Chevron si Prospectiuni S.A. se ambitioneaza sa repete esecul RMGC – in regim de urgenta

chev2

EN:
Apparently Chevron and other shale gas companies (Prospectiuni S.A.) in Romania try to repeat at ‘fast forward’ the defeat of the infamous Rosia Montana Gold Corporation mining company. Since Chevron & Co. apply the same KGB/Securitate kind of methods against communities, democracy, human rights and the state of law in a EU member state, the results will inevitably be the same…

“Evenimentele” de la Pungesti sint inca in derulare, existand semne ca Jandarmeria incearca sa castige macar repriza ‘nocturna’ a meciului de ‘rugby’ inceput in zorii zilei de 7 decembrie si pierdut odata cu demolarea gardului Chevron de catre ‘echipa adversa’, protestatarii. Descinderea badigarzilor firmei de fracking jandarmilor platiti din impozitele noastre, de la inceputul saptamanii si rafala de abuzuri comise (de la blocarea unor drumuri publice, la tulburarea de posesie, retineri, amenzi date unor persoane prezente pe un spatiu privat (protestatarii) i-a redeschis calea firmei Chevron sa se reinstaleze pe terenul pe care intentioneaza sa faca acte caritabile in folosul comunitatii locale construiasca o sonda de explorare prin fracturare hidraulica, in propriul folos.

Succesul de durata al firmei a durat …fix cateva zile lucratoare, mai exact pana la venirea sfarsitului de saptamana si a ‘excursionistilor’ sositi la Pungesti din toata tara si care au readus Chevron-ul cu picioarele pe pamant. Respectiv care au culcat garduletul de sarma al firmei la pamant. Normal, acuma jandarmii tre’ sa-si recupereze, in stil securist-militienesc, “onoarea” pierduta, incalcand si ultimele tabuuri si standardele minime ale drepturilor omului, comitand violenta fizica nedisimulata fata de localnici aflati in fata magazinului satesc, sechestrare, violarea domiciliului s.a.

Daca in primele zile ale ‘invaziei’ fulger, jandarmii – resp. cei costumati in uniformele lor – mai puteau exploata nedumerirea, dubiile, lipsa de informare momentana sau buna credinta a publicului larg, mentinand in acest fel, in perceptia colectiva, abuzurile comise de ei in sfera larga si vaga a prezumtiei de nevinovatie, interventiile ilegale comise de ei in 7 decembrie – si eventual in zilele ce vor urma – vor zdruncina din temelii credibilitatea institutiei Jandarmeriei Romane. Si asta din simplul motiv ca se vede deja cu ochiul liber ca JR s-a lasat degradata si redusa la nivelul unui serviciu de paza privat, ai carui angajati nu se pot dezice de mediul social de provenienta semi-interlop si de apucatorile specifice lor.

Nu intamplator imi vine in minte deja celebra firma de paza ISP Security, servicul de intimidare si amenintare angajat de s.c. PROSPECTIUNI S.A. in sudul Transilvaniei in scopul ducerii la indeplinire a contractului de frauda financiara prospectiuni de hidrocarburi/gaze de sist, incheiat cu SNGN ROMGAZ S.A.

Sfidarea sistematica si tupeista a Constitutiei statului de drept Romania, a legilor si a bunului simt, de care dau dovada firmele enumerate mai sus – pe baza protectiei, privilegilor si pilelor de care se bucura ele in randul unor politrucieni si functionarasi publici cu mentalitati perimate (ma gandesc aici la presedinti de tara, prim-ministri, primari de comune, prefecti, politisti/jandarmi, presedinti de consilii judetene, directori de agentii de protectia mediului, comisari ai gardei de mediu s.a.) – aceasta sfidare strengareasca a cetateanului de catre niste smecherasi in costume si limuzine scumpe, achizitionate din impozitele noastre, imi aminteste de naravul si tupeul de “infractor VIP” prin care s-a remarcat RMGC in Rosia Montana inca de la bun inceput.

Strategia “avalansei de ilegalitati” (si spagi) cu care spera RMGC sa sperie si sa cumpere atat localnicii cat si autoritatile a ramas ani de zile cuasi-nesanctionata de publicul larg – datorita dezinteresului acestuia fata de mediu, patrimoniu si chestiuni sociale in anii de avant economic dinainte de 2008 cat si datorita complicitatii=embargoului mass-mediei din anii de dupa. Strategia a functionat pana ce …n-a mai functionat – iar in septembrie 2013 s-a spart buba de puroi.

Ghinionul Chevronului, al celor de la PROSPECTIUNI si al altor firme de gaze de sist (GAZPROM?) cu mentalitate tipic “RMGC-ista” este acela ca inceputul protestelor impotriva lor coincide cu actualul punct culminant al protestelor anti-RMGC. Altfel spus: Protestele impotriva ‘gazistilor’ NU pornesc de la zero, ci de la un nivel neasteptat/nesperat de inalt de constientizare, pregatire si organizare a societatii civile, avand in spate aprox. 10 ani de ‘antrenament’ si experienta practica pe chestiunea RM.

De aceea, vrand-nevrand, consortiul informal al speculantilor de gaze neconventionale din Romania, numit “ChevRomGazProMol”, va trebui sa renunte la metodele sale securist-paramilitar-dictatoriale daca nu vrea sa esueze in timp record in Romania, asa cum a clacat in 7 decembrie Chevronul la Pungesti, in ciuda faptului ca a pornit de pe o pozitie de forta coplesitoare fata de cea a protestatarilor! (Si este improbabil ca Chevron va mai reusi sa mobilizeze/detaseze pentru a doua oara o armata 800 de jandarmi functionari publici in provincia moldoveneasca ca sa-i bata pe cei care le platesc salariile respectivilor jandarmi/functionari. Totul are o limita, chiar si in Romania, dle. Holst!)
Asadar, “ChevRomGazProMol” va trebui sa-si modifice atat politicile/strategiile cat si discursul – un motiv de bucurie pentru presa noastra mogulos-scatofaga careia i se vor flutura in viitor milioanele de Euro prin fata nasului, in vederea spalarii pe creier a publicului larg cu clipuri lacrimogene ale gazistilor care vor ‘decat’ sa munceasca pentru progresul patriei si a pretinsei independente energetice a Romaniei – uraaa!

Ghinionul “ChevRomGazProMol”-ului va fi insa acelasi ca si al RMGC-ului: Va esua, indiferent de ce stratageme de manipulare in masa ar incerca sa aplice. Si pentru asta ii va putea multumi tot RMGC-ului, ale carui intoxicatii au intarit suficient de mult “sistemul imunitar” al societatii civile, incat lupta impotriva noilor cotropitori sa devina pentru unii ca noi o simpla si banala rutina – o tema de casa pe care o vom rezolva la un moment dat usor blazati, plicitisiti, enervati – dar disciplinati, consecventi si perseverenti.

Posted by at 08/12/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4