S-au prezentat primii candidati ucenici pentru productia de seminte traditionale!

Vesti bune! Nu a trecut mai mult de o zi de la postarea articolasului meu despre dl. J. L. (Jere Lajos) din Feliceni/Harghita, producator de seminte traditionale, dornic sa-si transmita tezaurul de cunostinte celor tineri, ca am si am primit aprox. 8 mesaje din partea unor persoane interesate sa invete arta reproducerii materialului saditor… ­čÖé

Cu trei dintre ei – acestia locuind in zona Sighisoarei – am facut astazi o iesire spontana la Feliceni, l-am “prins” pe dl. Jere acasa si am discutat pasi concreti de urmat. Dan si Tincuta Cismas de la ferma ecologica Topa (co. Albesti) par a fi predestinati sa duca mai departe cunostintele si meseria lui Lajos-bacsi – cu atat mai mult cu cat sunt activi in agricultura ecologica taraneasca de ani buni, ei fiind bine cunsocuti si in sfera ONG, prin Asociatia EcoRuralis.

In afara de cei doi s-au mai aratat deosebit de interesati si persoane active in domeniul permaculturii si horticulturii, din Stanciova, Brasov, Galati cat si o persoana din Germania.
Mai jos cateva poze din gradina dlui. Jere…

bilder-rettung 001
Sus: Varza de anul trecut, ingropata pentru a produce seminte

bilder-rettung 008
Sus: Varza rasarita din …varza

bilder-rettung 006
Sus: Salata in devenire

bilder-rettung 015

 

bilder-rettung 017

bilder-rettung 019
Sus: Tincuta si Dan Cismas, dl. Jere, Teodora B.

bilder-rettung 020
Sus: Dl. Jere cu ecusonul “Seminte traditionale”

Posted by at 23/03/2014
Filed in category: Kultur & Gut, Leben & Sinn, Natur & Schutz, and tagged with:

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4