Certificatorul FSC al HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER isi pierde acreditarea

Firma Quality Austria, cea care a emis in 25 ianuarie 2016 certificatul FSC Chain of Custody (CoC) pentru controversatul procesator de lemn s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl, si-a pierdut temporar dreptul de a emite certificate de tip FSC CoC, se anunta intr-un comunicat de presa al FSC, din 2 iunie 2016. Suspendarea este valabila pentru o perioada de sase luni, incepand cu 29 mai a.c. Motivul suspendarii il constituie, conform FSC, “nonconformatati cu procedura de acreditare”. Certificatele emise de QA (pentru Schweighofer) raman insa valabile. Daca in termen de sase luni QA nu isi va redobandi dreptul de certificare, beneficiarii certificatelor (asa si HS) vor trebui sa gaseasca noi firme de acreditare, altfel certificatele FSC CoC isi vor pierde valabilitatea.

Suspendarea dreptului de certificare a QA vine ca urmare a unor reclamatii depuse, in luna februarie 2016, de WWF Germania si alte organizatii de mediu, printre care si Neuer Weg, ca raspuns la faptul ca firma Schweighofer obtinuse in ianuarie certificarea FSC CoC in ciuda numeroaselor scandaluri media si anchete oficiale privind achizitionarea de catre HS de lemn taiat ilegal. Ancheta privind emiterea certificatului FSC CoC de catre Quality Austria pentru HS este inca in derulare – fiind vorba de doua proceduri diferite, anume acreditarea QA la FSC si emiterea, de care QA a certificatului FSC CoC pentru HS). In urma reclamatiilor WWF Germania, firma HS a emis comunicate de presa prin care acuza aceasta organizatie de mediu ca ar incerca sa denigreze procesatorul de lemn prin campanii de presa cu tenta manipulativa. Totodata, in aceste comunicate, HS isi exprima optimismul ca va trece de verificari fara probleme.

Suspendarea unor drepturi ale certificatorului QA este inca un rezultat oficial pozitiv obtinut de ecologisti in lupta internationala impotriva modelului de afacere al SCHWEIGHOFER, bazat in buna parte pe coruptie, abuz, intimidare, cleptomanie si mitomanie, prezentate publicului general drept activitati sustenabile, responsabile si respectabile. Observam insa cum, pas cu pas, se descompune acest veritabil ‘matrix al minciunii’, construit de HS, firmele furnizor si complexul administrativ-mafiot din autoritatile publice (RNP, CRSC, Politie, Primarii, Parchet, DNA, partide politice, certificatori)…

Hans Hedrich, vicepresedinte NW
03. 06. 2016

GD_autoxauto-70_uncropped_1000_1444632562_image

Posted by at 03/06/2016
Filed in category: Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4