Steaguri în schimbul gunoaielor! România va permite drapele ungurești, proporțional cu deșeurile românești ajunse în Ungaria!

 

 

Acord istoric intre cele doua tari vecine si prietene! Vazand la EURONEWS cantitatea imensa de deseuri pe care Romania o exporta, pe rauri, in Ungaria, la initiativa ministrului de externe, Teodor Melescanu, Tratatul de intelegere, cooperare si buna vecinatate intre Romania si Republica Ungara, din 1996, a fost recent completat cu urmatorul articol:

ARTICOL 11 (Protectia apelor transfrontaliere si a minoritatilor etnice)
Alin. 3) Pentru fiecare tona de deseuri menajere, ajunse cu apele curgatoare in Ungaria, Romania va asigura arborarea a  cel putin 10 drapele secuiesti si/sau maghiare pe institutiile publice din localitati avand un numar semnificativ de persoane aparţinînd minoritãţii maghiare. Cu ducerea la indeplinire a masurii va fi incredintata organizatia de partid si de stat ADEC (Asociatia pentru Deseuri, Ecologie si Compostare), specializata in gestionarea gunoaielor, toxinelor si relatiilor interetnice.

Presedintele ADEC, locotenent colonel Dan Tanasa, a declarat EXCLUSIV pentru publicatia Neuer Weg: “NOAPTEA MINTII, ca reprezentantii Romaniei n-au gasit mai devreme aceasta solutie amiabila si ingenioasa! Propun totodata ca in schimbul celor 100 de milioane de euro, pe care Romania ii datoreaza inca Ungariei pentru daunele produse de accidentul cu cianuri de la Baia Mare, in anul 2000, limba maghiara sa fie declarata oficiala in Transilvania, Banat si Regiunea Ceangailor. Chiar ca ne-am batut joc prea mult de unguri in ultimii 100 de ani!
Teodor Melescanu a tinut sa completeze: “In ceea ce ma priveste, dupa ce timp de decenii am papat bani frumosi de la stat, m-am prins, la momentul pensionarii, ca trebuie sa fac si eu ceva bun pentru tara, nu doar gafe si glume proaste, sovietice!”

h2, 21. 07. 2019

Posted by at 21/07/2019
Filed in category: Uncategorized,

3 Responses to Steaguri în schimbul gunoaielor! România va permite drapele ungurești, proporțional cu deșeurile românești ajunse în Ungaria!

  1. Terry says:

    👍 🤣

  2. prisecaru says:

    Fiind vorba de un pamflet, propun amendamentul ca, proportional cu structura etnica, sa se scada din numarul corespunzator de steaguri gunoaiele aruncate de etnicii maghiari, ca sa nu existe acuzatii de discriminare! Ca nu stiu de vreun rau din moldo-vlahia care sa ajunga in Ungaria!

Counter created by lite 1.4