Va avea Transilvania o Constitutie?

…Tot ce se poate! Dece? Pentru ca in 2013 sunt sanse reale pentru ca asazisele regiuni de dezvoltare (si de doua parale) sa devina regiuni cu competente administrative – ceea ce presupune si creearea unui ‘statut’ pentru acestea, adica un fel de ‘Constitutie’ mai de gradinitza. Chiar si asa, cu un statut mic si amarat, ar fi un inceput de regionalizare – si ‘constitutionalitate’!

se-schimba-harta-romaniei-ce-a-anuntat-premierul-despre-noua-impartire-la-care-vom-asista-185805

Ce-i drept, Bucurestiul (inca) nu vrea sa le acorde regiunilor dreptul de a-si vota propriile parlamente – oare de frica unei autodinamici incontrolabile a procesului de indepartare/alienare fatza de Bucuresti? -, dar asta (adica creearea de parlamente regionale si indepartarea/alienarea fatza de Bucuresti) mi se par a fi doar o chestiune de timp… (Cititi aici stirea originala (sursa & foto: Antena3).

Acuma, sa nu credem cumva ca reorganizarea administrativa are de-a face doar cu eficientizarea accesarii fondurilor europene – asa cum lasa Prim-ministrul sa se inteleaga. De aceea, e indicat ca in 2013 sa inceapa o munca profesionista de lobby/advocacy transilvanist, in interesul intregii regiuni – pentru ca regionalizarea sa devina o regionalizare realizata de cetateni si pentru cetateni – cat si in interesul real si palpabil al regiunilor.
Apropo: Suntem in 2013 deja de …5 zile.

Posted by at 06/01/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4