Sistem de creditare reciproca cu moneda alternativa – pregatit de start

Dupa aproximativ o luna de munca intensa, pe alocuri frustranta, de regula insa creativa si inspiranta suntem pregatiti de lansarea sistemului de creditare reciproca, bazat de moneda alternativa, virtuala, numit BANCA OAMENILOR. 🙂

Elena (Rastei) a instalat un soft special pentru viitoarele tranzactii online cu moneda virtuala FLOARE DE COLT / EDELWEISS, soft integrat in site-ul www.bancaoamenilor.ro. Viitorii participanti isi vor putea deschide conturi online, iar in perspectiva planuim sa introducem si facilitati de plata prin SMS, cu carte de credit virtuala si sa ‘scoatem’ si bilete de credit, adica un fel de bancnote.

logo 10

Pentru ca sistemul sa functioneze corect si spre multumirea tuturor participantilor, o data pe an se va face o balanta obligatorie de conturi, cei cu minus in cont fiind obligati sa-si achite datoriile catre cei cu conturile pe plus. Suna un pic teoretic, dar veti vedea ca este cat se poate de simplu si logic! …Si echitabil.

Cercul de participanti carora ne adresam pentru inceput sunt persoane din mediul ONGist/civic/creativ cat si producatori locali de bunuri resp. ofertanti de servicii. In perspectiva dorim sa promovam acest sistem si la nivel de autoritati publice locale, in speranta ca acest tip de sistem si ‘moneda’ va deveni oficial, stimuland astfel schimburile economice fara a fi nevoie de moneda oficiala (RON, EUR, etc.).

Mai multe detalii pe www.bancaoamenilor.ro. Aici va puteti informa, parcurgeti un test de cunostinte (e important ca fiecare participant sa inteleaga in detaliu cum va functiona sistemul in cadrul caruia va tranzactiona valori!) dupa care va puteti deschide un cont in ‘banca oamenilor’! La rubricile Resurse, Blog, Forum veti gasi informatii suplimentare despre sisteme financiare (alternative)
Speram sa va placa!

Hans Hedrich, Elena Rastei
20. 09. 2015

bo2

Posted by at 20/09/2015
Filed in category: Gemeinschaft & Gesellschaft, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4