Va invitam la Carnavalul “Taina Iubirii – Arta Vietii”! O saptamana de bal mascat + ecosocializare + autocunoastere (Tusnad Bai, 27. 02. – 05. 03.)

Taina iubirii – Arta vieții

Februarie 27 – Martie 5, 2014
Tușnad Băi, județul Harghita

MOTTO: “Cel mai subversiv si benefic lucru pe care-l poti face intr-un sistem bolnav, corupt si ticalosit este sa fii tu insuti in orice imprejurare. Sa stii sa (te) iubesti, sa (te) accepti, sa (te) intelegi. Sa stii sa traiesti. Sa inveti sa traiesti… Asa ca, haideti la Revolutie! Haideti la carnaval!”

venitian_mask_299469k

CE?
5-6-7 zile succesive,
impresionante, excesive, de workshop-uri, petreceri de carnaval, gătit, drumeții, împreună cu alți 30-50 (sau chiar mai mulți) activiști eco-socio-politici și oameni creativi, de tot felul, din România, Europa & univers.

CÂND?
Vezi mai sus! (Februarie 27 – Martie 5, 2014)

turturi1

DE CE?
1. De ce nu?
2. De aia!
3. Ar cam fi timpul să ne regândim viețile, iubirile, pasiunile, obsesiile, eșecurile, victoriile, îndoielile, convingerile, crezurile, pe noi înșine. Ești de acord, nu? 😉
4. Să nu uităm sau pur și simplu să [re]descoperim să petrecem, să socializăm, să dansăm, să cântăm, să ne simțim bine împreună. Să ne cunoaștem, să ne înțelegem, să ne acceptăm și iubim atât pe noi cât și pe ceilalți, mai mult ca niciodată…
5. Deoarece carnavalul cuprinde toate aceste elemente: petrecere, mascaradă, dans, râset, iubire, iluzie, magie și…religie. Carnavalul ne arată că toate acestea reprezintă un ”tot”.
6. Pentru că e posibil să fie un truc, o “șmecherie” în și cu această viață. Sau o oarecare magie… Sau o taină a iubirii, care așteaptă să fie deslușită, descoperită.
7. Deoarece vei avea propriul tău motiv…

karneval1

MAI EXACT, CE ANUME?
JOI 27. 02.: Pregătiri, chestii organizatorice + ”Noaptea femeilor” (“Weiberfastnacht” – petrecere specifică traditiei carnavalului german)
VINERI 28. 02.: Sosire + carnaval de ”warm-up”
SÂMBĂTĂ 01. 03.: Seminarii ce dezbat subiecte despre mediul înconjurător, cât și cel social, dar și alte teme + Marele Carnaval (la restaurant, în incinta unui hotel, cu mâncare, băutură, muzică, dans, DJ, etc.)
DUMINICĂ 02. 03.: Relaxare, plimbări/drumeții + Carnaval la piscină pe parcursul nopții (într-un “Wellness Center” recent deschis, cu apă termală, saună, Jacuzzi etc.)
LUNI 03. 03.: Relaxare, seminarii, plimbări/ cățărări
MARȚI 04. 03.: Seminarii finale + Carnavalul de încheiere (“Mardi Gras”, “Faschingsdienstag”) cu finalul la ora 00.00 a.m.(marți spre miercuri) (“Aschermittwoch”, reprezintă începutul oficial al postului Paștilor)
MIERCURI 05. 03.: Se merge la slujbă la una din cele două biserici din oraș (creștin-ortodoxă sau romano-catolică), plecare

wellness1

OK, UNDE?
În Tușnad Băi, o stațiune montană, balneo-climaterică, la limita dintre județele Harghita și Covasna. Se află la 250 km nord de București, 100 km nord de Brașov, 250 km est de Cluj, 250 km sud-est de Iași.

tusnad1

CINE?
…poate participa?
Prieteni ai organizatorului (organizatorilor) și prietenii acestora (prin recomandare și după confirmarea organizatorului/organizatorilor)
…organizează acest eveniment?
Pentru început Hans Hedrich, activist civic și de mediu – dar este posibil ca o organizație non-guvernamentală să participe, pentru a-i da evenimentului un statut mai ”oficial”.

WOW! ȘI CÂT COSTĂ?
Aprox. 110 Euro pt. 5 zile cu “detoate” – adica all inclusive; sau 50 Euro/weekend
12 Euro/zi pentru cazare + 5 Euro/zi pentru mâncare (vom găti noi) + X Euro/zi pentru băutură + aprox. 15 Euro pentru cina, oferită la Marele Carnaval de sâmbătă + 11 Euro pentru carnavalul de la piscină (duminică) = aprox. 110 Euro/5 zile; sau 50 Euro/2 zile (Marele Carnaval de sâmbătă este inclus) + costuri de transport, care variază în funcție de unde și cu ce veniți.
(Aceste tarife relativ reduse se datorează extrasezonului, hotelurile oferind servicii de calitate la prețuri accesibile.)
Sper ca aceste tarife reduse să nu vă dea senzația că aveți parte de un eveniment ”ieftin”! 😉

100-euro 10Euro

CE URMEAZĂ?
Pentru moment suntem in faza de testare/sondare, pentru a putea verifica interesul și estima participarea. Numărul minim necesar de participanți: aproximativ 30. Numărul maxim de participanți: 50-60, cu un “vârf” de max. 100 de persoane la Marele Carnaval de sâmbătă. Minimul de zile de participare necesare: Ideea este de a fi împreună de la prima până la ultima zi. Dar ne-am bucura de a vă avea alături și pentru o zi! Alegerea vă aparține, dar vă recomandăm o prezență cât mai luuuuuuuuuungăăăăăăăă – căci această decizie vă poate schimba viața într-un mod destul de profund! 😉
O.K… Deci, până pe 5 februarie ar trebui să aflăm numărul aproximativ al participanților pentru a rezerva cele 1-2 pensiuni/minihoteluri din Băile Tușnad.
Precondiția pentru participare va fi – în afară de a fi prietenii sau prietenii prietenilor (prietenilor) noștri, plata în avans pentru cazare (sau o plată parțială). Nu de alta, dar așa cer cei de la pensiune/hotel.
P.S. Pentru că nu ne cunoaștem cu toții [atât de bine], organizatorii își vor rezerva dreptul de a decide asupra participării invitaților.

5feb

CE ALTCEVA?
…putem face acolo?
– Seminarii, discuții și schimb de idei despre ce este interesant și important pentru tine.
– Să facem drumetii pe potecile marcate prin munții care ne înconjoară. (de ex. la Lacul Sf. Ana, unul dintre peisajele ”iconice” ale României!)
– Să schiem chiar lângă hotel pe o pârtie destul de abrupt, dar bine întreținută (dotată și cu teleski)
– Să patinăm pe un patinoar sau chiar și pe Lacul Ciucaș, chiar lângă centrul de ‘Wellness’.
– Tratamente de ‘wellness’, înotat, saună, salină artificială, Jacuzzi, (Veți încerca, poate, pentru prima dată în viața voastră un veritabil “jacuzzi secuiesc”! – stând împreună în apă fierbinte într-un ciubăr de lemn), în aer liber.
– Să mâncăm, să dormim, să bem, să râdem, să îmbrățișăm, să sărutăm, să cântăm, să stăm, să (ne) întrebăm, să (ne) înțelegem, să (ne) (re)descoperim, să cerem, să dăm, să luăm, să ne rugăm, să mulțumim. Totul e în tine – așa că totul depinde de tine.
…Cam atât.

szekleyjacuzzi

PS
Cel mai subversiv si benefic lucru pe care-l poti face intr-un sistem bolnav, corupt si ticalosit este sa fii tu insuti in orice imprejurare, sa te iubesti si sa te accepti pe tine insuti si pe cei dragi din jurul tau! Asa ca, haideti la Revolutie! Haideti la carnaval!

Info prin FB, email sau telefon
Hans Hedrich
hanshedrich@gmx.de
0752-616128 (ORANGE)

Posted by at 25/01/2014
Filed in category: Kultur & Gut, Lachen & Nodinken, Natur & Schutz, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4