Willy is free! “Noi eram la troita si ne rugam, cand am fost ridicati de jandarmi” (relatare telefonica de la Pungesti)

willyp2

Tocmai ce am vorbit la telefon, aprox. la ora 19.10 (07. 12. 2013) cu o activista din Alba Iulia, Elena Rastei, care fusese retinuta la Pungesti, impreuna cu Willy Schuster. Redau rezumatul convorbirii cu ea, cu Willy Schuster si cu Michelle Schuster:

Elena Rastei, AB:
“Noi eram la troita (langa tabara de protest) si ne rugam; deci activitatea noastra nu se incadra in prevederile si constrangerile Legii privind manifestatiile publice (nr. 60/1991). Totusi am fost ridicati si bagati in duba Jandarmeriei, fara vreo explicatie. Ne-au dus la IPJ (Inspectoratul de Politie Judetean) Vaslui; impreuna cu alte aprox. 40 de persoane. Ne-au tinut acolo cateva ore in sir. Cei mai multi au fost identificati, amprentati, fotografiati. Eu am refuzat toate acestea pentru ca nu sunt o infractoare. Ei (jandarmii) au comis abuzul, atunci cand ne-au ridicat, nu eu. Nu am semnat nici procesul verbal intocmit. Alte persoane ridicate au primit amenzi contraventionale.
Ni s-au luat telefoanele si au fost puse in pungi de plastic. La plecarea de la IPJ ni s-au dat inapoi. Unele persoane au fost duse si la Parchet unde au dat declaratii (ca sa nu trebuiasca sa revina luni). Dupa cateva ore ne-au lasat sa mergem sa cumparam de mancare.
Cand a fost dat jos, in mod simbolic, gardul ce imprejmuia santierul Chevron, a fost un moment deosebit. O victorie simbolica.

Willy Schuster (Mosna, jud. Sibiu):
“Am fost reidicat si bagat in duba Jandarmeriei. La urcare am fost lovit de un jandarm cu bocancul – dar nu ma mai doare. Am fost lovit insa si cu genunchii de pragul de fier al dubei. Ma dor genunchii… Am dat declaratie si la Parchet. Procuroarea mi-a spus ca pot depune reclamatie pentru faptul ca am fost retinut in mod ilegal.
Ma simt impacat pentru ca am obtinut astazi o victorie. Chevron a suspendat din nou lucrarile si am atras atentia publicului pentru ce se petrece la Pungesti.
Nu stiu inca daca sa ma intorc la Mosna sau sa mergem la manifestatia de solidaritate de la Bucuresti, duminica”

Michelle Schuster, fiica lui Willy Schuster:
(In gluma) “Pe toti jandarmii i-am daramat!”

Posted by at 07/12/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

13 Responses to Willy is free! “Noi eram la troita si ne rugam, cand am fost ridicati de jandarmi” (relatare telefonica de la Pungesti)

 1. Mihai says:

  Respect!

 2. Cosmin says:

  Bravo dragilor! Aveti grija de voi!

 3. gelu says:

  BRAVO WILLY ! KAEMPF FUER UNS !

 4. Dumitru Cornel Vîlcu says:

  @gaby: fii sigur că dreptatea va triumfa, şi NOI, poporul, vom face în cele din urmă legea în ţară. Caută-ţi de pe acum gaura de şarpe.

  • gabi says:

   si tu la fel,ca doar nu ii fi tu dracu pe pamant,sa nu taie brisca in tine,as vrea sa-ti vad fata mai cretinule,sa te ultoiesc un miez.

 5. Sebastian Jacobi says:

  Eu sant sas din Ardeal insa traiesc de zeci de ani in Germania. Vin insa des in tara, cel putin o luna pe an si incerc sa tin pas cu schimbarile din tara. Ma intriga imbecilitatea politicienilor, coruptia si lipsa de orice bun – simt a celor ce au pus mana pe conducerea tarii, fara sa le pese de nimeni si nimic. ma bucur ca exista din ce in ce mai multi oameni care se impun acestor politicieni, care isi vand tara pentru a-si umple buzunarele proprii.
  Curaj celor din Pungesti cat si celor ce le vin in ajutor din toata tara!

 6. vasile says:

  VAd cum plange o comunitate ca ii este furata tara, cu hotiide la conducere nu face nimic decat sa vanda si ultimul milimetru de tara, cum vin strainii si ne polueaza tara pentru bogatiile ce le avem in adancuri…Dar stau si ma intreb singur, UNDE a fost comunitatea cand s-a decis ca scoala este PREA grea pentru copii, ca BAC-ul are prea multe si prea grele probe. Tara asta s-a vandut in momentul in care voi…comunitatea “Draguseanu” ati uitat sa mai invatati in scoli, sa respectati profesorii (asa idioti cum ii credeti voi, aveau ce sa va invete). In momentul in care un popor are din ce in ce mai putine minti antrenate, acel popor va fi curva conducatorilor si cotropitorilor.
  Tipati ca actuala conducere nu face ddecat rau, apoi cine era in Bucuresti urland si omoranduse cu jandarmii “jos Basescu, sus USL”?!
  Si nu mai tipati ca jandarmii nu isi fac treaba, ba ei chiar isi fac treaba, primesc ordine si le executa. Si sincer aveti grija cum protestati, ca unii intrec limita civilizatiei, si in acel moment dati liber pulanelor pe spinare. Ca printre protestari sunt multi inculti alcolisti si drogati…asta nu se mai spune, ca unii chiar o cer pe carca, dar tot jandarmii sunt brute fara minte…
  Si in ultimul rand, cati ati observat jocul politic romanesc copiat de la rusi? Putin gratiaza detinuti, lucru ce a fost propus si de dragii nostrii USL. Oare cat mai dureaza pana cand o avem iar un tablou cu putin in sali?

  Luati aminte la viitorul vostru, cascati bine ochii la jocurile politice, nu la mascarade de sist de culoare rosie montana…

Counter created by lite 1.4