Mafia Schweighofer: Fabrica de la Reci/Covasna, caz penal

Asa zisul abator de paduri al firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, aflat in faza de finalizare a constructiei, in comuna Reci, jud. Covasna, a fost realizat in baza unei autorizatii de construire emise ilegal, in 24. 12. 2013.

Ilegalitatea, partial DE NATURA PENALA consta, printre altele, in urmatoarele aspecte (enumaram doar 5 dintr-un total de 12 constatari facute de expertul judiciar, dl. arh. Alexandru Belinschi, fost inspector la Inspectoratul de Stat in Constructii):
1. Certificatul de urbanism contine trei omisiuni importante, prina ceea ca, fiind vorba de un proiect de mari dimensiuni, acesta ar fi necesitat si elaborarea unei documentatii tehnice de organizare a executiei (DTOE) care nu a fost insa realizata.
2. Proiectul tehnic (PT) a fost elaborat de un asa zis conductor arhitect (dna. Nemeth Judith Julia) si nu de un arhitect ‘adevarat’, cu drept de semnatura pentru proiecte de dimensiuni mari. Or, un conductor arhitect poate proiecta, conform art. 24 L. 50/1991 coroborat cu Anexa 2 a aceleiasi legi doar cladiri de importanta redusa.
3. Proiectul a fost vizat spre neschimbare de catre aceasi persoana care figureaza si in cartusul de pe proiectul tehnic, in calitate de arhitect: Nemeth Csaba Iosif, lucru interzis de art. 13 HG 925/1995.
4. Arhitectul proiectant, dna. Nemeth Judth Julia, se pronunta in mod abuziv cu privire la necesitatea emiterii unui aviz al Autoritatii Aeronautice Romane – substituindu-se acestea. Astfel, dna. Nemeth a comis infractiunea uzurparii de functie.
5. Mai multe avize au fost emise fara un plan de situatie aferent.

PS: Expertiza care recomanda anularea autorizatiei de construire a fost depusa ca proba la Tribunalul Bucuresti, in procesul de suspendare si anulare a autorizatia de construire nr. 220/24. 12. 2013, la Inspectoratul de Stat in Constructii (acesta refuzand insa sa se pronunte, invocand ca nu se ancheteaza cazuri ce se afla pe rolul unor instante de judecata), cat si la Ordinul Arhitectiilor (care nu a raspuns nici dupa 2 luni de la depunerea sesizarii, la mijlocul lunii februarie 2015).

Expertiza realizata de dl. Belinschi Alexandru o puteti consulta/descarca la urmatorul link: expertiza-tehnica-extrajudiciara-ilegalitate-HS-reci

Schweighofer-site-685x320
Mafia Schweighofer, la un loc, cu ocazia prezentarii proiectului de la Reci, in 2013.
De la stanga la dreapta:
1. Olosz Gergely, fost senator UDRM, condamnat, intermediarul si beneficiarul vanzarii terenurilor catre HS, in valoare de 5 milioane de Euro(!),
2. Gerald Schweighofer, proprietarul firmei omonime,
3. Tamas Sandor, presedintele CJ Covansa, cel care a emis, in ajun de Craciun 2013, autorizatia de construire ilegala si care apoi refuza sa puna la dispozitie documentele, fugind totodata de jurnalistii Antena 3.
4. Mircea Dusa, patronul mafiei lemnului din mun. Toplita resp. jud. Harghita, actualmente Ministrul Apararii, prezent la eveniment in calitate de traficant de influenta.

Sursa foto: Covasnamedia

One Response to Mafia Schweighofer: Fabrica de la Reci/Covasna, caz penal

 1. roser says:

  “Noch” President Klaus Werner Johannis goes (jetzt schon )Korruption!?!?!

  “Dovada că preşedintele Klaus Iohannis a preluat argumentele firmei Schweighofer în cererea de reexaminare a Codului Silvic: Cel mai mare procesator de masă lemnoasă din România, dispus să achiziționeze lemn tăiat ilegal (VIDEO)”

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/dovada-ca-presedintele-klaus-iohannis-a-preluat-argumentele-firmei-schweighofer-in-cererea-de-reexaminare-a-codului-silvic-cel-mai-mare-procesator-de-masa-lemnoasa-din-romania-dispus-sa-achizitioneze-lemn-taiat-ilegal-video-109558.html

  Hat sich Johannis direkt verkauft oder sein (noch) sonder Berater für heikle Angelegenheiten Dan Michalache ?

  Die DNA sollte der Sache baldmöglichst nach gehen .

Counter created by lite 1.4