Demolarea casei parohiale Crit: crima si pedeapsa …si recompensa

Avem noi informatii privind inmvestigarea demolarii ilegale a casei parohiale evanghelice din satul Crit, jud. BV de catre proprietarul acesteia, Fundatia Michael Schmidt. Inspectoratul de stat in constructii ne-a informat in 22 octombrie a.c. ca respctiva casa facea parte, intr-adevar, din asnamblul monument istoric al bisericii fortificate. De aici rezulta ca demolarea constituie infractiune, conform L 50/1991 – motiv pentru care se pregateste procesul penal impotriva faptasilor.

In 25 octombrie actiunea noaastra “Pastrati patrimoniul – nu-l demolati!” / “Kulturerbe erhalten, nicht zerstören!”, care a dus la investigarea demolarii de carte organele de stat, a fost premiata in cadrul Galei participarii publice (G3P) organizata la Bucuresti de Centrul de Resurse pentru participare publica – www.ce-re.ro.

Hans Hedrich (in centrul fotografiei) precizat intr-o scurta alocutiune ca isi doreste ca in viitor asemenea actiuni sa nu mai fie necesare, deoarece cetatenii/investitorii vor fi inteles importanta protejarii patrimoniului cultural al tarii. Dr. Johannes Klein (in fotografie in dreapta), preotul evanghelic din Fagaras care participase la actiune si la premiere, a apelatla episcopul evanghelic sa se alature eforturilor de pastrare al patrimoniului bisericii evanghelice din Romania.

Anexa: Raspuns din 12. 10. 2012 al ISC privind ilegalitatea demolarii casei parohiale din Crit

Posted by at 26/10/2012
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, and tagged with: , , , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4