Ni se pregăteşte umilirea supremă! Sau: Ce NU trebuie să ştim despre ‘hoţul in lege’ MIRCEA DUŞA

 

 

Propunerea lui Mircea Dusa pentru postul de prim-ministru al Romaniei este un indicator clar, cat de putreda, cinica si lipsita de scrupule este vechea-actuala-(viitoarea?) clasa politica. Se pare ca doar in judetul Harghita resp. in zona Toplita se stie ca MD este intruchiparea perfecta a acelui tip de impostor politic, cu puseuri nationalist-diversioniste (din oportunism si calcul politicianist), din cauza carora Romania bate pasul pe loc dupa accederea in UE, respectiv se autosubmineaza ca stat si comunitate de cetateni, devenind, pas cu pas (scuzati-mi poanta neintentionata), o colonie a unor corporatii de “renume” precum HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, CHEVRON, RMGC.

Informatiile pe care vi le voi prezenta mai jos le-am aflat intre 2012-2015, in cadrul unor investigatii privind mafia lemnului din judetul Harghita (locul de bastina a lui MD fiind mun. Toplita) si consider firesc si necesar sa vi le aduc la cunostinta. Detaliile despre Mircea Dusa si o parte din sursele folosite de mine le gasiti in Raportul despre mafia lemnului din judetul Harghita pe care l-am publicat in iunie 2013, paginile 65+. O alta sursa importanta o constituie interviurile purtate in ultimii ani cu un localnic, CAMPEAN IOAN si cu alte persoane informate din zona, care se lupta de ani de zile (inclusiv la nivel de DNA, Parchete, etc.) cu mafia locala din Toplita, ale carei fire conduc, aproape in fiecare scandal si la  fiecare frauda de amploare, la Mircea Dusa…

MD1
Interesul national si simbolurile nationale romanesti, acaparate de – pardon – infractori (etno-)politici: Mircea Dusa, hot de paduri, imobile si subventii APIA, saruta un tricolor supradimensional in curtea Politiei Harghita, in pezenta unui actual ucigas de politisti (Gabriel Oprea), IPJ Harghita fiind condusa – nu intamplator? – de un tortionar dovedit (seful IPJ , Moldovan Radu Sandu).  Sursa foto: dantanasa.ro, iunie 2015

01. MD este de formatie silvicultor – meserie modesta in trecut, bratara de aur in prezent – deci nu tocmai specializarea necesara pentru a conduce o tara. Sau poate ma insel. Daca tot se fura ca-n codru – la propriu si la figurat, atunci de ce nu am pune hotul de lemne paznic la padure sau sef (de guvern) pe intreaga tara?

02. MS a facut cariera politica, inca inainte de 1989, ca activist PCR (pentru juniori: Partidul Comunist Roman), cu diploma de la “Stefan Gheorghiu” (pentru juniori: Academia PCR).

03. MD si-a falsificat CV-ul prezentat pe pagina web a MApN (fapta penala), cand a ajuns, in 2012, ministru de interne si apoi ministru al apararii nationale, inlocuind in CV studiile de la Stefan Gheorghiu cu studii de ‘stiinte economice’, omitand totodata apartenenta politica la PCR.

04. In anii in care a fost (vice)primar la Toplita, (1990-2000) din fondul forestier al Consiliului Local ar fi disparut – adica s-ar fi taiat ilegal si vandut FARA ACTE CONTABILE – nu mai putin de 4700 (in cuvinte: patrumiisaptesute) de hectare de padure, printre altele in zona Mociar, iar o parte din lemnul taiat ilegal s-ar vandut (ilegal) catre un anume OMAR HAISSAM, fiind transportat din gara CFR Toplita la un depozit de lemn din Buzau. SURSA: CAMPEAN IOAN, Toplita: 0757709453.

05. MD a girat, in calitate de prefect al judetului Harghita, prin intermediul viceprefectului RONFELD MAGDOLNA, o serie de retrocedari ilegale de terenuri si paduri catre persoane neindreptatite din Gheorgheni. MD a fost scos de sub urmarire penala prin demersuri ilegale de catre prim-procuroarea Parchetului dpl. Judecatoria Gheorgheni (MAJECZKY IZABELLA), arestata in noiembrie 2013 pentru o serie de alte ilegalitati, avand proces penal pe rol la C.A. Alba.
SURSA: fostul deputat UDMR, GARDA DEZSO.

06. Cand, la sfarsitul anului 2003, un fost inspector silvic din judetul Harghita (PAL ANTAL) a prezentat, la Miercurea Ciuc, seria de ilegalitati in lant, comise de mafia lemnului institutionalizata (cu mentiunea expresa a lui MD), MD, fiind prefect al judetului, a declansat in dimineata zilei urmatoare alarma cu bomba la Prefectura, “eveniment” inventat ce a captat intreaga atentie a massmediei locale, astfel incat nu s-a mai scris despre implicarea lui MD in protejarea furtului de lemn si a retrocedarilor ilegale de paduri/terenuri. Aceasta diversiune a avut si conotatii nationaliste, deoarece MD insusi a declarat ca amenintarea cu bomba ar fi venit prin telefon, de la o persoana ce vorbea prost romaneste (a se subintelege: era maghiar). Desigur, ‘alarma’ a fost un fals de la A la Z si nici nu s-a mai discutat in presa despre acest eveniment ‘special’ inscenat chiar de catre…MD.
CONTACT PAL ANTAL: 0742216294

07. O alta diversiune cumva asemenatoare cu cea de la Miercurea Ciuc ar fi lansat-o MD, aprox. in 2012-13, cu ocazia organizarii unei dezbateri publice la Reghin, impotriva construirii fabricii de PAL si a uneia de clei pe baza de formaldehida de catre firma turceasca KASTAMONU (un client al deseurilor de lemn rezultate si de la firma HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER). Pentru a deturna atentia publicului general (care se opunea construirii fabricii) de la dezbatere, MD a coorganizat, in paralel cu dezbaterea, o lansare de carte a unui distins (fost) politician si detinut “politic”, pe nume ADRIAN NASTASE. Diversiunea si manipularea grosiera au functionat, dezbaterea a ramas fara o parte dintre participanti iar in prezent una dintre fabricile KASTAMONU este data in functiune.
SURSA: Un fost politist din zona, emigrat din Romania

08. Se poate vedea cu usurinta cum ascensiunea politica a lui MD a mers  mana in mana cu taierile de paduri si alte mari afaceri oneroase in zona Toplita, cu terenuri, imobile, pasuni, paduri. Astfel, taierile la ras pe o suprafata de aprox. 300ha din zona PARAUL BRICI, in perioada 2006-2007, la sud de Toplita, nu au fost investigate, resp. cazul a ramas nesolutionat, in ciuda unui desant teatral al “mascatilor”, precedat de incendierea cioatelor de catre binecunoscutii …”autori necunoscuti”. In schimb, politistul (FLORIN CADAR) care insistase asupra investigarii cazului a fost condamnat la inchisoare, in mod flagrant ilegal, si ulterior destituit la insistenta prietenului lui MD: seful IPJ Harghita, Moldovan Radu Sandu si datorita pozitiei si contactelor sotiei lui MD in sistemul judiciar. Firmele implicate in taieri, GENEX si INDUSTRIAL GROUP sunt firme din zona Toplita, protejate de seful IPJ Harghita. Iar despre cele cateva milioane de RONi obtinuti din vanzarea lemnului furat se spune ca ar fi ajuns in parte in campania electorala a lui MD, in 2008.
CONTACT CADAR FLORIN (FB)

09. Firmele forestiere care au inceput defrisarile si furtul de lemn din fondul CL Toplita, provenite din zona CERTEZE, jud. Satu Mare – un fel de paradis fiscal informal din interiorul Romaniei -, venisera la chemarea lui MD si au activat ani de zile sub blanda lui obladuire… MD a pus deci bazele furtului de lemn, la scara industriala, in zona Toplita.

10. MD este implicat intr-o increngatura de afaceri imobiliare oneroase in Toplita, cu hoteluri, terenuri, retrocedari ilegale de paduri pe suprafete uriase. Mai ales retrocedarile de paduri catre fictivi mostenitori legitimi ai unor grofi maghiari (URMANCZY) sunt deseori prezentate in presa cu deja ritualicele conotatii  antimaghiare, intens promovate, in scop de intoxicare si instigare colectiva (fapte penale), in spatiul virtual – uitandu-se resp. omitandu-se ca cei care au instrumentat retrocedarile sau cei care eventual beneficiaza de pe urma lor sunt, de regula, de nationalitate romana – cum ar fi si MD. Singurul maghiar este papusa de paie ce figureaza in titlul de proprietate – in cazul Urmanczy chiar un fost viceprimar din Toplita (SZABO KALMAN). Surse locale spun ca ar fi existat un acord informal al DNA pentru retrocedrare, banii ajungand la diverse partide. Localnicii spun ca, in ciuda “proprietatilor” sale scriptice, “latifundiarul” Szabo nu prezinta deloc semne ca ar fi instarit sau chiar bogat; fiul sau fiind angajat pe un post modest la Apele Romane.

11. Conform unor surse bine informate din Toplita, motivul pentru care nu s-ar investiga marile infractiuni silvice din zona Toplita ar fi implicarea partinitoare a DNA Tg Mures si a altor factori de influenta din parchete, judecatorii si Politie – sotia lui MD fiind procuror la Toplita, orasul fiind tinut cu mana de fier sub ‘stapanirea’ nu a vreunui grof maghiar, etern asupritor si criminal de razboi, ci a retelelor informale, neaos romanesti din politie, Parchet, judecatorie, Primarie, Ocol silvic  si a unor afaceristi mafiotizati ce nu se jeneaza sa se manifeste ca atare.

12. Sotia lui MD ar fi intervenit pt inchiderea unor dosare (disparute chiar si de la DNA) privind licitatii trucate de pasuni la Toplita. Dosarele ar fi disparut acum 2 luni. Sotia lui MD, procurori DNA, politisti de caz le spun celor care reclama faptele de coruptie legate de licitatiile trucate ca exista “ordin” ca dosarele sa se incheie cu N.U.P. (neinceperea urmaririi penale). O persoana cheie pentru acest tip de ‘rezolvari’ este chiar sotia lui MD.

13. In zona fostei unitati militare de la Delut (zona din subordinea ministerului condus actualmente chiar de MD), in 2012 s-ar fi taiat ilegal mai multe mii de metri cub de lemn de pe pasunile impadurite ale Primariei Toplita, lemnul fiind transportat la firma HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, cu utilizarea facilitatilor din unitatea militara (patronul uneia dintre firmele de exploatare ar fi un anume Emil Dusa, var al lui MD). Scopul vanzarii lemnului ar fi fost sponsorizarea campaniei de demitere a presedintelui Basescu, din vara anului 2012.  Transportatorul lemnului ar fi depus plangere pentru faptul ca nu a fost platit conform intelegerilor. Surse informate sustin ca politistii de caz care ‘investigheaza’ cazul ar fi afirmat ca DNA si-ar fi dat consimtamantul informal ca lemnul sa fie taiat ilegal si ca drept urmare nici ei, politistii, nu ar avea ‘permisiunea de sus’ sa identifice faptasii/beneficiarii.

14. Dupa ce MD ajunsese prefect de Harghita (intre 2001-2004), Primaria Toplita a platit suma de 1,7 milioane RON unei firme din CERTEZE, jud. SM (domiciliul unor firme ale forestierilor privilegiati de MD), pentru un asazis canal termic ce …NU a mai fost construit vreodata. La Toplita nu era nevoie de canale termice, deoarece ar lipsi insasi centralele termice de cartier. Scandalul a fost facut public de fostul primar BACIU, iar un anume BANDILA EUGEN care lucrase pentru firma municipalitatii, EDILTOP, ar fi facut reclamatie chiar la cancelaria prezidentiala, mergand in audienta la presedintele Basescu.
Dosarul a ajuns la Parchetul Toplita, iar fostul procuror TIFREA NICOLAE (condamnat pentru acte de coruptie, fara sa fi pierdut insa ceva din drepturile de pensie) i-ar fi spus lui BANDILA sa nu se mai ocupe de aceasta chestiune deoarece ar fi implicat MD care in acea perioada (inca) era prefect. Posibil ca banii astfel sifonati sa fi fost folositi pentru ‘cumpararea’ unui loc eligibil in parlament pentru MD (incepand cu 2004) – sustine sursa noastra, Campean Ioan.
O persoana care ar cunoaste detalii despre acest caz ar fi un anume domn CROITORU care lucrase si el la EDILTOP si care ar fi primit  doua masini DACIA ca sa semneze receptia fantomaticelor lucrari. Conform surselor noastre, procurori din DNA Tg. Mures nu ar lasa sa se investigheze acest dosar, DNA MS fiind aparent condusa nu de catre prim-procuror, ci de lupii batrani MOLDOVAN LIVIU (prieten si fost coleg de Militie cu Moldovan Radu Sandu la Miercrurea Ciuc) si un anume GLIGA, aparent o ruda a deputatului PSD Gliga Vasile, si el privilegiat de Primaria Toplita cu pasuni arendate ilegal, in schimbul sponsorizarii PSD din subventii APIA.
CONTACT BANDILA EUGEN: 0741424539.

15. La Toplita, timp de aprox. 5 ani, o asociatie fantoma de crestere a animalelor, numita ARINISU CALIMAN, ar fi obtinut in arenda cca. 900ha de pasuni de la Primaria Toplita, cu toate ca asociatia ar fi detinut doar un numar infim de animale (cca. 12 vaci!), iar o parte din generoasele subventii obtinute de la APIA ar fi ajuns la PSD si/sau la MD (300.000 RON in campania electorala). Dosarul penal ar fi disparut insa recent de la DNA Tg. Mures. (Judetele din Tinutul Secuiesc par a fi un fel de Triunghi al Bermudelor al sistemului judiciar din Romania…) Asociatia ar avea sume nejustificate de aprox. 3 milioane de Lei, iar un fost asociat (SABIN BOTA), provenind din mediul militar/al politiei s-ar fi retras, fiind constient de fraudele comise.
Un procuror DNA (MOLDOVAN LIVIU) i-ar fi spus in 2012-13 fermierului Campean Ioan ca banii APIA sunt destinati partidelor, nu fermierilor! Asa s-ar fi intamplat, aparent, si cu o parte din subventiile APIA obtinute de deputatul PSD GLIGA pentru 150ha in zona Ciutcos/Obarsia/Piatra de Sus, primiti in arenda ilegal de la Primaria Toplita, in 2009, fara licitatie, fara sa aiba animalele necesare si fara sa fie localnic din Toplita, asa cum cere legislatia – Gliga Vasile fiind din zona Reghin unde detine o fabrica de instrumente muzicale.)

16. Un contract de arenda de pasune, continand o serie de date false, al carui beneficiar ar fi fost deputatul PSD GLIGA, s-ar fi casat tot la interventia sotiei lui MD. Politisti de caz (politistul SOARE(!) sustin ca ar fi primit ordin de la procuror (sotia lui MD?) ca dosarul sa fie solutionat cu N.U.P. Conform surselor, inginerul TARAN FLORIN, considerat un fel de “sef al mafiei pasunilor si padurilor” din Toplita ar fi afirmat recent ca daca ar ajunge la inchisoare, atunci i-ar lua cu el pe MD si pe actualul primar (PNL) al Toplitei, PLATON – din cauza numeroaselor acte de coruptie in care acestia sunt implicati.

17. MD i-a creeat, in 2012 o veritabila trambulina profesionala unei persoane “deosebit de apropiate” lui, dna. CRISTINA URZICA; fosta secretara a Primariei comunei Voslabeni/HR, instaland-o pentru patru luni prefect de Harghita, de unde a luat-o cu el la Bucuresti …unde a ajuns peste noapte in structura de conducere a Corpului de Control al MAI. In aceeasi pozitie fusese adus de catre MD, pentru scurta vreme, si actualul sef IPJ Moldovan Radu Sandu, inainte sa ajunga din nou sef IPJ, cand incepusera sa reapara informatii despre activitatea sa de tortionar al regimului nationalcomunist, la Miercurea Ciuc. Cu Cristina Urzica in pozitie cheie se asigura ca orice fel de control al activitatii sefului IPJ Harghita – protector notoriu al mafiei lemnului – va ramane fara urmari.

18. MD l-a promovat, ani in sir, pe Moldovan Radu Sandu, ultimul tortionar national-comunist in functie (fiind, in 2013, cel mai bine platit politist din Romania), acesta fiind in prezent chestor de Politie, in ciuda trecutului sau criminal. Din actuala pozitie de conducere contribuie la musamalizarea dosarelor de infractiuni silvice, beneficiind de foloase necuvenite din partea hotilor de lemne (vile in cartierul Szechen/Seceni si la Tg. Mures, pe o parcela ce apartinuse unui centru de cercetare a ROMSILVA).

19. CSAT fusese instiintat in scris inca din 2005 cu privire la furtul de lemne din judetul Harghita. Totusi, MD nu a intervenit in vreun fel, cu toate ca in acea perioada era deputat de Harghita… Aceeasi lipsa de reactie s-a vazut si din partea lui VERESTOY ATTILA, alt personaj toxic notoriu, cu legaturi stranse cu fosta Securitate si structurile fostului regim comunist – aflat aparent in relatii de amicitie cu insasi pretinsul nationalist MD. In concluzie, recenta sedinta CSAT din vara anului 2015, in care s-a discutat problema despaduririlor, la initiativa lui Klaus Iohannis, la randul sau lobbyizat si sponsorizat in campania electorala de catre firma SCHWEIGHOFER,  trebuie inteleasa ca o noua diversiune si un spectacul de cinism politicianist si de manipulare grosiera a opiniei publice ‘credule’. Atata timp cat MD, ministrul MAI (superiorul sefului IPJ Harghita) si sefi de SRI-uri cu activitati de SRL  fac parte din acel grup select care pretinde ca ar “apara tara” (mai putin de hotii de lemne…), CSAT este parte a problemei si nu a solutiei.

20. Intr-una din celebrele deja reportaje ale lui Alex Dima, de la PRO TV, Romania, te iubesc, il vedem pe MD, ajuns deputat PSD,  fugind, la propriu, de camerele de filmat (min. 18) atunci cand este intrebat, pe holurile CDEP, ce stie despre furtul de lemne din Harghita – pe care el insasi il patronase si de pe urma caruia beneficiase…

21. Un coleg de partid si apropiat al lui MD, totodata personaj cheie in musamalizarea investigatiilor Comisiei CDEP de cercetare a abuzurilor, este VALER DORNEAN, originar din comuna Corbu/HR, fost procuror comunist, ajuns presedinte al CDEP, apoi Avocat al Poporului, in prezent judecator la CCR. Conform fostului deputat UDMR, Garda Dezso, Dornean ar fi responsabil de disparitia sutelor de dosare ajunse la comisia anti-coruptie, pe infractiuni silvice. Imediat dupa alegerile parlamentare din 2004 si 2008 femeia de servici a CDEP le-ar fi aruncat la tomberonul de hartie (oare chiar din proprie si nevinovata initiativa?) – Dorneanu fiind presedintele parlamentului si deci raspunzator pentru patrimoniul acestuia…

22. MD este unul dintre persoanele CHEIE care a favorizat si promovat pe fata construirea (ilegala, cu impact destructiv major) a fabricii de tip ‘abator de paduri’ a firmei HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER de la Reci si includerea acesteia pe lista obiectivelor de investitii strategice.

REZUMAT
In opinia mea, din cele prezentate mai sus putem conclude ca Mircea Dusa, Moldovan Radu Sandu, Valer Dornean, (la fel ca si Gabriel Oprea, Verestoy Attila sa.) nu sunt doar politicieni si functionari corupti si abili in a-si perpetua interesele si puterea, ci, dincolo de aceasta trebuie priviti ca exponentii ai unei veritabile ariergarde diversionist-cleptocratice, a fostului regim dictatorial. In fostele tari ale URSS ei se numesc HOTI IN LEGE. Ii putem privi ca pe echivalentul est-europeana/romanesc al funestelor trupe “STAY BEHIND” de tip GLADIO sau Loja P2 ce activau sub umbrela NATO si comiteau atentate teroriste (asazisa strategie a tensiunii), sub steag fals / false flag, atribuite apoi unor grupari de extrema stanga.

Aceste cercuri aparent neimpacate nici dupa 25 de ani cu noul consens de valori si orientari ale unei societati integrate in structuri occidentale submineaza in Romania in mod constient statul de drept si normalitatea in sensul larg, cu focus special pe inventarea si perpetuarea de stari de tensiune (-> strategia tensiunii) si potential conflict violent in zonele (inca) multietnice sau preponderent ne-romanesti din Transilvania ce au ‘scapat’ relativ intacte de perioada ceausista de inginerie demografica si hibris identitar nationalist.

Metodele acestor cercuri informale dar efective sunt abuzuri politico-administrativ-economice si diversiuni mediatice si de comunicare, comise deliberat, sistematic si in forma calificata si continuata – mai concret, acaparari si devalizari profesioniste, “en-gros”, de sus in jos, a proprietatii/resurselor publice cat si conceperea si implementarea unor strategii ale tensiunii (interetnice / interconfesionale) in Transilvania, duse la capat prin actiuni de diversiune, deseori cu tenta antimaghiara, dar nu numai.

RECOMANDARI
Este de dorit ca, dupa mai mult de 25 de ani de la asazisa Revolutie din 1989, persoane precum Mircea Dusa, Moldovan Radu Sandu, Valer Dornean, Verestoy Attila s.a. sa nu mai ajunga/ramana in pozitii publice (cum prevede chiar legea lustratiei!). In schimb, sa se redeschida dosarele penale impotriva unora dintre ei, inchise abuziv in trecut. Intr-un stat de drept matur si functional, persoanele enumerate mai sus nu ar fi ajuns niciodata exponenti ai statului ci ar fi ramas eventual silvicultori (Mircea Dusa) sau ar fi fost destituiti din Politie si ar fi ajuns la inchisoare (Moldovan Radu Sandu) pentru vatamare corporala grava, in forma continuata, tentativa de omor, crime impotriva umanitatii, rele tratamente si instigare la ura interetnica.

Instalarea sau refuzarea lui Mircea Dusa ca prim-ministru interimar va fi un indicator fidel pentru agresivitatea si pentru resursele de putere de care dispun cercurile sus-mentionate sau, din contra, pentru puterea, maturitatea, legalitatea si “europenitatea” societatii civile romanesti, ca anticorp la “onorabila societate” a hotilor in lege. Cu Mircea Dusa prim-ministru, noi, romani, maghiari, germani s.a. vom arata lumii ca (non)elitele noastre autoproclamate si autoprivilegiate (Dusa, Moldovan, Iohannis, Verestoy & CO.), n-au depasit, mental vorbind, practicile si reflexele dictatoriale, de tip ceausist – si ca noi, oamenii …normali nu avem suficienta putere si determinare, nici dupa 25 de ani de libertate, sa-i scoatem din priza, din politica, de pe ecrane si din ziare –  sa nu mai vorbim de confiscarea averilor lor,  dobandite ilicit – adevarata “terapie” care i-ar aduce rapid inapoi cu picioarele pe pamant…

Sighisoara/Schaessburg/Segesvar
5 noiembrie 2015
Hans Hedrich, politolog, activist civic

Posted by at 04/11/2015
Filed in category: Buerger & Rechte, Gemeinschaft & Gesellschaft, Politik & Wirtschaft, and tagged with:

3 Responses to Ni se pregăteşte umilirea supremă! Sau: Ce NU trebuie să ştim despre ‘hoţul in lege’ MIRCEA DUŞA

  1. tinh says:

    Vai de România,evită de pepenă cojă si găseste coja de nucă de cocos

  2. lt.kojak says:

    Mircea Dusa a supervizat “privatizarea” fostei Intreprinderi Miniere Harghita catre tapinarul Vasile Mihoc din Bixad, judetul Satu Mare. Tapinarul cu 7 clase a falimentat fosta intreprindere, dar a devenit milionar. L-a sponsorizat permanent pe Mircea Dusa de la privatizare si pana in prezent.

Counter created by lite 1.4