Victorie nr. 2! S.c. PROSPECTIUNI S.A. s-a retras complet din Mosna si Alma Vii!

In urma mai multor tururi de recunoastere avem certitudinea ca firma PROSPECTIUNI, cea care a transformat viata a sute daca nu mii de oameni din sudul Transilvaniei intr-o continua lupta  si un cosmar aproape interminabil, SI-A RETRAS ECHIPAMENTELE de pe raza comunei Mosna, inclusiv satul Alma Vii. In mod cert, la retragerea completa a firmei a contribuit si “Marea decablare” de sambata trecuta (23. 11.) care s-a soldat pentru firma de prospectiuni cu o noua infrangere – inclusiv la nivel de imagine – cat si, mai ales, cu noi dezafectari de cabluri telemetrice in zona Alma Vii.

SANYO DIGITAL CAMERA
Actiune de protest anti-prospectiuni la Metis, 23. 11. 2013

In urma primului protest de la Mosna/Alma Vii, din 16. 11. 2013, incheiat cu un prim “esec rasunator” pentru exploratorii de gaze de sist, firma de prospectiuni se retrasese strategic din satul Mosna (nu insa si din satul invecinat, Alma Vii), continuandu-si aici lucrarile, la fel ca si pe raza comunei Mihaileni, sat Metis. In cursul saptamanii trecute, firma lui Ovidiu Tender a fost nevoita sa detoneze fara voia ei sarjele de dinamita lasate fara paza pe hotarele din Mosna. Acelasi lucru va trebui sa-l faca acuma si in Alma Vii.
Intuiesc ca urmatorul obiectiv principal va fi decablarea comunei Mihaileni – ceea ce va echivala faptic cu “scoaterea din priza” a s.c. PROSPECTIUNI S.A. in aceasta regiune.

SANYO DIGITAL CAMERA
S.c. PROSPECTIUNI S.A. incepe sa inteleaga mesajul protestatarilor: Mai nou prefera sa se autodecableze, decat sa-i lase pe protestatarii s-o faca!

Posted by at 25/11/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , , , ,

7 Responses to Victorie nr. 2! S.c. PROSPECTIUNI S.A. s-a retras complet din Mosna si Alma Vii!

 1. Otilia says:

  La Ighisul Vechi se facusera masuratori… Au lasat plin de sipci cu panglica de plastic, rosie sau albastra. Ar trebui ecologizata zona aia, e mai mare pacatul sa ramana toate gunoaiele alea peste tot prin sat!

 2. Wilhelm Schneider says:

  Mai jos urmeaza cel mai bun articol din punct de vedere jurnalistic, care a fost scris pana acuma in presa despre actiunile din Transilvania:

  Midnight Sabotage with Transylvania’s Anti-Fracking Activists

  http://www.vice.com/read/eco-warriors-and-peasants-are-uniting-to-sabotage-fracking-in-transylvania

  Transylvania revolts: Farmers against fracking

  27th November 2013

  http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2175021/transylvania_revolts_farmers_against_fracking.html

 3. robert says:

  lasa mai bn statii an banca voastra ca e mai bine asa..nu ne mai stresatii atata..

 4. Otilia says:

  Fericiti cei saraci cu duhul!

 5. Gica says:

  Prospectiuni s-a retras pt. ca s-a incheiat lucrarea contractata cu Romgaz, dar va reveni in calitate de parte vatamata in proces cu scandalagii care i-au distrus dispozitivele de lucru in zona Mosna. Vor urma procese lungi si foarte costisitoare pentru initiatorii rascoalei de la Mosna, in primul rand Willy Schuster. Poate si cativa ani la “mititica”. Vai de pielea lui!

  • hans says:

   bine, gica…
   vom vedea cine intra la parnaie. noi in mod sigur NU!

Counter created by lite 1.4