Valea Uzului: Oficial doar 11-19 soldati romani in cimitir, nu 149

 

 

Dupa spectacolul clerical-electoral-fotbalistic din 6 iunie, o coproductie MApN + Jandarmeria Romana (+ UDMR) cineva de la obscurul ONCE, Oficiul National pentru Cultul Eroilor, din subordinea MApN, a pornit, in sfarsit, calculatorul si a facut totalul mortilor multietnici din acel țintirim. In baza legilor aritmeticii, din cei 149 de soldati romani comemorati cu patos si porti secuiesti rupte, de catre soborul de ultrasi, se scad 130 (reinhumati in Comanesti), iar vreo 8 se pun in paranteza, din lipsa de documente doveditoare. Raman 11 – cat pentru o echipa de fotbal a Stelei, acolo, in lumea dintre stele. Din cate inteleg, acesti 11-19 soldati nu au fost inca localizati – deci nu se justifica in vreun fel acapararea cimitirului de catre Darmanesti, finantarile de la doua ministere, excluderea din ecuatie a maghiarilor/Ungariei, amplasarea ostentativa de cruci de beton, organizarea acelei comemorari haiducesti…

Unsprezece din osutapatruzecisinoua! Adica fix 7,3825503356 % din numarul de soldati vehiculat initial. Ce bine ar fi fost daca si sumele de bani cheltuiti, numarul de oameni etnoexcitati si volumul de Gigabyte-i consumati ar fi fost tot de 7,3825503356 % din total. In raportul ONCE se vorbeste si despre ilegalitatile/neregulile comise in timp de comuna Sanmartin, proprietarul terenului, la reamenajarea spatiului. Trebuie verificat in teren si remediat!

Concluzia mea: Afara a vara!  Haideti sa …Mergem impreuna! Menjünk együtt! Gehen wir gemeinsam! …La strand, la o inghetata, la munte sau la mare. Doar ca viii cu viii si mortii cu mortii. Mama lor de politruci!

LINK spre realitate: https://m.hotnews.ro/stire/23201658

Totenkopf-Mit-Irokesen-Schnitt-Soul-Bullet_600x600

Posted by at 13/06/2019
Filed in category: Uncategorized, and tagged with:

33 Responses to Valea Uzului: Oficial doar 11-19 soldati romani in cimitir, nu 149

 1. Diversiuni KGB-iste says:

  Daca cititi raportul ONCE aflam ca: crucile de beton au fost puse într-o zonă din cimitir în care nu existau morminte de război în schiţele originale (cu toate acestea interventia a fost ilegala)+ ca maghiarii au pus cruci peste morminte ale altor etnii (interventia a fost ilegala si a incalcat normele internationale in domeniu) + faptul ca sunt 22 de soldati romani ingropati acolo (19 identificați și 3 neidentificați). Deci informatia din presa de limba maghiara ca nu ar fi inmormantati acolo ostasi romani sau doar unul cum a vehiculat Dl Hedrich in articolul precedent “Ungaria a reamenajat recent peste 400 de morminte de soldati romani” este falsa. Il rog pe Dl Hedrich sa isi corecteze propriile articole si sa furnizeze date corecte.

  • hans says:

   Din cei 19, opt NU au documente, apar doar intr-o lista din 1988.
   Deci cifrele prezentate de mine, in baza raportului ONCE si articole de presa (HOTNEWS) sunt corect – cu eventuale marje de eroare datorate insasi complexitatii cazului resp. haosului din surse. Retinem ca se consolideaza un ordin de marime de circa 15 ori(!), adica 1500% mai mic decat cel vehiculat de nationalistii romani.
   Motiv PT care cererea dvs se respinge, ca neintemeiata.

   • Abracadabra says:

    “Diversiuni KGB-iste”, va pierdeti timpul cu Dl Hedrich.
    Asa stie toata lumea ca Hans scrie informatii incorecte in articole, multumim!

 2. Valeu says:

  Concluzia ONCE este clara: Documentul spune clar ca au fost puse cruci cu insemne maghiare peste mormintele romanesti dar si ale altor natiuni. Practic s-a facut o profanare de morminte ale soldatilor de alte natiuni si o maghiarizare a cimitirului multinational. Asta este concluzia raportului!
  “Au fost amplasate, cu donații de la Ministerul Apărării din Ungaria și cu resurse proprii, circa 600 de cruci cu însemne naționale ungare pe suprafețe de teren unde sunt înmormântați atât soldați unguri, cât și soldați români, austrieci, germani, ruşi, italieni şi sârbi. Efectul lucrărilor, potrivit Oficiului, este că elementele de identificare ale celorlalte naţionalităţi, altele decât cea ungară, nu se mai regăsesc în cimitir.”
  Deci nu faceti decat sa manipulati.

  • hans says:

   ONCE, complicii diversiunii din VU, au binevoit sa dea niste informatii. Sa vedem cat se confirma resp. hat va ramane in picioare.

   Cateva remarci:
   1. Nu cred ca raportul contine un capitol CONCLUZII, ci expune doar o parte a istoricului cimitirului. Concluziile le trage cititorul.
   2. Concluziile pe care le putem trage, sunt mai multe, nu una singura, printre altele ca Sanmartin a lucrat fara avizele necesare, resp cu incalcarea unor norme legale. Suna credibil.
   3. Asta nu inseamna ca ar fi PROFANAT alte morminte! Se pare ca nu intelegeti sensul cuvintelor folosite.

   4. Observ cum maghiarofobii, dupa rasunatorul esec din 6 iunie, isi continua discursul manipulator-instigator, agatandu-se de orice pai ce apare pe parcurs – in cazul asta, schimba macazul si bat moneda falsa pe ilegalitatile comise aparent de Sanmartin acum 20 de ani, sperand ca suntem atat de senili incat am uitat deja ca miezul scandalului consta in 1. repetatele intruziuni MApN si ale Primariei Dornesti in cimitirul altora, in 2018-19 si 2. in hiperinflationarea numarului de soldati romani, cu toate ca puteau afla sau stiau deja ca e minciuna.
   Restul sunt subiecte adiacente, SECUNDARE, dar pana si la astea va sfortati si siluiti logica si limba romana, doar-doar reusiti sa le mai aplicati ungurilor cate o noua stampila de “extremisti”, brute “anticrestine” si “profanatori”.

   5. Dc Sanmartin nu refacea chiar si ‘ilegal’ cimitirul, el probabil ar arata ca multe cimitire romanesti: in paragina.

   6. Pe surse am aflat ca intr-un cimitir oe la Oituz numele de pe crucile unor soldati maghiari ar fi fost romanizate. Poate va scrie ONCE un raport si despre asta.

   7. Dc e atat de ‘grav’ ce ar fi comis Sanmartin in trecut, oare de cate ori mai grava e romanizarea violenta si haiduceasca a cimitirului in decursul ultimelor 6 luni, din banii TUTUROR contribuabililor.

   Poate reflectati la aspectele astea, inainte sa loviti din nou, ritualic si frustrati, in ungurii ardeleni – sau dc nu, poate cautati pe Google textul lui O. Goga despre MENINGITA MORALA care ar mananca din interior poporul roman, resp o parte suficient de mare, incat sa devina subiect de pamflet.

   PS: Daca sesizez la randul meu apucaturi naziste la nemti/sasi, nu le ignor, ci admit ca ele exista si le combat cat pot. Sa facem deci fiecare curat la noi in ograda intai.

  • Valeu says:

   @hans. Raportul ONCE arata clar ca s-au pus cruci cu insemne nationale ungare pe suprafete de teren unde nu erau imormantati maghiari ci alte nationalitati (deci s-au maghiarizati mortii :-)). Practic s-a maghiarizat un cimitir international, ceea nu numai ca este ilegal, dar este si impotriva dreptului international. Deci asta este fapta cea mai grava care s-a produs in tot acest balci. Si cu toate astea, nu a fost niciun scandal major in Romania pe tema asta. Cand insa si comuna Darmanesti a vrut sa puna cruci intr-un loc unde, nici macar nu erau morminte, conform raportului ONCE, atunci comuna Samartin – care in trecut maghiarizase cimitirul – a sarit ca arsa ca se romanizeaza fortat cimitirul, desi nu era cazul. Deci hotul striga hotii.
   Inainte de a arunca cu pietre mai bine iti face curte in ograda proprie. Nu comuna Darmanesti a aruncat cu pietre in cazul de fata, nu ei au transormat pe mortii de acolo in maghiari.
   Este de o mie de ori mai grava maghiarizarea cimitirului prin punerea de cruci maghiare peste morminte ale altor natiuni, ceea ce incalca dreptul international; decat faptul ca s-au pus niste cruci acolo unde nu zacea nimeni. Aveti un simt al priotitatilor complet dat peste cap. Ne spuneti ca este exact invers.
   Conform gandirii dvs daca doresti sa se respecte legea si dreptul international esti nationalist. Sa iti bati joc de morti pentru ca nu sunt ai tai, nu este numai ilegal este si imoral. Iar dvs sustineti un act imoral si ilegal.

   • hans says:

    pe rand
    1. scandalul din 2019 NU a izbucnit din cauza celor facute (chiar si ilegal) de sanmartin, acum 20 de ani. o stiti bine, doar ca inoculati o cauzalitate falsa, ignorandd ordinea cronologica a evenimentelor. informatia despre cum actionase sanmartinul in 1998 aparuse DUPA izbucnirea scandalului media din cauza invelirii crucilor de beton, ilegale. PROFANAREA mult trambitata NU a avut loc. ea trebuie dovedita si implica o rea vointa in actiune.

    2. nu intentia legitima a darmanestiului de a avea reprezentati si romanii in cimitir este scandaloasa, ci intruziunea darmanestiului pe teritoriul sanmartinului, cu finantare de la varf (MApN), incalcand aparent SI MAI MULTE norme internationale si nationale decat ceea ce facusera cei din sanmartin, pt ca din 1998 s-au semnat inca un acord bilateral RO-HU.

    3. din planuri mai vechi rezulta ca sub crucile de beton ar fi morminte. trebuie verificat de specialisti, nu ii cred pe cei de la ONCE, pt ca asunt complicii diversiunii. pana acuma inca orice acuzatie grava la adresa maghiarilor, mult vehiculata in media romaneasca, s-a cam fasait. posibil sa se fasaie si asta – mai ales ca in acel cimitir par sa fie de doua ori atatea morminte decat cruci. deci e verosimil sa fie morti cam peste tot. de ce ar fi lasat parcele libere cand sunt atatia morti acolo?

    4. dc MApN ar avea bune intentii – pana acuma a dovedit contrariul – atunci vor iesi pe teren cu colegii ungari si vor face sondaje sub crucile de beton. ma tem ca vor gasi noi si noi unguri – la fel ca la sapaturile arheologice din dabaca si prin orasul vechi in cluj: pe unde sapau nationalistii romani in cautare de daci si protoromani, gaseau constant unguri de secol 10-11. drept urmare au varat sacii cu artefactele gasite prin beciul muzeului transilvaniei si NU au publicat rezultatele sapaturilor.
    spun asta doar ca analogie. ca sa intelegeti mai bine nonimplicareaa ONCE, recomand articolul meu anterior de pe blog!
    http://www.neuerweg.ro/ungaria-a-reamenajat-recent-peste-400-de-morminte-de-soldati-romani-cazuti-in-primul-razboi-mondial/

    o zi buna!

 3. Reinhard says:

  Sehr geehrte Leser vom “Neuer Weg”,

  endlich mal seit langer Zeit stöbere ich hier rum und was finde ich vor? irgendwelche “Nachrichten” wer wo wann was irgendwie gesagt oder gemeint hat. Selbstverständlich “zaubert” man irgendwelche aus dem “Netz” herbeigeholte Belege dafür, um die Argumentation zu unterstützen.

  Sagt mal Ihr Journalisten und Kommentatoren in dieser “Zeitung”: habt Ihr nichts besseres zu tun Tag für Tag? Ist es Euch so langweilig, dass man die kostbare Zeit verplempert um hier letztendlich sinnloses Zeug verbreitet?

  Schreibt es Euch hinter die Ohren ein für alle Mal: Das Zusammenleben funktioniert nur mit einem gesunden Menschenverstand und zwar: “Miteinander”. Egal wann wo und mit wem man irgendwo auf diesem Planeten lebt.

  Für die Zukunft erwarte ich hier anständige und vernünftige Artikel und Kommentare….manchmal habe ich das Gefühl das die berühmten 7 Jahre von Zuhause und die jeweiligen schulischen Abschlüsse abhanden gekommen sind.

  Mit freundlichen Grüßen aus Fürth/Bayern,

  Reinhard.

  PS: Kuseng übersetze bitte diesen Text auch auf Rumänisch. Danke im Voraus.

 4. e ceva cu pamantul asta says:

  Pare ca se intampla ceva pe teritoriul Romaniei…indiferent de etnie sau nationalitate, oamenii par sa devina mai prosti, mai rai, sunt tentati sa ciuguleasca, poate iese ceva.
  E o lipsa crasa de civilizatie in toata povestea asta. Unguri care hotarasc ca doar mortii unguri trebuie comemorati, iar celelalte morminte trebuie acoperite cu cruci unguresti. Romani care inventeaza morti mai multi pentru a justifica monumente menite sa le arate ungurilor ca suntem pe veci stapani.
  In tot timpul asta, mortii unguri, romani, germani si italieni, raman impasibili.
  Intr-o tara civilizata ar fi fost ridicate monumente pentru toti, exista loc pentru toate natiile pe o cruce mare. Rusine deci extremistilor din ambele tabere.

  • remus hadarean says:

   Singurele randuri edificatoare – contrapunct la mult zgomot pentru nimic!

  • Sint de acord says:

   Sint de acord cu aproape tot ce a scris comentatorul, cu a singura precizare. In parcela pe care s-au pus abundantele cruci de beton sint ingropati mortii din Regimentul de Honvezi Miskolc, nici decum vre-un etnic Roman din Armata Austro-Ungara, cu atit mai putin un soldat din Armata Regatului Romaniei. Asta reiese atit din planul original (1917) al cimitirului, precum si dintr-un plan intocmit in 1927 de o organizatie din Romania Mare. Ciudat este si faptul, ca Honvezii care la inceputul controversei erau admisi de totii ca ar fi ingropati acolo, in mod miraculos au fost inlocuiti de cazualitati de alte etnii de atunci incoace. SInmartinienii ar fi facut rehabilitarea cimitirului fara avizele necesare, dar nu au profanat odihna altor etnici. Oricum, au facut-o cu aprobarea si finantarea organelor competente din Ungaria, care prin acorduri internatioanale, are dreptul de a amenaja cimitirele soldatiilor maghiari (din Miskolc!!!) cazuti pe teritoriul altor tari.

 5. Terry says:

  Localnicii, si nu numai, stiu despre un singur ofiter roman ca ar fi inmormantat acolo.
  Cifrele cu mai multi soldati romani ingropati in cimitir, din cate stiu eu, au aparut in perioada sinistra a ceausismului national-comunist. Prea batea la ochi un cimitir exclusiv pt unguri, austrieci, germani, dar…, fara romani. Si asa s-au inventat eroi romani acolo, cu intentia de a o desfiinta, de a sterge istoria etc.
  Legamantul ceausist s-a materializat acum.
  Chestia e ca de vreo 100 de ani niciun roman nu prea s-a obosit sa sa treaca pe la acel cimitir, sa ridice un gard, sa planteze o floare, sa spuna o rugaciune… In mod civilizat, asa cum o fac localnicii.
  In opinia mea, asta inseamna ca
  1. cunosc f. bine ca nu prea exista “eroi” romani acolo,
  2. daca, ad absurdum, totusi sunt, asta nu dovedeste altceva decat lenea, indolenta si indiferenta proverbiala extracarpatica.
  Intreb: cimitirul romanesc aflat la 10 km, in Poiana Uzului, ingropat in balarii de suta de ani, de ce se afla intr-o stare jalnica?
  Intreb: de ce le e frica majoritarilor de “dusmanul” mort? Pt ca cei vii le dau planul national peste cap?

  PS. Echivalentul ONCE din Ungaria a propus de mai multe ori ca o comisie mixta sa faca sapaturi arhelogice si sa puna o data si pt totdeauna capat acestei mizerii. Partea romana pana acum nu a raspuns la aceasta solicitare.
  UDMR a afirmat public, ca in cazul in care, Doamne fereste, s-ar descoperi vreun roman ingropat, solutia ar fi extinderea cimitirului cu o parcela dedicata.
  Pe pariu, dle Hans, ca mojicia damboviteana va iesi, din nou, invingatoare?

  • Abracadabra says:

   Asta nu este o analiza a situatiei: “localnici stiu ca ar fi doar un roman”. ONCE a venit cu documente de dinainte de 1945 (deci nu avea cum sa fie Ceausim) care arata ca sunt 19 romani, pe ce documente se bazeaza localnicii?

   • Terry says:

    Dle Hans, breaking news de ultima ora:

    ONCE zice ca-s 11 romani ingropati acolo.
    Intreb: atunci de ce s-au amplasat ilegal 50 de cruci de beton pt eroi fictivi?

    ONCE zice ca ambele localitati au incalcat legea pt ca nu au cerut avizul ONCE pt interventii la cimitir.
    Intreb: cum puteau cere harghitenii acordul ONCE pt lucararile de reamenajare din 1994-1995, cand ONCE a fost infiintat in 2004?

    ONCE mai zice ca, comuna harghiteana prin lucrarile din 1994-1995, realizate cu sprijinul Ministerului Apararii din Ungaria, ar fi incalcat acordul bilateral romano-ungar in domeniu.
    Intreb: cum sa incalce harghitenii in 1994 un acord incheiat in 2008?

    Si o ultima intrebare: in Romania minciuna are picioare scurte sau mojicia iese de 2 ori castigatoare in aceasi zi?

 6. Severus says:

  Ce nivel scazut al discutiei pe forumul asta si de o parta si de alta. Se arunca cu noroi. Asa cum scria mai sus cineva e o lipsa crasa de civilizatie si de o parte si de alta. Mortii cu mortii si vii cu vii.

 7. Anonymus says:

  “Ministerul Apărării Naţionale din România (MApN) a propus miercuri Ungariei o discuţie pe tema cimitirelor militare, cu precădere despre cel din Valea Uzului, termenul avansat fiind între 24 şi 28 iunie. Potrivit comunicatului HM, discuţiile propuse de partea română ar urma să se desfăşoare între specialiştii Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE) din partea MApN şi cei ai Muzeului şi Institului de Istorie Militară din partea HM.”

 8. Gata cu minciunile says:

  Si acei soldati erau soldati ai Ungariei. Deci ei nu trebuie sa aiba alte cruci, decat celelalte cruci maghiare. Asa cum eroii soldati morti ai armatei romane de origine maghiara, germana, turca, nu au primit alte cruci, decat soldatii romani.

 9. Gata cu minciunile says:

  La Valea Sarata se afla un cimitir international in care au fost inmormantati soldati romani, maghiari, germani si rusi. S-au amenajat parcele pentru mormintele fiecarei nationalitati. Trupurile neidentificate de orice nationalitate, au fost puse intr-o groapa comuna, asupra careia se afla un monument pe care scrie: aici zac romanii care au luptat pentru intregirea neamului. Si bustul unui general roman. Deci pe toti mortii de acolo i-au facut romani, furand identitatea soldatilor de alte cetatenii. Si ce s-a intamplat cu mormintele maghiare, al soldatilor maghiari identificati? Se pare ca numele lor au disparut de pe cruci, unul dupa altul, iar in locul lor au fost puse nume romanesti. Asa se fura morminte maghiare in Romania, incalcand acordurile internationale, in Ungaria amenajeaza mormintele soldatilor romani. Ceea ce face Romania, este un act de hiene. In lume nu exista altundeva asa ceva.

 10. Gata cu minciunile says:

  Iata si un articol legat de furtul de morminte din Valea Sarata: https://magyarpatriotak.hu/sosmezoi-haditemeto/

  • hans says:

   mersi pt info.
   cele descrise erau in esenta valabie pana in 2017, cand a fost reamenajat cimitirul si acuma arata caracterul international (morminte cu numee in original, drapele ale mai multor state, inclusiv cel al ungariei.) mai sunt unele lucruri care par sa nu corespunda tratatului bilateral RO-HU (de ex. panouri care informeaza doar despre soldatii romani)
   totusi, este un pas inainte – dar se pare ca si in acest caz: FARA AVIZUL ONCE.

   concluzie: un cimitir international a fost romanizat (dupa o perioada de maghiarizare) si acum e un cimitir semiinternational, din cate se poate detecta de la distanta. merita comparat cu valea uzului.

   • gata cu minciunile says:

    Multumesc de informatie.
    Si peste mormantul comun este un monument care comemoreaza toate victimele, sau a ramas acelasi?

    Daca mormintele maghiare au fost refacute, inseamna ca ne putem astepta in orice moment la o alta navala de nationalisti, si ultrasi romani, ca sa reromanizeze acele morminte.

   • gata cu minciunile says:

    Sa inteleg ca mormintele din Valea Sarata au fost maghiarizate inainte de a fi romanizate?

 11. Eu says:

  Filmul evenimentelor, video document postat de catre HotNews:
  https://www.youtube.com/watch?v=i8h2UixScJ0

 12. Vasile says:

  In sfarsit, un site oficial FUEN unde vor putea fi anuntate toate incalcarile ale drepturilor minoritatilor etnice din Europa:
  https://www.minoritymonitor.eu/
  Romania deja este mentionata, incalcari ale drepturilor maghiarilor si germanilor.

 13. Observatorul says:

  Citate din articolului lui Cristian Teodorescu, (punctul.ro, Până când ne mai luati de prosti? Românii contra ungurii
  10 iunie 2019)

  „Părerea mea este că martie ‘90 a fost ”necesar” pentru a înfiinta SRI, lucru absolut de neconceput după evenimentele din 1989 si dezmembrarea Securitătii ca urmare a schimbării de regim. Socul conflictului din martie 1990 a creat platforma de lansare a SRI. Pe repede înainte ajungem la 2019 Valea Uz-ului. Am citit zeci de articole si de interviuri cu istorici – deopotrivă români si maghiari – si sunt pe cât se poate de sigur că din punct de vedere istoric cimitirul din Valea Uz-ului este un cimitir care odihneste osemintele eroilor maghiari si are relevantă doar pentru comunitatea maghiară din punct de vedere istoric. (…) părerea mea este că românii cu buna stiintă si oblăduire a Statului român comit o provocare cu acte în regulă la adresa comunitătii maghiare. Si stau eu asa român cum sunt si mă întreb: cu ce dracu mă ajută pe mine asta? Cu ce mă ajută că din nou energia creatoare atât a românilor cât si a maghiarilor, atentia si timpul se vor risipi pe o temă artificial creată si – părerea mea – sustinută pe ici pe colo de Statul român? De ce provocăm comunitatea maghiară? Ce câstigăm din asta noi muritorii de rând? Politicienii câstigă voturi, SRI îsi face de lucru, dar noi? Vorbind la modul real, ce pericol iminent ne paste în Ardeal că trebuie să ne umilim vecinii, prietenii, iubitele/iubitii si colegii de la lucru? Distrugerea identitătii maghiarilor este un scop? Dar de ce nu este un scop cresterea identitătii nationale a românilor prin educare, culturalizare si cunoastere a realelor valori nationale? De ce nu ne învătăm copiii să respecte, ca să fie la rândul lor respectati?Locuiesc în Târgu Mure?. De ce ne e greu să recunoastem că bazele orasului au fost puse de comunitatea maghiară? Prin urmare de ce simtim nevoia să falsificăm continuu istoria? Eu vreau să le multumesc maghiarilor pentru efortul depus la consolidarea acestui oras pe harta Ardealului. De ce trebuie să-mi fie jenă să spun asta în public? De ce trebuie eu (mă consider un om cu bun simt) să suport aceste neadevăruri si abuzuri ale unei minorităti de români care înteleg nationalismul gresit pe principiul ”să-i omorâm pe unguri” ?i ”plecati acasă”? Eu nu vreau să omor pe nimeni si asta e si casa lor, si casa noastră. Mie îmi plac ungurii, vă spun drept. Sunt mai parolisti, mai educati si mai corecti fată de noi. Sunt mai individualisti si mai focusati. Mie îmi plac românii, vă spun drept. Sunt mai sufletisti, mai întelegători, mai veseli si dezinhibati. Suntem mai uniti. Mie îmi place Ardealul, vă spun drept. E casa mea si e cea mai frumoasă. Are munni si văi, are lacuri, câmpii si pajisti minunate. Are sate românesti, orase construite de maghiari si cetăti construite de sasi. Are farmec si are un aer de mică Elvetie. De ce stricăm ceva frumos? De ce nu învătăm unii de la altii, si de ce nu ne întrecem care stie să facă mai mult, mai frumos? De ce preferăm baricadele si manipulările? Dar până când ne mai ia de prosti Statul român? Cristian Teodorescu

  • Severus says:

   Da, ceea ce s-a intamplat la Valea Uzului a fost un abuz, si ambele parti au aratat ceea ce era mai urat. Eu zic ca noi ceilalti 99% din populatie sa ne vedem de treaba si sa traim in pace cu prietenii nostri maghiari/romani.

   • hans says:

    de acord cu pacea si colaborarra, evident.
    ne de acord cu impartirea egala a culpei intre infractorii nationalisti romani, in frunte cu autoritatile de stat si ilegalitatile mult mai putin grave comise de sanmartin, la amenajarea cimitirului in trecut.

    si ORICUM, NU asta a fost cauza conflictului original! sa nu mai acceptam deturnarea discutiei doar de dragaul ca ungurii sa iasa si ei aproximativ la fel de sifonati precum romanii.

    culpa e mai degraba undeva la 90% versus 10% si nu 50-50.

    PS: nimanui dintre maghiari nu iar trece prin cap sa-l disculpe pe csibi barna cu actiunea lui de ardere a papusii lui avram iancu acum cativa ani, invicand whatever argumente penibile – nici macar adevarul istoric incontestabil ca e raspunzator pentru moacelarirea a mii de unguri (femei si copii) in 1848-49. provocarea e provocare, indiferent cum o justifici.

    • gata cu minciunile says:

     Avram Iancu nu de catre Csibi Barna ar fi trebuit condamnat, ci de insusi statul roman care ii uita crimele comise, si denumeste dupa el, scoli, strazi, si ii face statui peste tot.

 14. Ba nu! says:

  Deocamdata doar romanii au aratat ce-i mai urat.
  Si prin faptul ca la sfarsitul saptamanii jandarmeria romana a amendat conducerea CJ Covasna si Harghita.

  • hans says:

   din pacate cam asa stau lucrurile, din ceea ce stim pana acuma. cu cat se afla mai mult, cu atat se cosolideaza culpa de patea nationalistilor romani, in proportie covarsitoare.

 15. gata cu minciunile says:

  Iata si un articol care arata faptul ca mormintele soldatilor romani din Franta sunt lasate de francezi in paragina, laudand Ungaria care se ingrijeste de mormintele romanilor:

  http://m.ziare.com/nationala-romaniei/mormintele-soldatilor-romani-nu-sunt-respectate-in-afara-tarii-785513

  Acest detaliu subliniaza si mai tare marsavia sovinista care s-a facut la Valea Uzului.

Counter created by lite 1.4