Prefectul de Harghita si seful OPC Brasov intretin instigarea maghiarofoba in cazul Kaufland Odorhei

 

 

COMUNICAT DE PRESA – 04. 09. 2017

Luam act cu ingrijorare de faptul ca atat Prefectul judetului Harghita, dl. Adrian Jean Andrei cat si directorul OPC Brasov, dl. Sorin Susanu, intretin, prin declaratiile lor nefondate sau chiar vadit false, mitul  neadevarat confrom caruia, in 31. 08. 2017, la standul grill de la hypermarket-ul Kaufland din Odorheiu Secuiesc/Szekelyudvarhely, un cetatean de nationalitate si limba materna romana NU ar fi fost servit si/sau ar fi fost injurat de catre o vanzatoare de nationalitate si limba maghiara, din motiv ca ar fi roman. Afirmatia calomnioasa a prefectului judetului Harghita a fost facuta in 4 septembrie, iar declaratia de-a dreptul instigatoare a directorului OPC Brasov, la 1 septembrie (vezi hyperlink-uri). Declaratia prefectului este in contradictie clara cu constatarile s.c. Kaufland, iar cea a sefului OPC Brasov a fost infirmata de s.c. Kaufland printr-un comunicat de presa, in 1 septembrie 2017.

Din cronologia evenimentelor, documentata pe camerele de filmat ale clientului si ale hypermarket-ului cat si din declaratiile firmei Kaufland reiese fara echivoc ca singura persoana care a incalcat in mod grav legea este insasi clientul care a filmat, editat, comentat si distribuit filmul, insinuand acele neadevaruri pe care prefectul le confirma, chiar daca intr-un limbaj mai general, in declaratia din 4 septembrie 2017. Pentru cei care se prefac, in mod rusinos, ca NU ar sti ce s-a intamplat in 31. 08. 2017, cu toate ca informatia este demult disponibila public, redam, din nou, pe scurt, cronologia evenimentelor:
1. Clientul a comunicat si insistat de trei ori fata de vanzatoare sa fie servit inainte de inceperea programului – adica in mod privilegiat/preferential. Vanzatoarea/stafful Kaufland i-a comunicat clientului ca din motive tehnice nu poate fi inca servit – deci comunicarea (in orice limba ar fi avut loc, a existat si a functionat).
2. La a treia incercare, vanzatoarea a facut chiar un gest de buna vointa si un efort suplimentar de a-l servi pe clientul insistent, insa nu a putut, din motive strict tehnice, riscand sa fie sanctionata de care superiori.
3. Din putinele cuvinte exprimate de vanzatoare NU reiese ca l-ar fi insultat sau injurat in vreun fel pe client – in ciuda stressului repetat la care a fost supusa de catre client. Daca totusi ar fi afisat un comportament gresit fata de acesta, comportamanetul agasant al clientului trebuie luat in considerare ca circumstanta atenuanta.
4. Clientul este singurul care afirma in film, in vorba si in scris, ca ar fi fost injurat de vanzatoare pentru ca ar fi roman. Afirmatiile lui insistente NU sunt sustinute in vreun fel de ‘mijloacele e proba’ – de ex. filmarile audo-video. Din contra, vanzatoarea pare sa spuna mai degraba ceva afirmativ (“Na, jo – No, bine!, inainte ca clientul s-o acuze ca l-ar fi injurat!)
5. Banii i-au fost returnati clientului din motive tehnice pentru ca nu  puteau fi incasati, inainte de inceperea programului – si nicidecum ca un refuz de a-l servi pe acesta.

In concluzie, din informatiile disponibile reiese ca vanzatoarea a procedat legal, corect, etic si chiar cu bunavointa fata de client, expunandu-se unui eventual risc de a fi sanctionata. Insinuarile si instigarea initiate si intretinute exclusiv de client trebuie catalogata drept un act de rea vointa, la limita perversitatii – amintind de practicile procurorilor si militienilor comunisti care incriminau sistematic oameni nevinovati si de buna credinta. Pe cale de consecinta, rezulta ca clientul si toate acele institutii care au diseminat filmul clientului cat si institutiile publice si de massmedia care intretin neadevarurile privind comportamentul vanzatoarei se fac vinovate de instigare la ura, fapta pedepsita conform art. 369 Cod Penal. Din punct de vedere etic/civic, aceste persoane si grupuri au actionat fata de locuitorii maghiari din Harghita in traditia TOTALITARISMULUI NATIONALCOMUNIST si al PREZUMTIEI DE VINOVATIE – atitudine mult prea des intalnita in raporturile statului roman fata de locuitorii maghiari, AUTOHTONI in Ardeal, la fel de autohtoni ca si romanii si celelalte nationalitati istorice.

Totul pare sa indice ca la Odorheiu Secuiesc s-a incercat o noua tentativa de diversiune maghiarofoba, esuata lamentabil in teren, dar compensata prin propaganda mediatica – esec si raspundere ce urmeaza sa fie sterse din constiinta publica prin declaratiile unor oficiali. Drept consecinta, consideram ca Adrian Jean Andrei si Sorin Susanu se fac vinovati la randul lor de abuz in serviciu si instigare la ura – motiv pentru care SI-AU PIERDUT LEGITIMITATEA  de a mai reprezenta statul roman ca functionari publici – in cazul prefectului cu atat mai mult cu cat acesta trebuie sa vegheze, conform art. 19 din Legea privind prefectul si institutia prefectului, la mentinerea pacii sociale si respectarea legalitatii in judet. Din pacate, insasi domnul prefect incalca legea si Constitutia, contribuind la disturbarea profunda a pacii sociale si la incalcarea legalitatii in judetul Harghita – in traditia malefica a fostului secretar PCR si prefect PSD, Mircea Dusa si a tortionarului militian, Moldovan Radu Sandu, pana nu demult sef IPJ Harghita.

prefect HR
Sus: Adrian Jean Andrei, Prefect mitoman si instigator al judetului Harghita

sorin-susanu
Sus: Sorin Susanu, sef OPC Brasov, clown politic, instalat in functie publica.

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg, Fagaras
04. 09. 2017

 

 

Posted by at 04/09/2017
Filed in category: Uncategorized,

5 Responses to Prefectul de Harghita si seful OPC Brasov intretin instigarea maghiarofoba in cazul Kaufland Odorhei

 1. anti-minciuna says:

  ce sa inteleg din poza, ca susanu ii taie capul prostutei de la kaufland care nu stie sa discute cu clientii?
  iata o noua dovada a crimelor comise de valahi la adresa maghiarilor!!!
  ha, ha, ha!!!!

  • Iudit Gherghiteanu says:

   sa intelegi ca Susanu a aprut urgent la magazin, a considerat filmul, evident manipulat, i-a sanctionat pentru ea si a mintit despre motiv si precedente…iar prefectul vrea analiza incontinuare pe baza filmuletului, in loc sa considere partile si filmele magazinului, mergand pe urmele lui Susanu. Clar se incearca provocarea unr miscari, deja se vede pe FB organizari de gloate pentru mers cu intentii agresive in zona secuiasca…

  • hans says:

   poza lui SUSANU e caraghioasa si, evident, din alt context – am pus-o pt ca arata ce personaj caraghiso spre gretzos este seful OPC BV care se preface si mare patriot, cu diverse ocazii. cred ca e evident ca NU vreau sa sugerez cu asta ca susanu ar taia capete pe la kaufland odorhei.
   PS: ce aveti cu valahii? nu inteleg, de ce ii invocati.
   o zi buna!

Counter created by lite 1.4