Petitie internationala impotriva aprobarii “abatorului de paduri” al SCHWEIGHOFER de la Reci/CV

“Problema SCHWEIGHOFER” a intrat de curand si in vizorul organizatiei Rettet den Regenwald / Rescue the Rainforest (Salvati padurile tropicale) din Germania – una dintre cele mai cunoscute si de succes asociatii de profil la nivel mondial, cu peste1 milion de sustinatori in intreaga lume. In 19. iunie a.c. organizatia a lansat – intr-o prima faza in limba germana – o petitie internationala impotriva autorizarii fabricii HS de la Reci/Covasna. Petitia se adreseaza Ministerului Mediului din Romania si a obtinut pana in prezent peste 34.000 de semnaturi.
Va invit sa semnati si promovati si voi petitia!

Cum sa procedati:
1. pe pagina petitiei, in dreapta, in campul Vorname* treceti PRENUMELE dvs.
2. in campul Nachname* treceti NUMELE
3. in campul E-Mail* – ADRESA dvs. de EMAIL, evident…
4. in campul PLZ (Postleitzahl) – CODUL POSTAL al localitatii dvs.
5. in campul Ort LOCALITATEA
6. selectati in ultimul camp tara – RUMAENIEN
7. dati clic pe butonul rosu UNTERSCHREIBEN (semneaza)
8. IMPORTANT:  pe urmatoarea pagina care se va deschide, DATI APOI SHARE pe FACEBOOK!
9. 🙂

petitie-germania

Mersi pentru sprijin! …Si sa speram sa se auda mesajul si la APM Covasna (din pacate ei nu sint surzi ci de-a dreptul autisti…), Garda de Mediu si ministra mediului, dna. Gavrilescu – adica la toti cei care se tot prefac ca ar vrea sa combata (un pic, asa – si cu cat mai multi bani!) mafia lemnului, cu toate ca partidele lor sunt finantate in campanii printre altele si de cei care ne taie padurile in mod ilegal!

………………………………………..

Iata mai jos textul petitiei:

In Carpati, firmele de exploatare forestiera taie deseori lemn ilegal. Din 1989 s-au defrisat 400.000hectare de padure fara aprobari. Lemnul din Romania se prelucreaza si se exporta sub forma de parchet, laminat si peleti. “Se defriseaza una din ultimele paduri virgine in Europa pentru a incalzi case in Austria si Germania”, spune Alexander von Bismarck, seful de la Environmental Investigation Agency (EIA).

Un rol important in distrugerea padurilor romanesti il joaca firma Holzindustrie Schweighofer din Austria. In jurul firmei s-a nascut de cateva saptamani un scandal privind acte de provenienta manipulate, concesiuni obscure si spagi.

O inregistrare video al EIA dovedeste practicile firmei Schweighofer. Von Bismarck se prezentase drept comerciant de lemn si negociasei cu reprezentanti ai firmei. Firma cumpara lemn ilegal, in mod “intentionat si constient”, afirma ecologistul.

Seful firmei, Gerald Schweighofer spune ca secventele video ar fi fost scoase din context.

In schimb, o scrisoare adresata de el Primului ministru Victor Ponta pentru a impiedica adoptarea unui Cod silvic mai restrictiv, este neechivoca: In mod indirect ameninta ca va da ROmania in judecata la o curte internationala de arbitraj.

La ora actual, Schweighofer are de gand sa prelucreze intr-o noua fabrica si mai mult lemn, cu o investitie de pana la 150 milioane de Euro. Eoclogistul roman Hans Hedrich considera fabrica ilegala deoarece lipseste un Studiu de impact asupra mediului. Conform estimarilor sale, “Sistemul Schweighofer” va imploda, daca activitatea fabricii va fi oprita definitiv. “Ar fi un prim pas spre salvarea padurilor.”

De aceea Ministerul Mediului din Romania nu are voie sa emita autorizatiile pentru fabrica de debitare de la Reci si sa combata in schimb comertul ilegal cu lemn.

braunbaeren-in-wald

Sursa text si foto: https://www.regenwald.org/aktion/1005/holzkonzerne-raus-aus-unserem-wald; publicate cu acordul www.regenwald.org

Posted by at 22/06/2015
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

6 Responses to Petitie internationala impotriva aprobarii “abatorului de paduri” al SCHWEIGHOFER de la Reci/CV

 1. mar dum says:

  De ce au fost plocate campurile de inscriele la aceasta petitie ?

 2. Iovu Marcel says:

  Foarte buna initiativa dar formularul nu poate fi completat. Vedeti cum corectati deficienta.

 3. coralyn vlad says:

  Petiția nu poate fi semnată!
  Câmpurile sunt blocate. Ce facem ?

 4. MARIS MIHAI ALIN says:

  opriti mafia lemnului in romania

Counter created by lite 1.4