Mircea Dusa, protejat de apropiati din Politia, Parchetul si Judecatoria Toplita

Ion Campean din Toplita, o victima a mafiei padurilor si a coruptiei institutionalizate din mun. Toplita/jud. Harghita, vorbeste despre motivele pentru care furtul padurilor in timpul mandatului de primar a lui Mircea Dusa nu a fost vreodata investigat: relatiile de prietenie, rudenie si interdependenta diontre politisti, procurori, judecatori si afaceristii locali. Conform spuselor lui CI si sotia lui Mircea Dusa este procuror la Toplita si ar avea un cuvant decisiv de spus cu privire la dosarele care “pot fi investigate” si care nu, inclusiv la DNA Tg. Mures.

R: Bun, spuneați că domnul primar Baciu, care l-a urmat pe domnul Dușa ar fi încercat să facă lumină?

IC: Să oprească defrișările și să facă lumină dar până la urmă Parchetul implicat, implicat tot Parchetul și Valer Dorneanu care era…, a fost președintele Camerei Deputaților, a intervenit peste tot și a mușamalizat orice.

R: S-o luăm pe rând: când a devenit primar domnul Baciu?

IC: Domnul Baciu a devenit primar, a câștigat alegeri prin 2002, au fost anulate de către Înalta Curte la insistența lui Valer Dorneanu.

R: De ce?

IC: A cerut recurs în anulare și au fost anulate alegerile, s-or făcut alegeri din nou și a câștigat tot Baciu și a fost până în 2000 Baciu a fost primar până în 2004 și din 2004 au câștigat din nou până în 2008.

R: Bun, și după 2003 a încercat să facă lumină..

IC: A încercat să facă lumină, să oprească…

R: Ce-a făcut efectiv?

IC: A mers și a oprit căruțe, mașini, a mers în teren unde auzea drujbe că tăia. Orice a ajuns la Poliție, Poliția a rezolvat totul și cu Procuratura era un procuror, unu‘ Țifea, unul dintre cei mai mari corupți care era; Țifea spunea că era protejat de tatăl doamnei Codruța Kövesi, erau mari prieteni; se lăuda că totul se rezolvă de către doamna Kövesi, că intervine taică-su.

R: Ați mai spus că ar fi intervenit și Valer Dorneanu și Moldovan Radu Sandu, șeful Poliției Harghita…

IC: Da…

R: …ca să se prescrie aceste fapte. Cum au intervenit?

IC: Aceste fapte s-au judecat și au luat vina; au găsit cioatele, câteva miliarde de lei, au trecut pe pădurari comunali, aia au fost dați afară, s-au judecat, le-o venit răspunderea lor, că ei au fost pădurari și n-o avut grijă și nimeni nu le-o încasat banii că până-o trecut trei ani și s-o prescris datoria. Și-au rămas neplatiți și neexecutați, nimeni.

R: Dar cum au intervenit aceste persoane?

IC: Ca să nu se execute.

R: Dar de ce? Există dovezi?

IC: Păi nu există, numai că ăla, unul din pădurari era vecin cu Mircea Dușa, care a fost pus de Dușa; de Dușa a fost pus pădurar. Și și-au pierdut pâinea, au rămas fără loc de muncă, dar n-a plătit nimeni. S-a furat tot și …

R: În ce zone au fost acele păduri?

IC: Cea mai mare zonă a fost la Voivodeasa. S-o tăiat și în Zâncani, s-o tăiat peste tot dar cel mai mult s-o tăiat în locul numit Mocear.

Posted by at 12/05/2015
Filed in category: Uncategorized, and tagged with: , , , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4