(VIDEO) Noi probe: SCHWEIGHOFER cumpara lemn taiat ilegal in Harghita

Noi probe (video) care arata ca firma HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER cumpara lemn taiat ilegal: In toamna anului 2013 am participat la o investigatie in zona Toplita si Corbu, in nordul judetului Harghita, unde am filmat taierea unor arbori de pe terenuri revendicate de Composesoratul Corbu. Fiind vorba de terenuri cu statut juridic incert,  respectivele taieri sunt ilegale. Dupa cum declara unul dintre membrii composesoratului, dl. CAMPAEN IOAN, lemnul este livrat la firma s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., lucru confirmat si de lucratorul forestier / “drujbistul”.

Materialul filmat cu acea ocazie a stat si el la baza investigatiilor ulterioare ale organizatiei EIA, din Washington DC, prin care s-a demonstrat ca HS accepta si lemn taiat ilegal, lucru pe care firma il negase pana atunci vehement. (A se vedea in acest sens cadrele identice din inregistrarea nr. 1, min. 01:14 si inregistrarea nr. 2 (EIA), min. 00:13.)

NOTA: Zona Toplita-Borsec-Corbu-Tulghes este expusa de mai multi ani unor taieri ilegale de ordinul miilor sau zecilor de mii de hecatare – asta si multumita faptului ca mafia padurilor este atent si discret ‘pastorita’ de doi exponenti de varf ai politicii romanesti, la nivel central: MIRCEA DUSA (ministrul apararii, originar din Toplita) si VALER DORNEANU (fost presedinte al CDEP, avocat al poporului si actualmente judecator la Curta Constitutionala a Romaniei; dansul fiind originar din …Corbu)

GOSCHW

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4