Primaria Sibiu exclude Astra Film Fest 2014 de la finantare! :-(

DE: Das Buergermeisteramt Hermannstadt verweigert dem inzwischen renommierten und gut etablierten Astra Film Fest die Finanzierung fuer dieses Jahr. AFF hat dagegen Beschwerde eingelegt.
EN: The Townhall of Sibiu/Hermannstadt refuses to fund the well known and highly appreciated Astra Film Fest this year. AFF is protesting against this decision.

aff1

………………………………………………..

Redam mai jos comunicatul biroului de presa AFF in acest sens

ASTRA FILM CONTESTĂ DECIZIA PRIMĂRIEI SIBIU DE A EXCLUDE DE LA FINANŢARE ASTRA FILM FESTIVAL 2014

Vineri, 14 martie 2014, Astra Film a depus o contestație la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, cu referire la desfășurarea procesului de selecție a ofertelor culturale, Sesiunea de selecţie nr. 1/ 2014, în urma ne-selectării proiectului Astra Film Festival 2014 din care face parte si Astra Film Junior 2014, proiect înregistrat cu nr. 8257/10.02.2014.

Fondat în 1993 la Sibiu, Astra Film este singurul festival din România de anvergură europeană, dedicat cinematografiei de non-ficțiune. Este un eveniment cu renume internațional pentru originalitatea programelor și pentru atmosfera deschisă pe care o crează .

Decizia de a exclude de la finanțarea din fonduri publice locale a proiectului pune sub semnul întrebării soarta ediției 2014, programată pentru 6-12 octombrie și afectează direct și Astra Film Junior, parte componentă a Astra Film Festival, dedicată copiilor.

În contestația depusă la Primăria Municipiului Sibiu, Astra Film atrage atenția asupra nerespectării unor proceduri în desfășurarea procesului de selecție și contestă rezultatul evaluării, considerând că excelează la toate criteriile de evaluare: originalitate, relevanță în contextul cultural local, experiență și capacitate de implementare, audiență, capacitate de a fi continuat etc., în conformitate cu Ghidul de finanțare.

Contestația a fost depusă cu nr. de înregistrare 17014/14.03.2014 și așteptăm rezultatul în cursul săptămânii următoare. Lista proiectelor selectate pentru finanțare de către Primăria Municipiului Sibiu poate fi consultată aici

Biroul de presă ASTRA FILM

Posted by at 14/03/2014
Filed in category: Kultur & Gut, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4