Se clatina si certificatul FSC al SCHWEIGHOFER

Din lac in puţ… Vestile proaste pentru firma HS continua. Dupa seria de dezvaluiri, plangeri, rapoarte ale unor ONG-uri si a Ministerului mediului impotriva firmei austriece de prelucrare a lemnului, este pus sub semnul intrebarii si cel de-al doilea certificat de “sustenabilitate” al HS: cel emis de Forest Stewardship CouncilFSC. Asta relateaza astazi ziarul austriac Kurier.

Articolul relateaza ca, in urma plangerii depuse de Ministerul Mediului din Romania la Parchetul de la langa ICCJ, s-a alertat de-a dreptul organizatia WWF Austria in privinta certificatului FSC detinut de Schweighofer, WWF fiind implicata direct in schema de certificare si riscand astfel dauna de imagine. Conform articolului de ziar, WWF ar fi demarat propriile investigatii in aceasta problema, invocand necesitatea protejarii ultimelor paduri virgine din Europa.

Ce inseamna evolutiile din ultimele doua zile (investigatiile interne ale PEFC si ale FSC, prin WWF)? Nici mai mult si nici mai putin ca se clatina un important pilon al modelului de afaceri ai bine cunoscutei si controversatei firme: imaginea de firma responsabila fata de mediul inconjurator, ceea ce-i asigurase pana acuma accesul la clientii mai atenti la problemele de protectie a padurilor, adica cei din lumea Occidentala. Adica cei cu bani si influenta.

Asa cum am relatat deja (ieri, 6 august 20159, certificatorul PEFC a facut o sesizare la firma subcontractata prin care certificase fabricile HS din Romania cat si o buna parte a produselor acestora, sesizare prin care cere o verificare urgenta si riguroasa a respectarii certificatului de catre Schweighofer.

fsc-logo
Logo FSC

Posted by at 07/08/2015
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , ,

2 Responses to Se clatina si certificatul FSC al SCHWEIGHOFER

  1. Adriana says:

    Asta e. Nu putem face noi nimic.

Counter created by lite 1.4