Erwin Albu: “Vreau autonomie – față de ipocrizie!”

Un pamflet de Erwin Albu, candidat independent la alegerile europarlamentare, din 2014

erwina1

VREAU AUTONOMIE!
Da, vreau autonomie! Autonomie locală. Vreau ca primarul să nu mai fie la mâna șefului de partid sau a șefului de județ, care să fie la mâna vreunui ministru sau a vreunui șef mai mare. Vreau ca alesul să fie controlabil și controlat de cetățeni. Vreau autonomie energetică, dar prin resurse regenerabile, nu prin distrugerea naturii.

Tu n-ai vrea autonomie? Sau ce autonomie ai vrea? Nu cred în autonomia teritorială pe criterii etnice. Dar cred că se iau decizii proaste în spatele birourilor din orașul lui Bucur pentru că e prea putredă centralizarea. Vreau descentralizare si responsabilizare. Nu vreau segregare. Vreau o Românie întreagă.

Nu vreau extremism maghiar, dar nici românesc. Nu vreau să fie etichetați ungurii ca dușmani ai României, cum nu vreau nici ca românii să fie văzuți ca cerșetorii Europei. Nu vreau pașaport pentru bucureșteni în Ardeal. Nu cred că Ungaria o să ne ia Ardealul. Nu cred că ardeleanul este mai încet, că olteanul mai aprig sau că moldoveanul mai cu moț. Nu cred nici că Banatu-i fruncea.

Dar cred că toți au frumusețea lor și a locului și că este bine să fim mândri de fiecare zonă din care ne tragem, o mândrie care să nu fie în detrimentul altcuiva. Nu vreau să uităm istoria, dar vreau să căutăm să înțelegem și istoria altora sau de ce gândesc și știu ei altfel.

Vreau să fiu demn și zâmbitor, nu să car povara urii străvechi. Nu vreau nici să nu pot sta la o masă cu cineva care are, din enșpe motive, alte păreri fundamentale decât mine. Nu mai vreau să aud etichete, nici asocieri paranoice. M-am săturat de prejudecăți și preconcepte.

Viața nu este întotdeauna albă sau neagră, este și plină de nuanțe de gri. Vreau să mă debarasez de obiceiul împământenit de a copia și învăța pe de rost comentariile profesorului și să citesc cartea, să o simt și să înțeleg cu mintea mea. Vreau să pot folosi cuvântul ”autonomie” fără să îți fugă imediat gândul la ceea ce știi și tu că te gândești chiar înainte să….gândești.

Vreau autonomie față de ipocrizie, să nu mă înjuri doar pentru că ai citit titlul postării și ”las’ că știi tu ce vrea să zică”. Și mai vreau să ne unim cu Basarabia!
‪#‎erwinisme‬

Posted by at 21/01/2014
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , , ,

3 Responses to Erwin Albu: “Vreau autonomie – față de ipocrizie!”

  1. libero says:

    nu ma pot abtine: sper ca in parlamentul european tehnologia folosita sa fie wireless 😉

  2. libero says:

    ar accepta erwin un interviu? care sa fie publicat pe pagina neuerweg…

  3. Tudor Duica says:

    Ai luat muie bai labarule

Counter created by lite 1.4