De ce nu se investigheaza infractiunile lui Mircea Dusa si a mafiei padurilor la Toplita

Ion Campean din Toplita, o victimă a mafiei pădurilor si a coruptiei institutionalizate din mun. Toplita/jud. Harghita, vorbeste despre protejarea celor care au ajuns in mod fraudulos in posesia unor terenuri, păduri, imobile de catre organele de urmarire penală. Printre protectori s-ar afla aparent si tatăl Codrutei Kovesi, prim-procuror DNA, tatăl fiind la rândul lui procuror (pensionat cu pensie de lux).

 

R: Și ce-a semnat la nivel de județ? Dușa sau Ronfeld (Magdolna, fost subprefect judet Harghita)?

IC: Asta nu pot să spun. Dar atâta spun, pentru ca eu am sesizat cazul ăsta la DNA în 2007

R: Așa…

IC: Și mi s-a spus că eu nu știu cum se finanțează partidele, că a zis că din terenurile retrocedate ilegal de acolo vin banii la partide, pentru finanțarea campaniilor electorale.

R: Cine v-a spus asta?

IC: Radu..ăsta.. Liviu Moldovan, comisar șef la DNA Târgu Mureș.

R: Ce v-a mai spus în legătură cu investigațiile?

IC: Am sesizat niște nereguli care erau făcute de un fost coleg de-a lu‘ Mircea Dușa, unu‘ Nicușor Iugă, primar la Corbu care și-a împropietărit toate rudele, cu câte 7, 5, 7 hectare, 10, 14 hectare care n-au avut, li s-au dat ilegal pădure, care a fost tăiată și împărțită cu primarul.

R: Și ce-a răspuns?

IC: Nu e voie să cercetăm; întrucât o zis că o persoană nu este valoarea de 300.000 de euro. A zis că poa’ să fie 100.000 de retrocedări ilegale, dacă o singură retrocedare nu depășește 300.000 de euro nu este competența DNA-ului.

R: Și e adevărat asta sau nu?

IC: …

R: E adevărat asta?

IC: Păi am înțeles că tre’ să fie paguba de minim 300.000 de euro ca să fie cazul de competența DNA-ului.

R: Atunci ei ar fi trebuit să paseze către Parchet

IC: Păi o pasat la Parchet dar la Parchet nu se cercetează și nimeni n-a mai verificat dacă ..Parchetul Toplița… La Parchetul Toplița orice sesizare spune că nu se confirmă, altceva nu se spune, cu toate că am fost la DNA Târgu Mureș, a trimis la Parchet, am facut și am mers la doamna inspector de la Curtea de Apel, Certezan,care mi-a spus că nu poate fi cercetat primul procuror întrucât este prieten cu tata lu’ Codruța Kövesi, procuror general al României.

R: Cine este primul procuror?

IC: Țiflea Nicolae, care a avut dosare și tot prin intermediul, am înțeles, al doamnei Codruța Kövesi, s-ar fi clasat dosarele.

R: Ce funcție are doamna…, soția domnului Mircea Dușa?

IC: Procuror care trage toate sforile și coordonează DNA-ul. Fără aprobarea ei, susține și actualul șef al DNA-ului, nu se poate începe nici o cercetare din zona Topliței.

R: Când a spus asta? Și cui?

IC: Mie mi-au spus anul trecut

R: Și cine este dânsul?

IC: În primăvară.. în primăvară..

R: Cine este dânsul?

IC: Nu știu cum se numește că a fost doamna prim-procuror și acum era un alt bărbat și mi-a spus că fără aprobarea lu’ doamna Dușa și doamna Dușa nu-și va da aprobarea pentru cercetarea unde este implicat soțul ei.

Posted by at 12/05/2015
Filed in category: Uncategorized, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4