APEL LA DONAȚII: Firma SCHWEIGHOFER blochează conturile unor ecologiști INCOMOZI!

 

 

Dragi concetateni, ecologisti si prieteni ai padurii!
Firma Holzindustrie Schweighofer mi-a poprit/blocat contul privat, in iulie a.c., cu suma de 4067 de euro (+ 3300 de lei cheltuieli executare silita), in urma unui proces de calomnie, initiat de firma in 2015 la Tribunalul comercial din Viena/Austria si castigat de aceasta in 2016. Procesul a fost castigat strict pe motive de procedura, NU pe fond, din lipsa unui avocat (obligatoriu) al paratului. Drept urmare, Tribunalul a aprobat 4067,34 euro cheltuieli de judecata in favoarea firmei. Subsemnatul NU am platit acei bani, din urmatoareele motive:

1. Nu aveam acei bani.
2. Am considerat si consider ca afirmatiile mele la adresa firmei au fost adevarate si probate (de ex. achizitionarea de lemn ilegal, construirea ilegala a fabricii de la Reci, jud. Covasna; altele)
3. Eram convins ca patronul si managementul firmei nu puteau fi interesati de executarea unei sume infime pentru ei, la schimb cu deteriorarea si mai grava a imaginii lor in Romania, mai ales in contextul pierderii si a incercarilor de redobandire a certificatelor FSC de catre aceasta.

In mod (deloc) surprinzator, firma a decis totusi sa ma execute silit, la trei ani distanta(!) – incercand probabil sa constranga astfel asociatia la care activez (Neuer Weg), sa renunte la ultimul proces in contencios administrativ impotriva HS, initiat inca in 2015 la Tribunalul Bucuresti. Acelasi scop urmaresc probabil si cele patru (4!) procese civile intentate de firma mie personal si colegului meu de asociatie, preot Johannes Klein, la Judecatoria Fagaras, in urma cu cateva luni. Prin acestea se incearca recuperarea a zeci de mii de lei, onorarii de avocat, rezultate in urma a cinci procese in contencios ale asociatiei noastre impotriva autoritatilor de stat si a firmei. Mai trebuie spus ca firma a poprit, evident, si contul asociatiei Neuer Weg? O spunem ca sa se inteleaga mai bine intentia firmei Schweighofer de a ruina financiar un ONG mic, dar hotarat si incoruptibil.
Hartuirea in instanta a ecologistilor, asa cum o practica acuma firma Schweighofer, se numeste SLAPPing in jargonul ONG: Strategic Laawsuit Against Public Participation – fiind vorba de tentative de reducere la tacere a unor persoane care se implica pentru binele comun.

Fara a insista pe caracterul abuziv si de hartuire al masurilor intreprinse de firma impotriva mea si a colegului meu, doresc sa amintesc ca accesul persoanelor fizice si juridice la justitie – lucru de care ne “acuza” firma – este un drept al omului, elementar, consfiintit prin Carte si Declaratii internationale, prin Constitutia si legislatia Romaniei si, nu in ultimul rand, prin Conventia de la Aarhus, privind accesul cetatenilor la informatie, participare si justitie, in materie de protectia mediului. Din acest motiv nu vedem cum ar putea castiga firma aceste procese. Vedem insa cum firma continua sa-si taie, la propriu, craca de sub picioare.

Din toate aceste motive, ma vad nevoit sa apelez la solidaritatea si bunavointa dumneavoastra/voastra, pentru acoperirea sumei poprite de firma. Pana la ora actuala am obtinut deja aprox. 2000 de euro donatii si urmeaza sa demarez noi actiuni de strangere de fonduri. Sper ca si cu ajutorul vostru/dumneavoastra sa reusesc acest lucru – si sa imi continui munca si implicarea pentru pastrarea padurilor si respectarea legalitatii si a drepturilor cetatenesti in Romania!
Nu in ultimul rand, fac apel la reprezentantii firmei sa-si revizuiasca deciziile pripite – invitandu-i sa ridice poprirea si sa retraga cererile de chemare in judecata – in propriul interes, credem noi!

Orice donatie in conturile de mai jos (puse la dispozitie de o ruda apropiata) este binevenite si NECESARA.
Apreciez foarte mult sume mai mici, din mai multe surse!

cu deosebita consideratie – si optimism
Hans Hedrich, Sighisoara, la 06. 08. 2019

IBAN in Lei: RO95OTPV320000277194RO02
IBAN in Euro: RO52OTPV320000277194EU02 
Titular de cont: Szapanyos Árpád
Domiciliu: Sighisoara

BANK: OTP BANK ROMANIA 
​​​​​​​SWIFT/BIC: OTPVROBU (din afara UE)

PayPal (puteti dona cu card prin PayPal chiar daca nu aveti cont PayPal)

 

Posted by at 06/08/2019
Filed in category: Uncategorized,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4