Diversiunea KAUFLAND ODORHEI – plângeri și denunțuri penale pentru “incitare la ură” și “instigare publică”

 

 

COMUNICAT DE PRESA

Astazi, 4 decembrie 2017, au fost depuse plangeri/denunturi penale impotriva numitilor Marian Eugen Ion (“Militianul”), Banciu Radu (realizator TV), s.c. B1 TV Channel, Iancu Bogdan, Scarlat Razvan (reporter), s.c.CANCAN.ro, detinator profil Facebook “Nea Nicu” la Parchetele din Bucuresti, Odorheiu Secuiesc si Brasov, pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare si instigare publica, in baza articolelor 369 si 368 Cod Penal.

In 30 august  2017 si in zilele urmatoare, numitii au fabricat, distribuit, mediatizat si comentat public un material video de tip “fake news” in care persoane de nationalitate maghiara din localitatea Odorheiu Secuiesc/Szekelyudvarhely, resp. comunitatea maghiara/secuiasca din Romania in ansamblul ei, au fost acuzate individual si colectiv de discriminare si amenintare la adresa unei persoane de nationalitate romana, respectiv a romanilor in general (“diversiunea Kaufland Odorhei“). In aceste materiale, dovedit false, vizualizate de milioane de cetateni, numitii au incitat in mod constient si/sau repetat la ura si acte de violenta individuala si colectiva indreptate impotriva unor maghiari sau a comunitatii maghiare.

Plangerile/denunturile penale au fost depuse in numele Asociatiei Neuer Weg, cu sediul la Fagaras, si a vicepresedintelui Hans Hedrich in calitate de persoana fizica. Consideram ca investigarea corecta si obiectiva a acestui caz deosebit de grav de instigare si mobilizare la ura si violenta interetnica, prin inscenarea si mediatizarea constienta de neadevaruri, precum si sanctionarea faptasilor vor da masura impartialitatii autoritatilor de stat si, implicit, a maturitatii si europenismului societatii romanesti in anul Centenarului, 2018 si a Presedintiei UE, in anul 2019.

PLEDOARIE pentru NORMALITATE in TRANSILVANIA
Aceste plangeri penale NU vor sa fie o “razbunare” sau o “revansa”, ci doresc sa contribuie la rezolvarea sustenabila, pe cale legala, a unor probleme reale in convietuirea interetnica. Aceste probleme sunt create si intretinute artificial, credem noi, de “statul profund”, adevaratul “stat paralel”, cu radacini ideologice in dictaturile de extrema stanga si extrema dreapta a secolului trecut. Manifestarea vizibila a acestor structuri obscure dar eficiente este casta corupta, incompetenta, cleptomana si cinica ce acapareaza si paraziteaza structurile politico-administrative ale statului, subminand in mod sistematic consensul elementar al convietuirii in tara noastra – atat prin pornirile sale autocratice sfidatoare cat si prin diversiunile etniciste sistematice, la fel de sfidatoare.
Este firesc si legitim sa luam atitudine si sa actionam cu mijloace legale impotriva acestor doua pericole majore pentru Romania/Transilvania. De aceea, indubitabil, lupta anticoruptie si lupta antidiscriminare NU se exclud reciproc ci, din contra, se completeaza si se imbina in mare masura, ambele fiind in esenta miscari CIVICE si LEGALISTE – motiv pentru care ii invitam cu incredere pe toti cetatenii Romaniei, indiferent de etnie, credinta, orientare politica sau provenienta sociala, sa se solidarizeze si sa actioneze constient si in comun pentru ambele cauze. Rezultatul va fi un nou consens general ce ne va sincroniza cu Europa – si ne va impaca cu noi insine si cu “celalalt”.

PS: Multumim grupului AGFI – Advocacy Group for Freedom of Identity, Cluj, pentru consiliere si intocmirea plangerilor penale! 

Sesizarile pot fi descarcate aici: 
1. PP_Banciu Radu_B1TV – cazul KAUFLAND ODORHEI
2
PP_Marian Eugen – Militianul – cazul KAUFLAND ODORHEI
3. PP_Nea Nicu – Olimpiada de batut unguri – cazul KAUFLAND ODORHEI

cu deosebita consideratie
Hans Hedrich, politolog

…………………………………

jignire2

 

 

 

 

Captura de ecran din video-ul “Strain in tara mea”, ce sta la baza “diversiunii KAUFLAND ODORHEI”

Posted by at 04/12/2017
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, Transylvanisches Tagebuch,

22 Responses to Diversiunea KAUFLAND ODORHEI – plângeri și denunțuri penale pentru “incitare la ură” și “instigare publică”

 1. antiminciuna says:

  ACTIUNEA NEUER WEG AR FI DE SALUTAT DACA ASOCIATIA AR FI MANIESTAT ACEEASI ATITUDINE SI IN CAZUL LUI CSIBI BARNA, CEL CARE IL SPANZURA OSTENTATIV PE AVRAM IANCU. HEDRICH NU A CONSIDERAT FIRESC SI LEGITIM SA FIE LA FEL DE INTRANSIGENT, DE REVOLTAT SI DE CORECT, NU DOAR SA DECLARE, CU JUMATATE DE GURA, CA S-AR DISOCIA DE SECUIUL EXTREMIST. CSIBI AL CUI PRODUS A FOST, D-LE HEDRICH, AL STATULUI PARALEL PROMOVAT DE PRIETENUL DVS. VIKTOR ORBAN, DE LA BUDAPESTA?

  • hans says:

   mai incet cu majusculele pe scari!
   logica asta stramba de care dati dovada tradeaza INCIVISMUL dvs… cunosc pe de rost asemenea acuzatii, de ex. la adresa ecologistilor: MOTTO: “Voi care protestati acuma impotriva Xsau Y, UNDE ati fost acum tz ani, cand ar fi trebuit sa protestati impotriva proiectului Z?”
   explicatiile la asemenea acuze puerile sunt simple:
   1. de ex. NU ma ocupam cu respectivul subiect la acea vreme, fiind implicat in alte activitati
   2. nu am avut timp, bani, resurse sa ma ocup de respectivul subiect
   3. asociatia la care activez acuma poate ca NU exista in urma cu pf ani
   4. nu am avut chef sa ma implic – si e dreptul meu, ca om liber intr-o tara libera, sa hotarasc ce fac cu timpul vietii mele, fara sa dau socoteala kibitzilor la margine de drum sau trollilor de internet pentru deciziile mele.

   alegeti-va la liber una dintre explicatiile de mai sus… sper sa va satisfaca.

   PS: nu am niciun motiv sa ma disociez cu intreaga, jumatate, un sfert sau trei optimi de gura de cineva cu care NU am fost asociat vreodata – asta tine de logica elementara, ce le lipseste insa unora care compenseaza asta “urland” cu majuscule pe internet…
   PS2: nimeni nu impiedica pe nimeni sa-i faca plangere penala lui csibi barna. nu vad insa la orizont pe niciun patriot –
   nici domnul antiminciuna si nici macar pe bolshoy narodnyi geroy DAN TANASA – care ar investi timp si bani intr-o plangere penala bine facuta impotriva lui CsB. straniu! se pare ca se doreste ca acest personaj bizar sa bantuie in continuare in spatiul public, instigand romani si maghiari deopotriva… poate ca, in lipsa de consistenta si COJONES (limba spaniola pentru “COAIE/TESTICULE/OUA” – in caz ca ar exista dubii) a unora ca tanasa sau tzene tot eu o sa ma ocup candva si de csibi. daca am timp si chef. si, mai ales, daca nu imi traseaza niciun troll sarcini in acest sens.

  • hans says:

   am sters cate un comentariu al lui ANTIMINCIUNA si unul al lui KW ROBI pentru atac la persoana si limbaj instigator.

  • gata cu minciunile says:

   Dle autominciuna, va intreb un lucru: unde a fost statul roman? Se pare ca domnul Csibi Barna cam lucreaza pentru statul roman, si politica sa de asimilare a maghiarilor, facand propaganda ca secuii nu ar fi maghiari, si ca ar trebui sa fie recunoscuti ca alta etnie. Aceasta propaganda am auzit-o prima data din gura lui Vadim, si a fost perpetuata pana in zilele noastre de nationalisti romani, pentru a despartii maghiarimea in doua prin politica “divide et impera”. Ultima data chiar la Sfantu Gheorghe s-a folosit aceasta strategie de partidul nationalist-sovin Noua Dreapta in timp ce marsaluia la Sfantu Gheorghe de 1. decembrie anul curent.
   Deci Csibi Barna ar fi dusmanul romanilor, cand el canta dupa notele xenofobilor romani? Legat de Avram Iancu. Ar fi bine ca odata si odata istoriografia romana sa recunoasca masacrele comise de legiunile sale in octombrie-noiembrie 1848, ianuarie-iulie 1849 la Aiud, Zlatna, Ineu, Alba Iulia, Abrud, si inca cateva sute de alte localitati in care s-au macelarit, fara alegere 10 000 de maghiari de la copii in fasa pana la batrani care nu mai puteau misca, nefacand diferenta nici intre femei si barbati.

   Pentru a va face niste idei legat de aceste lucruri, puteti viziona acest film documentar:
   https://www.youtube.com/watch?v=7qXmve7pp7w

   Cand istoriografia romana, precum si politicul romanesc va recunoaste toate astea, si va indeparta statuile sus numitului personaj din orase, si va schimba denumirile strazilor, institutiilor care au fost numite dupa el, atunci putem vorbi de echitate si de respect pentru o minoritate ca maghiarii.

 2. kw robi says:

  na ugye, hogy vannak még hősök!!! gratulálok HH!

 3. hans says:

  oameni buni, comentati argumentat si fara atac la persoana sau instigari pentru ca le sterg urgent, indiferent ca va cheama zimbru, antiminciuna, viktor orban, papa de la roma sau donald trump
  koszonom frumos!

  • Zimbru says:

   Findca am vazut scris Zimbru in comentariul dvs imi permit sa comentez.
   Va fac doar o remarca: NU SUNTETI CREDIBIL pe acest blog, motivul fiind ca nu sunteti nici echilibrat si nici echidistant in analizele dumneavoastra. Nu am vazut un articol critic pe blogul dvs a carui tema principala sa fie nationalismul maghiar care din pacate exista si este puternic, despre politica dusa de Orban in Transilvania care vizeaza destabilizarea statului, nimic despre controlarea presei din Ungaria si despre cum stiri controlate de regimul Viktor Orban sunt preluate masiv de presa in limba maghiara din Romania. (uitati-va ce scrie departamentul de stat despre libertatea presei din Ungaria, aceasta este controlata in cvasi totalitate de catre FIDESZ). Nu scrieti nimic despre faptul ca UDMR (PSD-l magharilor) incearca sa distruga justitia din Romania si incearca sa puna la pamant DNA-ul. UDMR-ul este foarte activ in comisia juridica din Parlament si doreste distrugerea sistemului judiciar, dupa acelasi model folosit si de Orban in Ungaria.
   Am vazut insa articole publicate pe acest blog care neaga politicile de maghiarizare fortata de dinainte de 1918, incercand sa rescrie istoria. Citez din articolul “Asuprirea românilor din Transilvania înainte de 1918”: “în Transilvania niciodată nu a existat o politică generală de maghiarizare”. Asa vreti dumneavoastra sa convingeti ardelenii sa convietuiasca in pace, inlocuind minciunile istoriografiei Ceausiste cu cele ale extremistilor maghiari care spun ca in perioada imperiului Austro-Ungar romanii nu au avut niciun fel de probleme si incalcari de drepturi, ba chiar ca le-a fost foarte bine? Acel articol este un exemplu de minciuni prin omisiune absolut incredibil.
   Daca mintiti si rescrieti istoria dupa interese de moment, nu aveti cum sa convingeti pe nimeni.
   Mai mult, cine doreste cu adevarat relatii interetnice normale, duce lupta pe frontul tuturor extremistilor. Din analizele dvs reise ca numai romanii sunt nationalisti si extremisti, aproape toate articole pe tema relatiilor interetnice de pe acest blog sunt despre nationalistii romani.
   Astfel, daca faceti plangeri si impotriva instigatorilor la ura etnica care sunt maghiari (64 de comitate, Csibi Barna etc. etc.), daca expuneti cleptocratia din UDMR, daca expuneti derivele regimului Orban si repercursiunile hipernationalismului din Ungaria asupra maghiarilor Ardeleni, atunci mai aveti o sansa sa credem ca sunteti cu adevarat binevoitor, si ca vreti cu adevarat ca Transilvania sa fie o mica Europa. Pana atunci eu cred ca dvs lucrati pentru regimul Viktor Orban.
   In fine, sunt sigur ca imi pierd timpul cu dvs, dar sunt convins ca unii cititori rataciti pe aceste pagini vad deja nenumaratele dvs parti pris-uri.

 4. adevarul istoric says:

  „(…) pentru săvâșirea infracțiunii de Incitare laură sau discriminare, prevăzută și pedepsită de art. 369 Cod penal, și care se citește după cum urmează: Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminareîmpotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”
  Aceast citat din plingerile penale depuse la Parchete nu cumva se potriveste si comentariului postat aici de catre Zimbru?

  • prisecaru says:

   hai, că asta e tare ca fularul! cînd nu există argumente, hop cu ameninţări, jigniri şi aroganţe!
   noi avem simţul umorului, căci, în replică putem pune de o asociaţie pentru “procese strategice” şi să-i plimbăm pe hans si pe postacii săi orbanişti prin tribunale, căci materie primă găsim din plin pe acest site!
   mai ales că ne-ar putea finanţa soros! 🙂

 5. adevarul istoric says:

  „(…) O altă mărturie despre ascunderea voluntară a originii delicvenților de către presă, este cea a lui Jean Quatremer, de la “Liberation”, expert al Uniunii Europene în mass-media. El este porta-vocea unui federalism european bazat pe dispariția națiunilor, care consideră identitatea europeană drept “periculoasă”.
  Vineri 15 ianuarie, emisiunea “28 de minute” a canalului Arte a revenit asupra știrilor actualității și a abordat delicata problemă a tratamentului mediatic asupra agresiunilor în masă din Koln, unde presa a trecut sub tăcere legătura, totuși evidentă, între agresiunile sexuale și clandestinii care au fost implicați. “O tăcere vinovată?” , a întrebat Arte. Jean Quatremer, convins de dreptatea sa, a mărturisit cu nevinovăție că presa franceză, deci și el însuși, “ascunde în permanență originea etnică” a străinilor.
  “Îmi amintesc un articol, un caz absolut extraordinar, despre o afacere petrecută la periferia pariziană. Toate numele au fost schimbate, ceea ce se întâmplă cu regularitate, pentru că nu erau cunoscute identitățile. Toți au fost botezați Alain, Frederic, Marcel, Maurice cu toate că, în realitate, era vorba despre Mohamezi și Ahmezi.” – a spus Quatremer.
  El a evidențiat tendința presei “bună gânditoare” de a ascunde originea delicvenților atunci când aceștia sunt străini. “Presa franceză ascunde în permanență și nu dezvăluie elementul etnic” – a mărturisit el cu aerul cel mai liniștit din lume. Toată lumea, începând cu Quatremer, omul care în martie 2015 cerea stabilirea unui “cordon sanitar” mediatic în jurul Frontului Național, primul partid din Franța. Din frica de a nu “discrimina”, dar și pentru a putea predica în continuare modelul unei societăți deschise, ziariștii noștri preferă să ascundă sau să manipuleze faptele, în acest mediu toți considerând acest lucru foarte onorabil. Și în timpul acesta nu contenesc de a da lecții de jurnalism lumii intregi, biciuind “manipulările” mediatice de pe internet, din Rusia, sau din alte părți. (…)”
  Sursa – Bogdan Calehari Hipnoticul dans macabru al elitelor si conducătorilor Uniunii Europene

  Se poate da sute de cazuri intimplate in Franta, Germania, Italia etc. din care reiese ca in Uniunea Europeana de ani de zile se trece sub tacere niste adevaruri despre refrugiati. De ce? Majoritatea celor care sosesc ca si refugiati in Europa nu comit ilegalitati (nu sint teroristi, nu omoara pe nimeni, nu fura, nu violeaza femei) prin urmare trebuie protejati. Cum? Ca sa nu sufere si cei nevinovati, trebuie trecut sub tacere identitatea vinovatilor. Cu alte cuvinte pentru a feri de neplaceri cei care respecta anumite norme de convietuire – mintim poporul. Cam la fel a procedat si SUA la inceputul secolului XX. cind statisticile au relevat ca italienii sint reprezentati in mafia de acolo intr-un procent mult mai mare decit celelalte natii. Ca sa protejeze italienii cinstiti, au cenzurat statisticile…
  Nu vreau sa comentez procedeul. Vreau doar sa atrag atentia asupra fenomenului urmator. In timp ce in Europa de Vest se trece sub tacere fapte comise de catre niste oameni sositi practic ilegal din alte parti ale lumii, ca sa nu cumva sa sufere confratii lor nevinovati, in Romania minoritatea maghiara bastinasa este tratata chiar invers. Adica de-si nu comit ilegalitati in procent mai mare decit romanii, foarte frecvent sint tratati ca dusmani, acuzati, denigrati, jigniti etc. atit de catre politicieni (practic din toate partidele politice) cit si de o parte a presei. Oare in cazul aceasta cu ce scop este mintit poporul?

  • Zimbru says:

   Multumim ca ne dati stiri de tip Sputnik, Russia Today si Hungary Today. Exact tipul acesta de articole sa gasesc pe site-urile numite mai sus. Asta nu face decat sa confirme faptul ca cei care aproba site-ul Neurweg tind sa apreciaza politica lui Viktor Orban si sustin politica pro Viktor Orban a dl Hans Hedrich, care pare sa fie finantat de catre Budapesta.

   • prisecaru says:

    un ong serios, credibil si transparent, isi face publice sursele de finantare. exista astfel de exemple de buna practica si in romania, si in ungaria, si in occident. neuer weg nu face acest lucru, deci e logic să se că creadă că ar avea ceva scheleţi prin dulapuri.
    oricum, politologul hans hedrich a recunoscut că are un stagiu de pregătire la budapesta, ceea ce in principiu nu e de criticat, numai că şi acolo se învaţă diverse si de tot felul…

    • Zimbru says:

     Exact, orice om cu bun simt observa aceste lucruri. De aceea Neurweg nu este credibil.

     • Mihai says:

      nu stiu de ce pierdeti atat de mult timp cu el daca oricum spuneti ca nu-i credibil…

     • Zimbru says:

      Raspuns lui Mihai: cu el imi pierd timpul intr-adevar insa cu cei rataciti pe acest blog, mai putin. Acest blog ca si alte site-uri cum sunt Corbii Albi si multe alte “organe de propaganda” dezinformeaza si fac propaganda lui Orban, la fel cum si RT, Sputnik etc. fac propaganda lui Putin.
      Este vorba deci de propaganda la scara nationala, iar cel mai eficient mod de a lupta impotriva dezinformarilor este sa le expui.

 6. adevarul istoric says:

  Prietenul meu pelcat de mult in Germania spune.
  Pentru mine este absolut de neinteles ca in emisiunile televizate se discuta despre maghiari, sau mai precis sint defaimati maghiarii, dar intre invitatii emisiunii nu se gasesta nici un maghiar. In Germania nici din gresala nu poate sa se intimple asa ceva. Asculta si partea cealalta – aceasta este o regula care trebuie respectata in mod obligatoriu. Ziaristul care nu respecta aceasta regula din start este considerat neserios, lipsit de credibilitate.

 7. adevarul istoric says:

  Kelemen Hunor cu luni in urma a declarat ca pina cam pe la 2010 au mai fost invitati la discutii din cind in cind si reprezentantii UDMR-ului, dar de atunci incolo foarte rar se intimpla asa ceva.

  • Zimbru says:

   Mda, toata lumea stie ce fac reprezentantii UDMR, trec legi impotriva sistemului judiciar, au probleme cu Soros etc. Iar Marton Arpad afirma in presa ca cei care protesteaza impotriva abuzurilor din Parlament sunt mineri. UDMR-ul ca si dvs, ca si Neurweg nu aveti nicio credibilitate.

   • hans hedrich says:

    La Zimbri nici nu a vreau sa am credibilitate. La oameni carora Nu Li se scurtcircuiteaza sinapsele.atunci cand citesc adevaruri incomode – eventual despre propriul grup etnice – am f mare credibilitate. Eu ma adresez lor. Pe ceilalti ii las sa bata mingea la mine in ograda si ii ascult amuzat cum canta una si aceeasi melodie ca de pe un vinil zgariat: ORBANPUTINNEUERWEG, ORBANPUTINNEUERWEG…

    Mi-e suficient da stiu ca blogul (atentie: BLOG!, adica WEBLOG, adica jurnal online, adica ceva SUBIECTIV) e citit de profesori, analisti politici, avocati, europarlamentari.
    Trollii ca Zimbru etc. mai produc cate un moment umoristic, de aceea, comentariile lor sunt un castig pt NW. Un fel de amuzament PE gratis pt cititorii carora Ma adresez.

    Despre datul in judecata: inca o data: adunati-va barbatia, tocmiti un avocat si faceti-i o plangere penala lui Csibi. DC e bine facuta, Ma ofer da o depune in numele NW sau in nume personal. Ia sa va vad! Barbatii Si patriotii, un pas in fata!
    Astept.

    🙂

    • prisecaru says:

     Degeaba provoci, hans, că nu o să ai succes! 🙂
     Nu că am fi laşi, nestiutori în ale plîngerilor penale, etc, ci pentru că Csibi nu mai are nici o resursă utilă pentru noi. Arătînd public faţa hâdă a extremismului maghiar, el a adus mari servicii României. Unde mai pui că i-a turnat şi pe secuii ăia viteji, care se pregăteau să dea pe ascuns cu petarde. Tu ai scris asta, am păstrat captura textului!
     Aşa că n-are rost să vă oferim ocazia de a-l transforma pe Csibi într-o victimă.
     P.S. Am folosit pluralul (noi) referindu-mă la toţi aceia care nu împărtăşesc ideile de pe NW, indiferent dacă postează sau nu.

     • prisecaru says:

      A, încă ceva: îl îndemn pe zimbru sa continue sa posteze, măcar ca un gest de bunavointa faţă de hans, care susţine ca textele îl amuză. Mai ales ca profesorii, analistii politici, avocatii europarlamentarii, etc, care, sustine hans, îl citesc, nu postează niciunul aici, cu nume si prenume, ca să îl credem!

 8. adevarul istoric says:

  Indiferent despre ce este vorba, unii cauta sa interpreteze artificial (prin dezinformare, afirmatii mincinoase, relatari tendentioase etc.) in defavoarea maghiarilor. Iar daca cineva indrazneste sa demonstreze ca in realitate este altfel, devine automat tinta si el. Este de asemenea acuzat, denigrat etc. Desigur avem de a face cu discurs de ura.

Counter created by lite 1.4