Un prim asalt al DNA Bucuresti asupra pilonilor mafiei lemnului din jud. Harghita. Cine va urma?

catuse-si-dolari-300x300

Ieri dimineata DNA Bucuresti a arestat, cu ajutorul unor trupe speciale (“mascati”), prim-procuroarea din Gheorghen/Gyergyoszentmiklos, pe concubinul ei si pe aprox. sase politisti. Este vorba de Majeczky Izabella si persoane din anturajul ei. Acuzele ce i se aduc sunt luare de mita, trafic de influenta, fals in acte samd. Surse informate, de specialitate, din zona Gheorgheni afirma si au probe ca MI ar fi transformat, impreuna cu concubinul ei, Parchetul Gheorgheni intr-un veritabil srl privat, “rezolvand” dosare in schimbul unor sume de bani – dar si vitei, porci de Craciuni si alte bunataturi din Ardeal.

MI este una din persoanele care au scos “basma curata”, in trecut, marii protectori ai mafiei lemnului din judet, cum ar fi seful IPJ Harghita, tortionarul Moldovan Radu Sandu si Mircea Dusa, fost silvicultor si activist comunist, actualmente Ministrul Apararii nationale. Ambii sunt suspectati de ani de zile ca si-ar fi construit carierele profesionale pe furtul de lemn la scara industriala, cu precadere in nordul jud. Harghita/zona Toplita, locul de origine si fieful lui Mircea Dusa.

Tinand cont ca din zona Gheorgheni provin si unii dintre cei mai inversunati oponenti ai mafiei lemnului, la nivel de autoritati forestiere si mediu politic, descinderea de ieri poate fi vazuta ca un prim pas – chiar daca extrem de tarziu – in directia BUNA, acela, de a trata problema mafiei lemnului la radacini, adica la nivelul autoritatilor “hard”: politie, parchet, judecatorie, politica locala si de varf.

Este un inceput si totodata un semnal, deoarece, intre anii 2000-2008 Camera Deputatilor cercetase in detaliu – si facuse demersurile necesare – pentru oprirea fenomenului ‘mefiei lemnului’ – printre altele si in zona Gheorgheni. Zona Harghita fusese oricum singura din tara unde cercetarile antimafie, inclusiv pe teren, fusesera mai consistente. Cercetarile s-au finalizat totusi cu NUP-uri (cu sprijinul dnei MI), dosarele intocmite la comisia de specialitate din Parlament fiind ulterior aruncate la tomberon (asta in perioada in care Valer Dornean, originar din satul Corbu, in nordul jud. HR, era presedintele CDEP). Sa vedem daca interventiile DNA vor continua sau daca se opresc aici, in urma unor negocieri la masa verde intre Presedintie si granzii PSD/USL.

Cateva detalii despre arestarile de ieri gasiti pe EVZ si pe BURSA (MERITA CITIT!)– impreuna cu referiri la raportul intocmit de subsemnatul, in mai 2013, despre fenomenul “mafia lemnului” in judetul Harghita.

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Sighisoara Durabila
Asociatia Neuer Weg

………………………………………………..

Integrii, profesionisti, buni ardeleni si europeni – iata galeria cu unii dintre capii mafiei lemnului din Harghita:

mrs11
1. Moldovan Radu Sandu, sef IJP Harghita,  fost militian la Miercurea Ciuc, acuzat de tortura si tentativa de omor – este, surpriza! – cel mai bine platit politist din Romania!

Dusa_Mircea
2. Mircea Dusa, fost silvicultor, activist PCR, Primar Toplita, Prefect si deputat Harghita, Ministru Interne si MApN, protector si promovator al lui Moldovan Radu Sandu. In paralel cu ascensiunea sa politica s-au “retrocedat” abuziv si “topit” mii de hectare de paduri in jud. HR – de ex. in ‘Paraul Brici’, la SV de Toplita. O parte insemnata din banii obtinuti ar fi fost folositi pentru campaniile electorale ale PSD…
Conform lui Traian Basescu, MD si-ar fi pus o “caciula prea mare” pe canicula din vara anului 2012, atunci cand si-a asumat ‘jobul’ de ministru de interne. Dupa avansarea lui Moldovan la gradul de general (MRS fiind astazi cel mai bine platiti politist din Romania!), MD i-a pasat iubitei sale, dnsoara Cristina Urzica, postul de vicepresedinte al Corpului de Control MAI – pozitia perfecta pentru protejarea lui MRS si a mafiei lemnului de controale inopinate…

PSD - CONGRES
3. Valer Dornean, fost procuror comunist, fost presedinte CDEP, fost Avocat al poporului, actualmente judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei. protector discret al lui Mircea Dusa. Conform declaratiilor fostului deputat UDMR, Garda Dazso (Dezideriu), sub “tutela” lui VD s-ar fi aruncat la pubela dosarele incriminatoare ale Comisiei anticoruptie ale CDEP.

Posted by at 08/11/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , , , , , , ,

2 Responses to Un prim asalt al DNA Bucuresti asupra pilonilor mafiei lemnului din jud. Harghita. Cine va urma?

  1. Danel l.Attila says:

    Se pune itrebarea de ce toti care sunt corupti a ajuns in cariera politica ca ministrii si parlamentari,ca sa aiba Imunitate parlamentara,cel care a furat o caruta de lemne este in puscarie,alti cum sunt demnitarii nostrii GUVERNEAZA,OAMENI BUNI CE PUTEM ASTEPTA DE LA INDIVIZII CORUPTI? Se pune itrebarea de ce nu suntem in Spatiul sengen?credeti ca cei din afara sunt ORBI?

  2. Danel l.Attila says:

    Este de necrezut dar adevarat,se pune intrebarea de ce a ajuns oameni corupti facand cariera politica,demnitari,parlamentari,ministrii,sub umbra imunitatii parlamentare guverneaza tara si fura fara nerusinare? Cel care a furat o caruta de lemne, sta in puscarie,iar cei care fura miliarde din bunul public sunt protejati prin legi speciale.Credeti ca cei din afara nu stiu ce se intimla in tara Romaneasca? Dece nu suntem acceptati in spatiul Sengen? Chiar este adevarat,,pestele se strica de la cap,si se curata de la coada;Oare se poate oprii odata in tara corup
    tia,furtul,minciunile?

Counter created by lite 1.4