COMUNICAT: Suspendati functionarea ilegala a fabricii SCHWEIGHOFER de la Reci!

COMUNICAT DE PRESA
Fagaras, 04. 05. 2015

Asociatia Bankwatch Romania, cu sediul in Bucuresti si Asociatia Neuer Weg, cu sediul in Fagaras/BV, au depus cereri privind suspendarea functionarii, fara autorizatiile necesare, a fabricii de debitare si prelucrare a lemnului din com. Reci, jud. Covasna, a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl.
LINK: CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci

Fabrica s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl. a fost construita ilegal (cu incalcarea repetata a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii si a legislatiei europene si romanesti privind elaborarea Studiilor de Impact asupra Mediului (SEA si EIA).

Mai mult decat atat, fabrica si statia de cogenerare aferenta inca nu au obtinut autorizatia integrata de mediu si nici autorizatie de functionare, dezbaterea publica la Agentia pentru Protectia Mediului Covasna fiind programata pentru 18. 05. 2015. Cu toate acestea, fotografii realizate in ultimele saptamani, inclusiv in 30. 04. 2015, arata o activitate de productie intensa in acea unitate de productie, inclusiv stive de produs finit (cherestea). Pornind de la experientele anterioare cu activitatea firmei s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., exista suspiciunea ca, de la bun inceput, si la fabrica de la Reci se va prelucra lemn taiat ilegal.

Consideram ca astfel sa incalca o serie de prevederi legale, cum ar fi Codul Silvic,  Codul Muncii si legislatia privind functionarea societatilor comerciale.

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg, Fagaras

ANEXA: Cerere adresata Corpului de Control al Primului Ministru
CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci

rety3

rety2

rety1
rety2Fotografii si video(jos): Toro Attila, Sf. Gheorghe/Sepsiszentgyorgy

Posted by at 04/05/2015
Filed in category: Buerger & Rechte, Gerichtsbeschluss, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , , , , ,

4 Responses to COMUNICAT: Suspendati functionarea ilegala a fabricii SCHWEIGHOFER de la Reci!

 1. Dan says:

  Voi gândiți ce scrieți? Cum adică să suspende funcționarea ilegală? Adică să funcționeze legal?
  SĂ ÎNCHIDĂ FABRICA DE LA RECI CARE FUNCȚIONEAZĂ ILEGAL!
  ÎNCHIDEREA FABRICII ILEGALE SCHWEIGHOFER DE LA RECI !

 2. Eross Peter says:

  Sunt pentru suspendarea functionari fabricii SCHWEIGHOFER de la Reci!

 3. Petre Manolai says:

  Cat o sa mai distrugeți tâlharilor?

 4. bot anna maria says:

  AFARA DIN TARA CU SCHWEIGHOFFER !!!!
  DE TOT !!! AFARA !!!!!! TRASI LA RASPUNDERE TOTI CARE I-AU LASAT SA INTRE SA NE DISTRUGA PADURILE, AERUL, APELE, PAMINTUL, VIETILE, FAMILIILE !!!!
  SA REPLANTEZE TOT CE S-A TAIAT PENTRU EL SI TOT CE A PRELUCRAT,
  SA SE CONFISTE TOTI BANII PE CARE I-A FACUT IN TARA ASTA IN CEI PESTE 10 ANI DE DISTRUGERE IN MASA !!!!! SA NE PLATEASCA DESPAGUBIRI PENTRU CE A FACUT , PENTRU NERUSINAREA LUI !!!! RUSINE POLITICIENILOR CARE TREBUIA SA NE REPREZINTE SI NE-AU TRADAT !!!!!
  BAGATI LA PUSCARIE PENTRU TOT RAUL PE CARE NI LE-AU FACUT NOUA SI GENERATIILOR URMATOARE !!!! COPIII NOSTRI O SA VADA PADURI NUMAI PE POZE CA IN TARA ASTA NU O SA MAI FIE , BA MAI MULT, NU O SA MAI MERGEM NOI IN VIZITA IN PADURE, O SA VINA PADURILE IN VIZITA PESTE CASELE NOASTRE, PRIN ALUNECARI DE TEREN, CA NU MAI E CE SA LE TINA !!! LANGA REZERATIA DE LA RECI SA FACA ASA UN ABATOR DE LEMNE ??? CUM DE NU PICA CERUL PE EI, CUM DE NU LE TRAZNESTE BUNUL DUMNEZEU IN CAP DE ATATA NERUSINARE SI PE EI DAR SI PE CEI CARE AU DAT ORICE ACORD, APROBARE PENTRU ASA CEVA? CUM DE NU VOMITA CAND SE UITA IN OGLINDA? CA MIE IMI VINE SA VOMIT NUMAI GANDINDU-MA LA EI ….

  OAMENI BUNI: TREZIREA !!!!!!!!!

  TREZIREA !!!!! INTELEGETI CE SE INTAMPLA IN TARA ASTA CU PADURILE NOASTRE ? NU VEDETI CE SE INTAMPLA IN FATA OCHILOR ? NU VEDETI CAMIOANELE INCARCATE CU BUSTENI? CE CREDETI, CE SUNT SI DE UNDE SUNT ??????

  SUNT COPACI TAIATI DIN PADURILE NOASTRE !!!!!! ALTII SE IMBOGATESC SI RAD DE NOI CE PROSTI SUNTEM CA LE LASAM !!!! CA DACA NU I-AM LASA, NU AR MAI FACE.

  DAR UN LUCRU SA NU UITE: NOI OM FI PROSTI, DAR SUNTEM MULTI !!!! SI INCEPEM CU TOTII SA NE TREZIM DIN PROSTIA ASTA, UNII DEJA SUNTEM FOARTE TREJI, ALTII IN CURS DE TREZIRE IAR CAND NU O SA MAI AVEM NICI LEMNE DE FOC, NICI OXIGEN, ATUNCI O SA NE DESTEPTAM CU TOTII DE TOT !!!!

  SI AZI S-A LUCRAT LA SCHWEIGHOFFER RECI, DIMINEATA AM VAZUT EU CU OCHII MEI, ERAU EXCAVATOARELE ACOLO . DAR PROBABIL IARASI FACEAU SAPATURI ARHEOLOGICE, ASA CUM AU ZIS SI LA INCEPEREA LUCRARILOR ILEGALE, CAND AU SUSTINUT CA AU GASIT CEVA CHESTII ARHEOLOGICE, CA EI NU SAPAU FABRICA, NU, NU, EI CAUTAU OASE, CU EXCAVATORUL !!!!!!

  DECI NE INTALNIM SI PE 5 IUNIE LA URMATOARELE PROTESTE !!!!!

Counter created by lite 1.4