Relatari telefonice de la PUNGESTI, 15. 12. 2013

EN: Riot police is patroling in Pungesti and harrassing locals and visitors (as usual). Meanwhile protesters rom various groups establish first organisational structures. Ideea of exclusive, self-proclaimed spokespersons of the protest movement rejected.

1.  ora 16.00h
“Nu ai voie sa te apropii de santierul Chevron decat in grupuri de max. doua persoane. Este multa politie. In satul Silistea este un magazin mixt, aproape de santier (aprox. 700-1000m) – singurul loc de intalnire existent in zona. Au sosit acolo cativa activisti. S-au intalnit in fata magazinului pt. ca alt loc de intalnire nu este. Politia a desfiintat insa intalnirea spontana a acestora (cu toate ca nu era vb. de un protest). Magazinul a fost inchis temporar. Este evident ca Politia incearca impiedicarea coordonarii unor eventuale actiuni de protest. “Ti se face parul maciuca!” – o noua incalcare flagranta a drepturilor omului…”

2. ora 18.30h
“Aproximativ 30 de persoane, implicate in protestele de la Pungesti, Barlad si, pe viitor, Bacesti, au convenit, intr-o sedinta in aer liber la Pungesti/Silistea la infiintarea unor prime structuri organizatorice a protestatarilor. Sunt semne ca se va rezolva si problema distribuirii banilor obtinuti din donatii de catre ‘Zina’. Din motivele de mai sus aparentele pretentii exclusiviste ale unor persoane de a vorbi in numele miscarii de protest de la Pungesti, sunt lipsite de temei.”

(Sursa: Alexander Eickhoff, membru Asociatia Neuer Weg, Fagaras, prezent de mai multe zile la Pungesti)

pstop11

Sursa foto: Ziua News>>>

Posted by at 15/12/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4