Microbuze supraaglomerate în Mureș: Firma MINIBUS TOUR, Poliția rutieră și CJ se joacă cu viața cetățenilor

 

 

Din proprie experienta pot spune ca, de cel putin zece ani, firma care asigura transportul pe ruta Sighisoara – Tg. Mures foloseste microbuze mult prea mici pentru numarul mare de pasageri la ore de varf (dimineata, amiaza). Astfel, se circula aproape zilnic in masini umplute pana la REFUZ, cu un numar de pasageri aprox. dublu fata de numarul de scaune. Locuitorii zonei, utilizatori ai acestui serviciu de transport, cunosc foarte bine aceasta stare de fapt inacceptabila – devenita “normala”.
Un alt aspect important este acela ca soseaua nationala care leaga Sighisoara – Tg. Mures (54 de km), este foarte AGLOMERATA si SINUOASA, trecand nu mai putin de trei vai si dealuri, partial cu serpentine. Numarul mare de accidente de circulatie, multe chiar MORTALE, vorbeste de la sine si este arhicunoscut.

Si TOTUSI, de ani de zile, microbuzele care fac legatura intre cele doua orase (cat si in altele, de ex. Tg. Mures – Sovata) circula la ore de varf asa cum am descris mai sus, calatorii fiind inghesuiti ca niste sardele in conserva sau ca niste animale numai bune de dus la abator. Recent, in decurs de o saptamana am circulat de doua ori in ambele directii in conditiile descrise. Am documentat situatia foto si video si am trimis o plangere prin email catre Politia Rutiera Mures si Consiliul Judetean Mures, cerand confirmare de primire, numar de inregistrare si raspunsul privind solutionarea situatiei (de ex. introducere autobuze cu capacitate mai mare la ore de varf, sanctionare firma s.c. Minibus Tour srl, eventual retragere concesiune/licenta). Filmarea de astazi, 08. 11. 2019, a obtinut peste 3500 de vizualizari in doar cateva ore, semn ca subiectul este de mare interes in zona si nu ar mai trebui ignorat de care decidenti si presa.

De la autoritati NU am primit NIMIC din cele solicitate, acestea incalcand astfel legislatia privind solutionarea petitiilor. In plus, astazi am fost jignit de catre soferul microbuzului in care am filmat conditiile insuportabile de transport, acesta spunandu-mi mot-a-mot ca as fi “stat ca o p_la si am filmat” in microbuz fara voia lui. In plus, mi-a pus in vedere ca ma va discrimina si nu ma va mai transporta in viitor s.a., incalcand astfel nu doar legile nescrise ale bunului simt ci si Legea privind protectia consumatorului. Dintr-o discutie pe internet, un fost sofer de microbuz a confirmat o suspiciune pe care o aveam deja, anume ca in domeniul transportului rutier de persoane sunt lucruri care se petrec “in spatele culiselor” de care nu se stie in public. Ma gandesc aici la complicitati intre transportatori, personal al Politiei rutiere si al Consiliului Judetean resp. a altor institutii de stat abilitate sa reglementeze acest domeniu si sa impuna consitii decente si sigure de transport.

Nu imi ramane decat sa concluzionez ca firma s.c. Minibus Tour srl, Politia rutiera, Consiliul Judetean Mures si eventual alte autoritati PUN IN PERICOL VIATA CALATORILOR/CETATENILOR, adica a acelora din AI CAROR BANI TRAIESC!, resp. ignora pericolul caruia ii sunt expusi calatorii in microbuzele supraaglomerate ale firmei mentionate. Nu in ultimul rand, se stie ca in trecut, inainte de introducerea de case de marcat in microbuze, soferii speculau in mod regulat cu taierea sau nu de bilete, astfel ca foarte probabil si aceasta firma a incasat sume SEMNIFICATIVE, NEFISCALIZATE in decursul anilor. E timpul ca MINIBUS TOUR sa dea ceva inapoi calatorilor de pe urma carora s-a imbogatit – de ex. conditii decente si sigure de transport. Sau sa lase alte firme, mai serioase, sa-i ia locul!

Hans Hedrich, activist civic
Sighisoara / Schaessburg / Segesvar
08. 11. 2019

Posted by at 09/11/2019
Filed in category: Uncategorized,

One Response to Microbuze supraaglomerate în Mureș: Firma MINIBUS TOUR, Poliția rutieră și CJ se joacă cu viața cetățenilor

  1. xxxy says:

    In Ungaria faci puscarie pt asa ceva.

Counter created by lite 1.4