Facebook a șters pentru a cincea oară pagina lui Dan Tanasă

 

 

Pentru consemnare la arhiva… Vazand ca i se taie tot mai des accesul la masele populare, DT a deschis o noua pagina, intitulata sugestiv Dan-Tanasa, adica Dan minus Tanasa, o pagina aparent mai “decenta” , astfel incat sa aiba sanse mai mari de supravietuire. Va recomand sa dati calificative paginii – puteti alege intre 1-5 stele, de la SLAB la FOARTE BINE, fiecare in functie de cum il percepe pe acest etnopat cu papion care, in virtutea unui sovinism de inspiratie ceausista si coloniala, se face de ras in public, aducand insa, din pacate, si prejudicii imaginii romanilor din Tinutul Secuiesc si din Ardeal.

HH, 05. 04. 2018

dt5

 

Posted by at 05/04/2018
Filed in category: Buerger & Rechte,

30 Responses to Facebook a șters pentru a cincea oară pagina lui Dan Tanasă

 1. observator says:

  Comisia Europeana impreuna cu Facebook, Twitter, YouTube si Microsoft anunta Codul de Conduita referitor la discursul de ura in mediul online
  By Decalexjoi, 16 iunie 2016IT & C

  Lansat pe 31 mai 2016, Codul de Conduita referitor la discursul de ura din mediul online include o serie de angajamente ale companiilor IT (Facebook, Twitter, YouTube si Microsoft), menite sa combata raspandirea discursului de ura din mediul online in Europa. Impreuna cu alte platforme si companii de social media, acestea isi asuma responsabilitatea colectiva, promovarea si facilitarea libertatii de exprimare in mediul online, dar, cu toate acestea, Comisia Europeana si companiile IT recunosc faptul ca discursurile de ura din mediul online nu afecteaza nu numai grupurile tinta carora le sunt adresate, dar si pe cei care sustin toleranta si nediscriminarea.

  Discursul de ura, asa cum este el definit prin Decizia-cadru 2008/913 /JHA, reprezinta orice comportament care incita publicul la violenta sau ura impotriva unui grup de persoane sau a unui membru al grupului, prin referire la rasa, culoare, religie, descendenta sau origine nationala sau etnica.

  Angajamentele pe care companiile IT si le iau astfel incat discursul de ura sa nu fie raspandit sunt:

  Aplicarea unor proceduri clare si eficiente de revizuire a discursurilor de ura in cadrul propriilor platforme, astfel incat acestea sa poate elimina sau dezactiva accesul la astfel de continut.
  Existenta in cadrul unui Regulament al Comunitatii prin care sa se interzica incitarea la violenta si comportamentul de ura.
  Revizuirea notificarilor valide privind discursul de ura in mai putin de 24 de ore si dezactivarea acestuia, daca este necesar.
  Educarea utilizatorilor cu privire la tipul de continut interzise si a celor acceptate in cadrul comunitatii.
  Semnalarea continutului care incita la violenta si promovarea acestora prin intermediul unor parteneriate cu ONG-uri, de exemplu.
  Informarea constanta a personalului propriu cu privire la evolutia situatiei si imbunatatirea metodelor de eliminarea a discursului de ura din mediul online.
  Cooperarea cu alte platforme pentru a spori schimbul de bune practici.
  Cooperarea cu Comisia Europeana si implicarea in procesul de aderare la aceste angajamente si a altor companii de social media.
  Identificarea si promovarea initiativelor noi care sustin programele educationale referitoare la gandirea critica.
  Monika Bickert, Head of Global Policy Management la Facebook, a mentionat ca o data cu anuntul referitor la codul de conduita sunt continuate si eforturile platformei de a combate discursul de ura. Cu o comunitate de ~1.6 miliarde de utilizatori, Facebook ofera acesteia libertatea de exprimare, asigurand, in acelasi timp, un mediu de comunicare respectuos. In standardele Facebook nu este permis discursul de ura, iar utilizatorii sunt incurajati sa raporteze continutul care instiga la violenta in mediul online.

  John Frank, Vice President EU Government Affairs la Microsoft, a adaugat faptul ca Microsoft a adaugat recent masuri suplimentare care interzic violenta, discursul de ura, dar si postarea continutului terorist in cadrul serviciilor Microsoft, destinate utilizatorilor finali. Prin aderarea la Codul de Conduita referitor la discursul de ura din mediul online este reconfirmat angajamentul companiei in combaterea acestei probleme importante.

  Intregul continut al Codului de Conduita privind discursul de ura poate fi accesat AICI. Pentru servicii juridice privind infractiunile informatice, securitatea cibernetica sau protectia datelor personale, ne puteti scrie pe adresa de mail office@decalex.ro

 2. evz says:

  Poate noul prezident la Academia Romana, dl. Ion Aurel-Pop va respecta conduita morala si democratica atat de necesera in sec. XXI.
  Cu toate ca in interviul publicat azi de un cotidian central iar o ia pe aratura national ceausista.

  • Zimbru says:

   Incepe Orbanizarea Romaniei dupa modelul Ungariei. Iata ce scria pe G4media astazi Cristina Pantazi: “Ioan Aurel Pop e protectorul lui Ponta şi un admirator al curentului naţionalist din Ungaria, Polonia şi Cehia…Nu mai departe decât în luna februarie, Ioan Aurel Pop făcea direct apologia naţionalismului promovat agresiv de câteva ţări vecine, unde programa şcolară e modificată cu rapiditate pentru a pune accentul pe propaganda ideologică.”
   Urmeaza si noi sa avem manuale politizate care pun accentul pe propaganda ideologica, ca in Ungaria?

   • evz says:

    Nu mai bea dupa pastile, bre.

    • Zimbru says:

     Atatc la persoana, cer Dl Hedrich sa stearga astfel de comentarii. Aici se discuta pe fond.

     • aanti-cornuta cu epoletzi says:

      Mda…, place mult la mine axiomele pline de fond ale autodeclaratilor iesperti mioritici in ale orbanizarii…, hospatare, inca un zaibar altoit cu nitel tuica, bre! A, sa nu uit nici Xanaxul, hospatare, ca altfel iefectul ne cel scontat, bre!

     • Zimbru says:

      Nenea/tanti “aanti-cornuta cu epoletzi”, cititi rapoartele celor de la Consiliul Europei, Comisia Europeana, ONU, rezolutiile Parlamentului European si o sa vedeti ca scriu ca Orbanismul este un regim dictatorial nationalist si corupt. De altfel daca vizitat muzeul Parlamentului European de la Bruxelles (Parlamentarium) veti vedea ca acolo scrie ca mai exista 3 regimuri dictatoriale inca in Europa : Rusia lui Putin, Bielorusia si Ungaria lui Orban.
      La fel cititi presa internationala despre manualele din Ungaria care pun accentul pe propaganda idelologica.
      Spuneti-le tuturor institutiilor internationale ca sunt betivi. Va discreditati singur prin orice lipsa de continut.

   • Palko says:

    Domnu Zimbru, cred ca Romania/ majoritatea populatia Romaniei ar fi fericit, sa fie “orbanizata”, si sa aiba nivelul de viata , stabilitatea politica si economica, infrastructura si prestigiul mondial al Ungariei “orbanizate” 🙂

    • Zimbru says:

     “Prestigiul mondial” al superputerii mondiale Ungaria? Vad ca faceti parte din persoanele care au fost “fabricate” la echivalentul Antenei 3 din Ungaria. Daca sa controlezi justitia, presa libera, curtea constittionala, toate companiile de stat, daca sa-i denigrezi pe evrei si pe romi si sa-i gonesti din tara, daca sa fi criticat in toate rapoartele institutiilor internationale pentru derapajele antidemocratice (Consiliul Europei, ONU, Comisia Europeana, Parlamentul European), daca coruptia ridicata la nivel de politica de stat, daca apropierea de dictaturi ca cele ale lui Putin si Erdogan, ar trebui sa fie modelul de urmat de catre Romania, atunci cred ca nu aveti nici macar cele mai rudimentare notiuni despre democratie. Ungaria este singura tara din UE care este considerata o dictatura la muzeul Parlamentului European de la Bruxelles. Vizita-ti “Parlamentarium” din Bruxelles, cititi presa internationala si ve-ti vedea cat de prost este vazuta Ungaria lui Viktor Orban si ce imagine au europenii si americanii despre fanatismul nationalist al maghiarilor. Faptul ca el a mai fost si legitimat de alegatori ii face tot mai des pe europeni sa se gandeasca daca nu a sosit vremea sa-i de-a afara pe unguri din UE. Va reamintesc in treacat ca traim in secolul 21, nu in secolul 19.

    • Zimbru says:

     Post al lui Vlad Ursuleanu, care este destul de clar despre situatia din Ungaria:
     Indicele libertății presei (Reporteri fără frontiere)
     2007, locul 17
     2017, locul 71
     Democracy Index (Economist Intelligence Unit)
     2006, locul 34
     2017, locul 56
     Libertăți civile, scor (Democracy Index, EIU)
     2006, 9,41
     2017, 7,06
     Respectarea dreptului de proprietate (Global Competitiveness Report, World Economic Forum)
     2008, locul 46
     2017, locul 125
     Independența justiției (Global Competitiveness Report, World Economic Forum)
     2008, locul 55
     2017, locul 101
     Schimbarea destinației fondurilor publice – diversion of public funds (Global Competitiveness Report, World Economic Forum)
     2008, locul 79
     2017, locul 108
     Favoritism în deciziile oficialilor (Global Competitiveness Report, World Economic Forum)
     2008, locul 112
     2017, locul 131
     Indicele libertății economice (Heritage Foundation)
     2007, locul 44
     2017, locul 55
     Gender Gap Index (World Economic Forum)
     2007, locul 61
     2017, locul 103
     Coeziune socială și nediscriminare (Social Justice in the EU)
     2008, 5,31
     2017, 4,48
     Indicele dreptății sociale (Social Justice in the EU)
     2008, 6
     2017, 4 (pe ultimul loc în UE)
     Pe scurt, problema cu Orban e că respectivul a distrus sau a slăbit semnificativ toate elementele care fac posibil regimul politic democratic și statul de drept.
     Iar asta ar trebui să fie ceva de neacceptat pentru orice susținător al democrației, indiferent că e de stânga, de centru sau de dreapta și indiferent dacă susține sau nu cauza refugiaților.

 3. Zimbru says:

  Consiliul Europei a publicat un raport pe situatia aplicarii Cartei europene a limbilor regionale. Raportul este in mare parte pozitiv. Bineinteles ca Dl Hedrich nu va posta astfel de stiri pentru ca Dl Hedrich vrea sa ne vanda o gogorita, adica ca Romania nu isi respecta niciun angajament international si ca situatia minoritatilor se degradeaza, desi Consiliul Europei nu spune asta, dimpotriva. Cateva citate din prezentarea raportului publicata pe site-ul Comisiei Europene:
  “Romania has a long tradition of promoting minority languages. Examples of good practices include teaching in several minority languages, the developed offer of private radio and television broadcasts in Hungarian, education opportunities for Romani speakers at secondary and university levels, and the involvement of the national minorities in the political decision-making process.
  The report acknowledges that in general the Romanian educational system guarantees a high level of support for many minority languages. Romania adopted a law on education in 2011 establishing a minimum number of pupils for minority language education at different levels. However, the Committee of Experts regrets that it has not received any information regarding the practical application of this law to be able to evaluate its implementation.
  The report welcomes that for most minority languages a comprehensive offer of cultural activities exists. On the other hand, it calls for a number of improvements in the use of minority languages in courts and in economic life.”

 4. zevsecu' says:

  Traditia aia lunga de care vorbeste CE dureaza de prin anii ’20-30, sec. XX.
  Si se datoreaza exclusiv ultimatumului adresat de catre puterile invingatoare in WW1, care au amenintat Regatul ca risca sa piarda ce i s-a facut cadou la Conferinta de la Paris, in cazul in care bnu-si respecta si nu codifica cea ce si-a asumat benevol anterior. 🙂
  Evident, dupa ce s-a vazut ca sacul in caruta, Romania imediat a trecut la ciuntirea drepturilor minoritatilor nationale, proces ce dureaza si astazi. Daca n-ar fi asa, dl. Hedrich nu ar avea ce sa publice saptamanal pe aici, de acord? Si nici institutiile internationale n-ar avea subiect de discutie pe tema asta, asa-i?
  D-le cornuta, cea ce ati spicuit/citat din raportul CE este, sa zicem, singura parte relativ pozitiva, in rest dl Hedrich a incercat deja sa va explice ca raportul CE este in general nefavorabil. Evident, procedati ca in cazul Gestei lui Anonymus: citati ce va convine sau considerati ca va este favorabil, in rest, omiteti, falsificati sau stergeti cu buretele tot ce nu va e de folos. 🙂

  • Zimbru says:

   Iarasi o luati pe aratura. Nu vorbim despre acelasi raport al CE, eu vorbesc despre raportul publicat ieri “on the application of the European Charter for Regional or Minority Languages”, despre care Dl Hedrich nu a scris (inca) nimic: https://www.coe.int/en/web/european-charter-regional-or-minority-languages/-/report-on-romania-published

  • Zimbru says:

   Cat despre gesta lui Anonymus, am spus doar ca principalele fapte descrise acolo in ceea ce priveste cucerirea Transilvaniei sunt confirmate de o sursa idependenta si anterioara, este vorba despre cronica lui Nestor (cronica ruseasca). Si mai precis cronica ruseasca explica ca trupele armatei regatului Ungariei au intalnit rezistenta din partea unor organizatii statale valahe. Nimic neadevarat deci, si nimic incorect.

 5. Zimbru says:

  Instaurarea dictaturii in Ungaria:
  “Cotidianul Magyar Nemzet se închide / Ungaria rămâne cu un singur ziar de opoziție, după victoria lui Orban.Magyar Nemzet este deținut de mogulul Lajos Simicska, care în trecut a fost un aliat al premierului Viktor Orban, devenind apoi unul dintre principalii săi opozanți în campania electorală. Decizia închiderii ziarului a fost anunțată în condițiile în care duminică Viktor Orban a obținut o victorie zdrobitoare în alegeri.

  Proprietarul ziarului va închide și postul de radio Launched Radio. În același timp, televiziunea de știri Hir TV va trece printr-o perioadă de restructurări.”

 6. Palko says:

  Da, si care este problema, Domnule Zimbru?
  Ziarul “Magyar Nemzet” si postul de radio “Lanchid” apartineau partidului de opozitie “Jobbik”, dinsii nu-l mai vor sa-l finanteze… cam asta este esenta problemei. Nu este inchis de guvern, sau de FIDESZ…. ci de proprietarul-finantatorul Jobbik si mogulul Simicska

  • Zimbru says:

   Numai “unu si unu” fie Jobbik fie FIDESZ, nu exista presa independenta?

  • Stamina says:

   D-le Palko, nu va obositi cu trolli mioritici, ca habar n-au cu ce se mananca ungurii sau Ungaria.

   • Zimbru says:

    “Premierul Ungariei, Viktor Orban, a promis că va promova adoptarea în Parlament a proiectului de lege ”Stop Soros”, care va impune ONG-urilor o taxă de 25% pentru toate finanțările externe, iar înregistrarea organizațiilor care lucrează cu migranți să se înregistreze la Ministerul de Interne, relatează The Guardian.”
    Modelul Putin aplicat in Ungaria in toata splendoarea sa. Intrebarea este cat timp va mai ramane Ungaria in UE?

 7. Buna says:

  Intrebarea este daca sociopatul dan tanasa va mai fi dat afara de pe Facebook pt a demonstra romanilor ca mojicia balcanico-mioritica nu mai este o cale de urmat in secolul 21.

  • Zimbru says:

   In mod normal o pagina facebook se sterge pentru instigari la ura, nu pentru ca publica pareri care pot fi controversate, prost scrise sau care nu plac anumitor persoane. Ceea ce poate fi eventual instigare la ura sunt mai degraba reactiile unora la aceste articole. Va reamintesc ce inseamna instigare: “îndemn la violență; întărâtare, provocare, incitare la violență.” Deci articole de tipul: “Câți români erau în Transilvania la 1310 și 1572?” chiar daca total irelevant pentru situatia de astazi din Transilvani, sau “Consiliul Local din Odorheiu Secuiesc a demarat acțiunile legale pentru a atribui bibliotecii municipale din oraș numele scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyírő József.” nu sunt articole care instiga la ura. Am luat ultimele doua articole postate.
   Cat despre articolul despre Nyírő József, aici avem o problema serioasa caci institutul Elie Wiesel pentru Studierea Holocaustului din România (institutie respectata la nivel international si din care citeaza si Consiliul Europei) s-a sesizat in cazul de fata pentru faptul ca Nyírő József a fost fascist si a incitat la ura impotriva evreilor.
   Deci in concluzie, daca autoritatile locale nu ar mai da nume de persoane fasciste unor biblioteci, daca nu ar primii decizii de discriminare din partea Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (condus de altfel de catre un etnic maghiar), atunci Dan Tanasa nu ar mai avea ce sa scrie. Deci trage-tii de urechi pe alesii locali si faceti “lead by example”. Acest lucru este valabil si pentru romani.

 8. Danu says:

  E clar ca lumina zilei ca va deranjeaza enorm si sunteti frustrat ca modelul dvs., tanasa a fost eradicat de pe facebook, si drept urmare incercati sa deviati discursul de la persoana lui tanasa catre o alta persoana, dar… asta e…, incercati sa va impacati cu gandul… 🙂

 9. tiberiu says:

  tare e, tanase, asta, de vreme ce se consuma atata energie pentru el! si ce mare lovitura e pentru romania ca tanase a fost sters de pe facebook!!! 🙂

 10. tiberiu says:

  tare e tanase, asta, de vreme ce se consuma atata energie pentru el! si ce mare lovitura e pentru romania ca tanase a fost sters de pe facebook!!! 🙂

 11. Zimbru says:

  Sputnik scrie despre Dan Tanasa, ceea ce arata ca propaganda rusa cauta ca de obicei subiecte care sa dezbine. Citez din articolul de pe Sputnik: “Hans Hedrich (autorecomandat politolog) se laudă pe site-ul “transilvanist” NeuerWeg.ro că la presiunile lui, dar și ale Consiliului Europei (!!!) o pagină de Facebook a fost eliminată. Mare izbândă!”
  Concluzia mea, se cauta invrajbirea romanilor si a maghiarilor.

  • prisecaru says:

   Domnule, m-ai făcut curios, şi uite-aşa am ajuns că citesc şi Sputnik! Într-adevăr, Hans e făcut aici harcea-parcea! link: https://ro.sputnik.md/society/20180323/18045612/cenzura-facebook.html. Dacă şi ruşii, care nu cred că sunt interesaţi să existe armonie etnică în România, îl desfiinţează pe amicul nostru, înseamnă că noi, cei care i-am mai semnalat din derapaje, am fost de bună credinţă.

   • Zimbru says:

    Exact!

   • Manpower says:

    Wow, sacul si peticul: fratzia sovieto-romana n-are moarte!

    • Zimbru says:

     Sputnik il apara pe Dan Tanasa si il bat cap in cap cu Dl Hedrich, asta inseamna ca rusii, ca de obicei incearca sa dezbine, si incearca sa-i invrajbeasca pe romani si pe maghiari. Atata dezinformare ca in articolele Sputnik nu cred ca am mai citit vreodata. Nu recomand nimanui sa citeasca asemenea propaganda nationalista si antieuropeana. Pentru cei care mai aveau dubii Sputnik il “iubeste” pe Dan Tanasa dar si pe Viktor Orban. Sunt destule articole elogioasa la adresa lui Viktor Orban. Deci dragi maghiari care ati cazut in capcana Orbanista, ce parere aveti?

    • prisecaru says:

     Falsaţi, domnule! Prietenia sovieto-română este istorie. Dar prietenia maghiaro-rusă este de actualitate! Deci când şi un prieten îţi spune că ai o problemă, atunci concluzia nu poate fi decât una: că e bine să-ţi analizezi conduita!

Counter created by lite 1.4