Nationalism in suc propriu: Un “lider” de proteste cere jertfa suprema pentru “Salvarea Romaniei”

puppet on a string
Sursa foto >>>

Iata cum suna mesajul domniei sale (pe FB) – mesaj scris cu majuscule, normal:
“FARA VARSARE DE SÂNGE SOCIETATEA ROMÂNEASCA NU ARE NICI O SANSA DE ÎNSANATOSIRE ADICA E NEVOIE DE JERTFA UNOR ROMÂNI CURATI SI NEVINOVATI.”

Domnule “lider” de proteste si de opinie – sint sigur ca veti fi de acord sa ne demonstrati in pblic ca:
1. nu debitati prostii demagocice;
2. nu indemnati la violenta, omor, sinucidere;
3. sinteti un roman curat si nevinovat;
4. va tineti de cuvant

Asadar, vom veni la urmatorul protest din orasul dvs. natal C. ca sa asistam la jertfa DUMNEAVOASTRA suprema – pentru patrie, popor, salvare si alte lozinci care-ti dau fiori pseudopatriotici (atata timp cat le tastezi pe laptop si ii indemni pe altii sa le transpuna in realitate). Pentru o mai buna mediatizare a jertfel dvs. supreme, creeati un eveniment FB ca sa dam attend, like si share – si, presupunand ca membrii familiei Dvs. sunt si ei/ele “romani curati si nevinovati”, aduceti-i si pe ei la eveniment, sa va urmeze exemplul!
Ne vedem la Campeni, ok? Sau v-ati razgandit?

Ce vreau sa spun… RM a fost salvata cat de cat, pana in prezent, datorita CIVISMULUI unui numar mare de persoane care-si dedica viata, la modul real, acestei cauze. Majoritatea lor covarsitoare sunt romani. Ii cunosc pe foarte multi dintre ei – dar nu i-am auzit vorbind vreodata in termenii acestia “duri” si totodata de CARTON (“dur” si “tare” doar pana la primele icaturi de ploaie) despre metodele si tehnicile de “salvare” ale patriei.

Am sentimentul vag – cu toate ca pornesc, de regula, de la prezumtia bunei credinte, ca Dvs., aruncand pe net asemenea lozinci “hardcore”, defapt compensati faptul – eventual umilitor – ca v-a luat nu mai putin de 10-12 ani sa va manifestati public IMPOTRIVA jafului de la RM, localitatea vecina – si ca, in schimb, au facut-o zeci, sute, mii de altii din alte localitati din tara si din strainatate, CU MULT INAINTEA dvs. E destul de dureros sa te confrunti cu propria inactiune (=lasitate implicita), nu-i asa? Si atunci ii indemnam (tot implicit pe altii) sa se “jertfeasca”, “curat” si “nevinovat”. Eu zic in schimb ca, daca ati fi fost dispus vreodata la o jertfa cat de mica pentru RM, v-ati fi manifestat, pana acuma, mult mai devreme si cu totul ALTFEL in aceasta chestiune – si nu in ceasul al 12-lea.
Inca odata: Cei care au facut CEVA pt. RM, nu simt nevoia sa-i indemne pe A L T I I sa-si dea viata pentru Rosia. Pentru o cauza – cat ar fi ea de nobila – merita sa TRAIESTI, nu sa MORI.

Posted by at 05/11/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, and tagged with: ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4