Mafia lemnului in Harghita: Cum incearca Primarul din Remetea sa scape de furia localnicilor…

…localnici furati chiar de Primarie!

In comuna Remetea, langa Ditrau, jud. Harghita, Consiliul Local si-a insusit, in mod fraudulos, sute de hectare de padure ale unui composesorat, numit Alkozabukk, prin aceea ca refuza pana in prezent sa-i restituie acestuia respectivele terenuri. In cei 25 de ani de haos in chestiunea restituirilor, de dupa Revolutie, au disparut, conform declaratiilor unor membrii ai composesoratului pagubit, cantitati imense de lemn care ar fi fost recoltate chiar de catre Primaria Remetea, proprietarul nelegitim al padurilor. Conform acelorasi surse, banii obtinuti ar fi ajuns in cu totul alte parti, insa aproape deloc in bugetul local. Despre acest caz, hilar dar totodata tipic, am relatat, in detaliu, aici  >>>.

Pentru data de 20 martie 2015 (vineri) conducerea composesoratului din Remetea i-a solicitat Primarului comunei, in 27. 02. si apoi, din nou, in 13. 03. 2015, sa le puna la dispozitie caminul cultural, pentru sedinta Adunarii Generale (doc. 1 si doc. 4). Vazand probabil si ordinea de zi a AG (doc. 2, in lb. maghiara), in care figureaza tragerea la raspundere a celor vinovati de neregulile comise cu avutia composesoratului, Primar le-a raspuns printr-o nota fara numar de inregistrare, deci faptic inexistent din pdv. oficial – ca refuza (evident, in mod ilegal) sa le acorde acces la spatiul public solicitat, deoarece aparent nu ar intelege scopul exact al evenimentului si a observat tensiune crescanda intre locuitorii comunei, pe tema gestionarii composesoratului (vezi doc. 3 si doc. 5, in lb. maghiara)

Primarul, un baron local “ca la carte” care le refuza cetatenilor furati chiar de institutia condusa de el, sa organizeze o adunare publica …aparent pentru ca e prea periculoasa pentru propriul sau viitor politic. La Remetea democratia si drepturile cetatenesti par a fi undeva la nivelul secolului XVIII, nu XXI.

PS: Refuzul unei autoritati publice de a acorda accesul cetatenilor la un spatiu public este o fapta ilegala, fiind chiar de natura penala (abuz in serviciu impotriva interesului public).
LINK: Legislatie adunari publice.
In vederea rezolvarii problemei ne-am adresat Institutiei Prefectului judetului Harghita.
LINK: Sesizare Prefect Harghita-Remetea

laczko1
Paralel cu legea si statul de drept: Primarul comunei Remetea/Gyergyoremete, Laczko Albert Elemer

Image
Doc. nr. 1: Conducerea composesoratului solicita acces la caminul cultural al comunei Remetea, jud. HR, pentru AG a Composesoratului “Alkozabukk’

Image0003

Doc. nr. 2: Ordinea de zi a AG, pentru care s-a solicitat caminul cultural Remetea

Image0001
Doc. nr. 3: Refuzul nr. 1 al Primarului

Image0002
Doc. nr. 4: Revenire a conducerii composesoratului Alkozabukk asupra refuzului nr. 1 al Primarului

Image0004
Doc. nr. 5: Refuzul nr. 2 al Primarului, in care invoca o cerere “incompleta”(!) a conducerii composesoratului Alkozabukk, un punct de vedere emis de un alt composesorat (rival?) din Remetea cat si necesitatea de “detensionare a atmosferei” din comna Remetea… Lipseste in schimb invocarea macar a unui singur articol de lege care i-ar permite Primarului “medieval” sa le interzica cetatenilor comunei sa organizeze intalnirea dorita in caminul cultural… Evident, asemenea prevederi legale nu exista iintr-un stat de drept – in concluzie, Primarul din Remetea actioneaza abuziv, in afara legii.

Posted by at 18/03/2015
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , ,

One Response to Mafia lemnului in Harghita: Cum incearca Primarul din Remetea sa scape de furia localnicilor…

  1. Andrey says:

    Si-a pus localnicii in cap daca nu stie sa se organizeze.

Counter created by lite 1.4