Rosia Montana: Certificatul arheologic pentru masivul Carnic, suspendat. Proiectul RMGC, in aer.

INFORMARE DE PE PAGINA FB “ROSIA MONTANA IN UNESCO!”, din 30. 01. 2014

“Azi, 30 ianuarie, Tribunalul Suceava a admis cererea de suspendare a certificatului de descarcare arheologica pentru Masivul Carnic de la Rosia Montana pana la solutinarea irevocabila a actiunii acelorasi reclamante pentru anularea definitiva a actului.

Aceasta suspendare are efecte chiar din momentul pronuntarii.
Suspedarea inseamna invalidarea oricarui efect juridic al actului, aceasta fiind tocmai ratiunea suspendarii -beneficiarul sa nu se poata folosi de act pana la pronuntarea actiunii in anulare, existand motive de nelegalitate evidente. De asemenea se considera ca actul nesuspendat ar produce pagube ireverisibile care nu ar putea fi reparate ulterior – in cazul de fata distrugerea unui patrimoniu unic.

O greutate semnificativa pentru dovedirea acestei importante a patrimoniului a avut-o chiar raportul expertilor britanici Andrew Wilson (Universitatea Oxford), David Mattingly (Universitatea Leicester) si Mike Dawson (CgMS) al caror studiu a expus pe larg argumente in favoarea protejarii acestui patrimoniu, in special a Masivului Carnic de la Rosia Montana, asimiland in textul raportului distrugerea Carnicului cu un act de vandalism cultural.

Actiunea poate fi atacata in termen de 5 zile, dar recursul nu suspenda efectele sentintei – actul ramane suspendat pana la solutionarea unui eventual recurs.

In momentul de fata toate documentele care se bazeaza pe actul suspendat azi dobandesc acelasi status. Printre acestea fiind planurile de urbanism si intreaga procedura de evaluare a impactului asupra mediului aflata in desfasurare la Ministerul Mediului.”

Sursa >>>

carnic1

Posted by at 30/01/2014
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, Natur & Schutz, and tagged with: , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4