Gaze de sist in jud. Neamt: PROSPECTIUNI S.A. navaleste in Razboieni.

Astazi, 26. 01. 13, am fost sunat de un domn care s-a prezentat cu numele de Ciprian Balan, locuitor al com. Razboieni, jud. NT (la NE de Piatra Neamt si SE de Targu Neamt) si care mi-a relatat pe scurt ca cei de la firma PROSPECTIUNI au revenit in mod ilegal pe terenurile lui agricole, executand acolo, fara acordul sau, lucrari de forare (pentru ‘gauri de sonda’, adica pentru detonari subterane in vederea colectarii de date seismice). Aparent ar fi vorba de mai multe tractoare cat si un numar mai mare de masini de teren ale firmei…

Intrebati de dl. C.P. cum de isi permit sa execute acele lucrari fara acordul lui, cei de la firma ar fi raspuns ca au un acord verbal(!) cu arendasul acelui teren (o societate agricola)… Un raspuns mai ridicol si tupeist nici ca se putea! – pentru ca 1. Un acord verbal nu este suficient pentru executarea unor lucrari de prospectiuni pe un teren privat, si 2. Un contract de arendare, incheiat in mod explicit pentru lucrari agricole, nu-i da arendasului dreptul de a acorda, la randul lui, drepturi unei terte persoane asupra acelui teren – drepturi (de prospectare) pe care el nu le-a dobandit de la arendator. Fara a fi jurist, cred ca tine de logica elementara ca ‘schema’ aplicata resp. intelegerea invocata de s.c. PROSPECTIUNI S.A. este lipsita de orice temei.
Din relatarile dlui. C.P. am inteles ca in comuna ar fi zeci sau chiar sute de persoane care si-au arendat terenruile unor societati/asociatii cu profil agricol – aceste persoane fiind potential afectate de lucrarile de prospectiuni.

I-am recomandat dlui. C.P. sa depuna plangere penala pentru tulburare de posesie si distrugere, la IPJ Neamt si/sau la postul de Politie Razboieni, cu numar de inregistrare (ca altfel risca sa se piarda plangerea prin sertare…) sau sa sune direct la 112, cerand interventia unui echipaj la fata locului. Dl. Balan mi-a spus la randul lui ca ar fi instiintat deja presa locala care ar urma sa vina in curand la fata locului si ca-mi va trimite peste cateva ore fotografii cat si contractul de arenda in cauza.

Nu vreau sa ma precipit cu pronosticurile, dar vazand cat de rapid si ‘tintit’ s-au miscat pana acuma cetatenii din Neamt impotriva lucrarilor ilegale ale s.c. PROSPECTIUNI, cred ca Razboieniul va deveni, pentru fracturistii lui Ovidiu Tender un fel de “Mosna Plus” unde li se va pune capat activitatilor destructive si ilicite nu in 6 luni ci in 6 …zile(?) sau maxim cateva saptamani. Iar daca acest lucru – dealtfel firesc – nu se va intampla, in ciuda tuturor asteptarilor, atunci Prefectul de NT, presedintele CJ NT, seful IJP NT, seful Gardei de Mediu/APM NT – si, nu in ultimul rand Primarul Taralunga Sebastian-Bogdan si consilierii locali ai comunei Razboieni vor suferi consecintele, riscandu-si carierele politice si functionaresti.
Asadar, stimati reprezentanti ai poporului si ai statului in judetul Neamt: Aveti de ales!

PS: Razboieniul si-a primit numele dupa o batalie istorica (si infrangere) a lui Stefan cel Mare, impotriva otomanilor, in 1475. Sper ca Razboieniul va fi asociat, in viitor, si cu o victorie istorica a moldovenilor (si nu numai) impotriva noilor navalitori si distrugatori (fie ei din tara sau din strainatate)!

manrazb
Biserica din Razboieni, ctitorita in memoria celor cazuti in lupta de la Valea Alba

CITITORI, haideti sa-i ajutam pe cei din Razboieni – rapid, simplu si eficient!
Trimiteti sesizari/apeluri telefonice privind cele petrecute la Razboieni, eventual cu un link catre acest articol
1. la Primaria Razboieni, email primariarazboieni@yahoo.com si
2. la Postul de Politie Razboieni, tel. 0233-292904:

 • Comisar sef de politie  Pavel Marian
 • Agent principal de politie Nichita Gheorghe

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Mai jos fotografii din Razboieni, realizate de Ciprian Balan, in 26. 01. 2014

DSC01418

DSC01416

DSC01423

 

DSC01425

DSC01422

DSC01421(1)

Posted by at 26/01/2014
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

9 Responses to Gaze de sist in jud. Neamt: PROSPECTIUNI S.A. navaleste in Razboieni.

 1. Mihai Tamazlicaru says:

  Cartile sunt deja facute .Guvernantii au luat banutii, vin alegerile si trebuie bani pentru pachete…nui asa?

 2. Ciprian says:

  In premiera va anunt ca in sfarsit cele patru asociatii agricole ce-si desfasoara activitatea pe raza comunei Razboieni jud Neamt(Antal,Popa,Rusu si Dimon), le-au interzis accesul pe suprafetele lor, celor de la Prospectiuni SA. Plin de “modestie” spun ca la acest lucru am avut si eu o oarecare contributie !!! Am vrut ca sa le demonstrez in principal celor de la ziarul Ceahlaul care au dezinformar cititorii spunand ca sunt singurul din comuna care se impotriveste prospectiunilor acestei societati .

  • cezar says:

   Esti singurul care ai dezinformat . Faceti galagie degeaba . Mai bine nu luati în rîs pe cei ce va dat pamîntul sa l lucrati. Bate tare la ochi , nu vedeti ce va ti îmbogatiti .

 3. Ciprian says:

  Si suntem multi , extrem de multi …

  • Mindru says:

   Mincinosule! sunteti patru indivizi frustrati care umblati prin comuna si cum apare cate un ziarist va prezentati drept purtatori de opinie. mintiti exact ca firma asta de doi lei care face prospectiuni si oamenii de buna credinta din alte locuri va apreciaza crezand ceeea ce spuneti. dezinformati si manipulati cu un singur scop si acesta este politic. aveti macar o bruma de bun simt si spuneti lucrurilor pe nume. voi nu reprezentati adevaratele interese ale comunei. stiti foarte bine ca nu este vorba de gaze de sist, cum foarte bine stiu si locuitorii comunei ca firma de prospectiuni a intrat pe unele terenuri in mod abuziv, dar asta nu inseamna ca se vor lasa manipulati de niste indivizi care urmaresc doar propriul interes. si daca este sa vorbim despre abuzuri, intreaba dragii tai arendasi cate plangeri sunt la politie pe numele lor pentru incalcarea proprietatii

   • A. Dancau says:

    Ma bucur ca se mai prinde cate cineva despre ce e vorba pe aici.

    Ar trebui foarte simplu interzicerea prin lege a explorarii si exploatarii gazelor de sist.

    Nu cum fac unii idioti, care alearga prin toata tara dupa cate o sonda, care exista acolo de ani de zile, si pe deasupra mai sunt si sonde pentru gaze conventionale.

    Asta, daca nu cumva acesti idioti, reprezinta interesele altor tari, si doresc ca in Romania sa nu se mai extraga gaze naturale conventionale, ca sa putem importa de la vecini. Oare despre ce vecini vorbesc???

 4. Radu says:

  Felicitari! Ciprian, te referi la ziarul Ceahlau nou sau vechi? 😀

 5. vasile says:

  Bravo Ciprian.Nu va lasati calcati de noii cotropitori.Trebuie ca satenii(de la mic la mare) sa inteleaga ce necazuri vor putea aduce astia dupa ei daca sunt lasati sa foreze si sa detoneze explozibili.Trebuie vorbit cu satenii.Sa nu creada ca e o simpla groapa sau put.Se distrug panzele de apa freatica,n-o sa mai aveti ce bea nici voi nici animalele.O sa va treziti cu Chevronul pe cap si o sa se invarta Stefan in mormant.
  DOAMNE AJUTA!

 6. Anodinus says:

  Zis-a un Domn de tara; prosti da multi!

  Omul needucat si indoctrinat cu aiureli este pericolul tarii asteia.
  Cum e posibil ca vajnicii cetateni din Neamt sa aleaga un Culita sau un Pinalti, niste oameni despre care se stie ca pentru ei omul e un gunoi?

  Tot asa si cu gazele de shist, vine un “smecher”si le spune o prostie iar toti, precum oile, o iau de buna si behaie ce le cinta lupul.

  Deci:PROSTI DA MULTI! Nu uitati ca vin iar ceva alegeri si e rost de o bere si un cirnat gratis!

  Nu uitati: SA TE FERESTI DE SAS PROST SI CAL VERDE!

Counter created by lite 1.4