Protest anti-fracking in Ardeal: Metis unplugged. Asteapta Ravasel.

Raportez cu oaresce intarziere inca un succes de decablare de acum 3-4 zile, cand voluntari patrioti au scos din priza s.c. PROSPECTIUNI S.A. in satul Metis, com. Mihaileni – acelasi sat unde pe 23. 11. 2013 a avut loc o prima incercare de decablare, incheiata cu o ‘circoteca’ de toata ‘frumusetea’ cu Politie, Jandarmerie, criminalisti samd.

In 27(?). 11. 2013 geofonii instalati de firma de explorare si-au luat zborul catre crengile copacilor, iar altele au ramas singure singurele prin gradinile oamenilor, izolate de suratele lor si de statia de procesare a datelor. Drept urmare, firma a renuntat, pana in prezent, sa le reinstaleze. Totusi, conform declaratiei unor localnici, exploziile produse de firma de prospectiuni in ultima perioada in apropierea cartierului marginas “Ulita Mondii” au produs si pagube la structura de rezistenta a doua case vechi (deja subrezite de lucrarile de reabilitare a drumului comunal).

geofoni 3

geofoni 2

geofoni1

casa-metis1
Locuitor din Ulita “Mondii” din Metis arata pagubele produse de detonarile din apropiere…

Asadar, bifam pe lista localitatilor libere de prospectiunile talharesti ale firmei lui Ovidiu Tender, urmatoarele:
MOSNA
ALMA VII
METIS

Ramane cablat si ocupat, pe mai departe, satul RAVASEL – locul unde a avut loc altercatia de azi noapte dintre protestatari si firma de paza ISP. Cunoscatorii problemei stiu ca in apropiere de Ravasel se afla “cartierul general” al bandei de exploratori – anume “statia” de receptie a datelor seismice (un camion dotat cu aparatura si calculatoare de procesat informatiile culese de geofoni si vibratoare). Bastilia invadatorilor… Cand va disparea de pe dealurile noastre, atunci – si numai atunci – va fi din nou liniste aici.

auo3

auto1

auto 2

…………………………

Pentru cei de la firma de prospectiuni si pentru complicii lor din autoritati (complici ce trebuiesc identificati, trasi la raspundere si exclusi din serviciul public platit de contribuabili) care vaneaza in postarile mele/ale noastre indicii/probe ca am instiga la comiterea de fapte antisociale/penale si/sau ca am fi agresivi/destructivi/periculosi, postez mai jos una din mai multe fotografii realizate de voluntari ai grupului nostru, care arata aparate ale firmei, asa cum au fost gasite, napazite, pe terenurile oamenilor. Aceste aparate (baterii?, emitatori?) au fost lasate neatinse, cu toate ca te “invita” de-a dreptul sa te “joci” cu ele resp. sa le predai la Politie. Noi tot speram ca firma va intelege corect mesajele noastre ferme dar cat se poate de decente, transmise pana acuma…)

SANYO DIGITAL CAMERA

Si o ultima remarca in acest sens, pentru a stabili cine sunt cei care atenteaza la linistea publica, la siguranta cetatenilor si la statul de drept in Romania: In zona Alma Vii – Moardas, aparent o intreaga linie de gauri de sonde, forate exact de-a lungul drumului de tara dintre cele doua localitati, gauri armate cu dinamita au fost/sunt lasate nepazite, la fel ca cele de langa Mosna ce au trebuit detonate fortat in urma apelului protestatarilor la 112.

Posted by at 30/11/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

23 Responses to Protest anti-fracking in Ardeal: Metis unplugged. Asteapta Ravasel.

 1. Anonymous says:

  Numai niste bastinasi ar putea face asa ceva, sunteti rupti de civilizatie si asa o sa ramaneti.Firma asta a creat cateva mii de locuri de munca pentru oameni din toata tara, si voi asa ii rasplatiti?

  • mihai tanase says:

   Dar tu ce esti, de pe alta planeta ? Nu ai nici macar coaie sa-ti afisezi numele real, esti doar un guraliv latrator din spatele tastaturii.

   • gabi says:

    nu-i nici o problema lasa ca ai tu coaie si chiar gandesti cu ele,ce te agiti asa omul doar si-a spus parerea,nimic mai mult,nu te-a intrebat ce iti fac coaiele,cultura si civilizatia la tine lasa de dorit.

 2. Maria D says:

  Da’ voi de pe urma caror cercetari aveti gaze in case si combustibil in masini? Ca sa bantuiti de saptamani intregi dupa firma asta? Auzi, “victorii”, “s-au retras din zona x, y si Metis”…baliverne…nu va ganditi ca ei isi vad frumos de proiectul lor si avanseaza cu lucrarea? Cablurile alea oricum se strang dupa cateva zile, asta nu inseamna ca s-au retras. Macar pe ultima suta, cat mai aveti, spune-ti adevarul si nu mai mintiti cititorii. Alta modalitate de a va face cunoscuti nu ati gasit? Schuster cu bio-eco-mosna lui, Albu cu candidatura, tu cu corectitudinea ta fata de acest popor…pacat ca nu mai traieste “raposatul”, ati fi vazut voi proteste atunci!!!

  • gabi says:

   la noi totul este posibil,mai ales cand acesti “oameni” de treaba sunt in haita,atunci sa vezi vitejie pe ei,pe urma isi baga coada intre picioare si spun ca de fapt ei doar au facut ce le-au zis alti sa faca si ca ei sunt nevinovati-dar mult prea tarrziu pentru ca legea este lege pentru toti si trebuie aplicata fara mila.

   • Maria D says:

    Se va aplica legea…vom vedea pentru cine si ce fel de articole vor mai aparea atunci 🙂

   • hans says:

    gabi, intelegi ca te referi la infractorasii de la prospectiuni si ISP…

  • hans says:

   @maria: inteleg ca te doare sa te confrunti cu realitatea, dar asta e. firma NU mai prospecteaza in acele sate, cu toate ca lucrarile lor erau in toi – exact pana in ziua in care “bastinasii antiprogresisti” si-au facut aparitia acolo.

   luati-va bagajele si dispareti de unde ati venit! explorati-v si fracturati-va singuri, daca asa va simtiti voi bine! dar pe noi sa ne lasati in pace! nimeni nu are nevoie de cotropitori de tzeapa voastra, indiferent ca sintem romani, sasi, unguri sau tzigani. va detestam in egala masura!
   si crede-ma ca stiu f bine ce spun. voi, in schimb, traiti intr-o lume paralela, in care un anume ovidiu tender se joaca de-a dumnezeul.

   • Maria D says:

    Pentru cei care cunosc ce inseamna “prospectiuni” sunteti chiar haiosi :))…in fine, incercarea moarte n-are, tre’ sa va ocupati si voi timpul cu ceva.

   • gabi says:

    mai oameni buni de ce nu mergeti sa va tratati la un spital de nebuni,eu am ajuns la concluzia ca voi nu sunteti sanatosi la cap,voi in loc sa lasati tara asta sa progreseze,voi o trageti inapoi,voi nu vedeti ca sunteti doar o gloata de betivi ordinari,poponari si curve,cu o mentalitate de acum 1000 de ani,manati mai rau ca oile de un nenorocit de poponar care profita de voi,chiar nu vedeti sau nu vreti sa vedeti ca asta este un escroc notoriu,asta nu trebuia sa se intoarca viu de la rosia montana,o sa vedeti cum o sa plece toti investitori de tara asta rand pe rand din cauza voastra,apropo la chinezi ce lea-ti mai pregatit?.

 3. libero says:

  revin cu primul mesaj überhaupt postat pe acest site: sinteti siguri ca e vorba de gaze de sist? nu de alta, insa insistati obsesiv cu anti-frackingul. ultima precizare, f clara de altfel, a institutiilor abilitate, afirma fara urma de dubiu ca NU este vorba de gaze de sist, dimpotriva, de gaze conventionale pt romgaz – un eveniment banal pt regiune.

  de aceea ma intreb care este motivul pt care insistati (imi permit sa afirm total nemotivat) asupra povestii cu gazele de sist…

  mai jos comunicatul cu pricina:
  “Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, venind în întâmpinarea îngrijorării cetăţenilor judeţului Sibiu privind posibile lucrări ce vizează gazele de şist, aduce la cunoştiinţa publicului faptul că nu există aprobări emise de autoritatea de mediu pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi pe teritoriul judeţului nostru. De asemenea, nu au fost adresate autorităţii de mediu solicitări de aprobare a unor proiecte ce au drept scop prospectarea/explorarea/exploatarea gazelor de şist în judeţul Sibiu” se arată într-un comunicat de presă transmis de APM Sibiu.
  Reprezentanţii agenţiei sibiene ţin să precizeze că în zona Transilvaniei, deci şi pe teritoriul jude­ţului Sibiu, se află o parte importantă a resurselor de gaze naturale ale României, activitatea de extracţie a gazului metan fiind reprezentativă în acest areal. “Prospectarea acestor resurse se realizează prin metode ce nu implică nici extra­gerea, nici utilizarea vreunei substanţe din subsol, nici utilizarea de sonde de mare adâncime. În decursul ultimilor ani au fost desfăşurate mai multe proiecte de prospecţiuni în judeţ, fără a se semnala efecte adverse asupra mediului. Lucrările actuale desfăşurate de firma SC PROSPECŢIUNI SA în judeţul Sibiu au ca beneficiar compania SNGN Romgaz, firmă cunoscută pentru activitatea desfăşurată în domeniul extracţiei gazului metan. SNGN ROMGAZ are autorizate peste 200 sonde de extracţie gaz metan în judeţ, sonde a căror amplasare a fost stabilită urmare realizării unor proiecte de prospecţiuni similare celor derulate în prezent”, se mai arată în document.
  Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a aprobat derularea lucrărilor de prospec­ţiuni, prin actele de reglementare emise fiind stabilite condiţiile obligatoriu a fi res­pectate pentru o protecţie corespunzătoare a factorilor de mediu în acord cu legislaţia aplicabilă.

  • hans says:

   libero,
   1. NU esti informat. cauta pe googe “romgaz, gaze de sist, capital”
   2. NU stii ca NU trebuie sa crezi minciunile si manipualrile unor autoritati din romania!

 4. libero says:

  raspunsul poate fi doar unul (legat de intrebarea de mai sus): pe linga preocuparile legitime ale comunitatii, e relativ simplu de detectat un program politic – cine candideaza la alegeri (locale, regionale, nationale, europene)?

  o simpla vizionare a unui documentar despre istoria “verzilor” din germania ar putea aduce lamuriri in acest sens. pacat ca stabii verzilor din germania au ajuns dupa zeci de ani de lupta consulenti milionari la corporatii. oricum, e o zona de nisa (anti gaze de sist) care merita fructificata politic, chiar si acolo unde NU e vorba de gaze de sist. desigur e doar o supozitie de-a mea…. insa cine candideaza politic ar trebui sa-si ia talpasita din zona.

 5. libero says:

  in plus, mesajele de genul: ajutati-l pe willy (scris villy) cu bani pt lupta impotriva gazelor de sist – nefiind vorba de gaze de sist, dupa cum declara autoritatile competente – mi se pare efectiv o tentativa de inselatorie.

  mult mai simplu ar fi ca ong-urile (gen neurweg – banuiesc ca e un ong) sa ceara fonduri in acest sens. in acest sens inseamna bani pt procese, nicidecum bani pt voluntari care sa taie, sa spinzure (desigur cablaraia altora – insa tare ma tem ca se va ajunge la forme de violenta extrema). sa trimiti bani unei “persoane fizice” – direct in contul acestuia mi se pare f jenant…. drept care o umbra de indoiala (bine conturata totusi) exista in aceasta privinta.

 6. libero says:

  in fine, ideea exprimata deseori pe acest site de a lovi in romgaz – respectiv in capitalizarea bursiera, aici, fie spus amintesc de faptul ca romgaz nu este listata doar la londra, ci si la bucuresti, mi se pare absolut retrograda. de ce sa lovesti in cea mai mare companie romaneasca listata la bursa? de fapt, de ce sa lovesti in cea mai mare companie romaneasca überhaupt?

  aceasta logica sincer nu o inteleg!

  motivatiile in schimb sint clare si relativ bine conturate ideologic: mesaj anti-EU, anti-corporatii, anti-speculatie bursiera (romgaz nu are nimic de-a face cu speculatia bursiera, sa fim bine intelesi). un program in sinea lui politic (cu influente as zice nefaste din zona “conspirationista” – anarhista – verde – populista). o zona de nisa asadar prin care – legitim pina la urma – se pot canaliza sinergii politice. si mandate. nimic ostracizabil in fond si la urma urmei. totusi ramine intrebarea: de ce insistati cu “gazele de sist” in conditiile in care in zona NU este vorba de gaze de sist? dinafara e greu de quantificat in ce masura e vorba de “spaime reale” ori de “ideologii planificate politic” – respectiv alegeri. Dubiul ramine. Mai incolo nu ma intind, pt ca sincer nu cred in teorii de genul gazprom ecc. Insa mi-e clar ca unii dintre dvs o sa candidati la niste alegeri. Sa fie cu folos pt toata lumea!

  • Maria D says:

   Incearca sa se prinda de orice i-ar putea pune in evidenta…e clar ca sunt interese in spatele acestor actiuni ale lor, pe care nu le mai putem numi proteste…exact cum spui si tu libero, cand isi vor lua talpasita marii investitori si tara se va afunda mai mult decat este, ei, care dupa cum vezi, toti au radacini sasesti, ce crezi ca vor face? vor continua sa stea in Romania?! nu, isi vor face frumos bagajele si vor pleca in Germania si vor spune ca tot statul e de vina si tot prospectiunile si tot ce inseamna motiv de manifest pentru ei. Credibilitatea care o au este zero in randul omului obisnuit, care poate face diferenta intre minciuni si adevar, iar cei care ii cred si sustin pe ei, sunt de aceeasi teapa! Pacat ca baga la inaintare tineri, care mai tarziu vor regreta petele din cazierele lor.

 7. andrei says:

  consilierul hila e de vina cu tot neamul lui de ticalosi. fostul primar brad la fel.

 8. andrei says:

  astia lui hila nu au muncit in viata lor.au muncitnumai la stat.stefan hila /consilier ,vinator branconier . roman hila padurar si branconier. viorel hila /paznic de vanatoare si mare branconier. toti sunt o gasca si au secatuit padurile de vanat acum instiga populatia la revolta . padurarul a facut avere dupa lemne. toate nevestele lor si copiii lor lucreaza la stat . rusine

  • codrurami says:

   @andrei
   se pare ca esti un consatean si nu ti-e frica sa-mi defaimezi familia si neamul. daca esti pus in tema cu tot ce s-a intamplat in metis si imi cunosti atat de bine neamul, stii cu siguranta ca vorbesti de una dintre singurele familii care se mai lupta in aceasta comuna cu morile de vant. prin defaimarea si afisarea acestor acuzatii false impotriva familiei mele dai dovada de mult curaj. se vedem, esti atat de curajos, incat sa-mi marturisesti adevaratul tau nume? atunci as putea vorbi direct cu tine si te-as intreba care-i dovada ta? daca neamul lui hila nu a muncit in viata lui, banuiesc ca tu esti cel care trage in fiecare vara la coasa, ai pielea batucita de soare si oasele frante de sapa de lemn. da-mi un indiciu sa stiu cu cine am de discutat, sa-mi pot da seama care-i identitatea ta adevarata…..
   astept cu nerabdare sa-mi dezvaluiesti misterul si sa-mi spui cu ce drept afisezi aceste acuzatii, numind numele parintilor mei….
   te indrum sa stergi acest comentariu defaimator. daca nu esti in stare, voi lua masurile necesare de urmarire si pe aceasta cale ii rog pe administratorii acestei pagini sa decurga la masuriele necesare de blocare a acestor comentarii si acuzatii false.

 9. alexhila says:

  bravo mai andrei:)) :)) esti un mare prost, habar nu ai ce vorbesti:))

 10. andrei says:

  sters

Counter created by lite 1.4