HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER pierde certificatul FSC

Devenita “celebra” pentru achizitionarea de lemn taiat ilegal si fentarea furnizorilor si a statului prin metode neomologate de masurare a lemnului, firma HS a pierdut ieri, 22. 06. 2016, certificatul de sustenabilitate FSC CoC pe care il obtinuse in ciuda evidentelor privind practicile ei ilegale.

Suspendarea certificatului vine ca urmare a unei plangeri depuse in urma cu cateva luni de WWF Germania si alte ONGuri, printre care si Neuer Weg,in care se reclama faptul ca in procesul de certificare acestea NU au fost consultate, certificatorul Quality Austria ignorand totodata informatiile de presa deosebit de critice la adresa firmei. Pentru incalcarea regulamentului de certificare FSC a suspendat acreditarea firmei Quality Austria.

Per ansamblu, suspendarea certificatului si a acreditarii inseamna o importanta pierdere de imagine pentru firma HS ceea ce se va reflecta probabil si in scaderea vanzarilor catre clientii mai sensibili fata de aspectele de sustenabilitate a recolatarii si prelucrari lemnului.

Mai mult decat atat: Intr-un raport dat publicitatii in urma cu putine zile, organizatia EIA acuza firma HS ca ar importa lemn de pin din surse suspecte tocmai din regiunea Cernobyl/Ucraina, materialul prelucrat ajungand tocmai in Japonia unde este apoi folosit la construierea caselor. Vezi raportul aici >>>.

Intre timp, o petitie online cere retragerea titllui de cetatean de oroare onoare al orasului Comanesti/BC acordat in 2015 lui Gerald Schweighofer, patronul firmei. Neinspirat, CL Comanesti numise chiar o strada din oras dupa controversatul om de afaceri…

Hans Hedrich, NW
23. 06. 2016

Posted by at 23/06/2016
Filed in category: Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft,

One Response to HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER pierde certificatul FSC

  1. Melos Negros says:

    Felicitări și la mai mare: în sfârșit, putem ca să zicem că mai există și oameni cinstiți respectiv ONG-uri adevărate în țărițoara noastră bătută de dumnezeu.

Counter created by lite 1.4