MAFIA SCHWEIGHOFER: Abatorul de paduri de la Reci, pus in functiune ILEGAL

Dupa ce au construit fabrica de la Reci in mod flagrant ilegal (fara dezbateri publice pe planul urbanistic zonal PUZ, fara elaborarea unui Studiu de impact asupra mediului SIM, cu o autorizatie de construire emisa ilegal, in ajun de Craciun 2013), cei de la firma austriaca Holzindustrie Schweighofer nu au mai asteptat sa obtina autorizatia de mediu pentru instalatia de cogenerare si pentru fabrica in sine, si nici autorizatie de functionare pentru ambele unitati, ci au inceput deja sa lucreze.

Asta reiese din declaratiile unor martori si din fotografii relaizate, incepand cu martie si pana in 30 aprilie a.c. Se pare ca miza acestei grabe extreme, cu care s-a aprobat, construit si pus in functiune “abatorul de lemne” (cel de-al treilea de aceste dimensiuni, din Romania) este enorma: Este vorba de insasi viitorul firmei austriece, cred eu.

 Sa ma explic, foarte pe scurt:
1. dupa ce a crescut enorm presiunea publica in privinta problemei despaduririlor,
2. dupa ce a ‘picat’ afacerea ultra-mafiota a improprietaririi abizive cu paduri a unor granguri politici gen Hrebengiuc (care ar fi urmat sa vanda lemnul din acele zone catre HS),
3. dupa ce, recent, Parlamentul Ucrainei a spus stop exportului de lemn brut (din care se aproviziona/aprovizioneaza si fabrica HS de la Radauti)
4. dupa ce a devenit publica ancheta DNA privind achizitionarea frauduloasa a terenrurilor pentru amplasarea fabricii HS de la Radauti,
5. in contextul controverselor si protestelor tot mai accentuate in jurul amanarii si respingerii Codului Silvic,
HS trebuie, cu orice pret, sa-si puna in functiune fabrica gigant de la Reci, inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Silvic.

…Pentru ca altfel, investitia de aprox. 150 milioane de Euro se va dovedi a fi o ‘dauna totala’, un esec investitional de proportii care face ca firma HS care, pana recent se gasea intr-o continua si spectaculoasa crestere, sa intre in picaj/cadere libera.
Cum a spus-o chiar patronul firmei, Gerald Schweighofer, in 2002, cand si-a inchis (stia el de ce), afacerile in Austria, pornind sa cucereasca Estul salbatic al Europei: “In Estul Europei poti castiga foarte mult, dar poti sa si pierzi foarte mult!”
Stia el ce stia…

PS: Pentru a opri construirea fabricii de la Reci, asociatiile Bankwatch Romania, Neuer Weg si Nostrasilva au initiat, pana in prezent, trei procese in instanta, la Tribunalul Bucuresti.

rety3

rety2

rety1
Imagini de la Fabrica HS de la Reci/CV.
Foto: Toro Attila, Sf. Gheorghe/Sepsiszentgyorgy

BONUS (foto jos): MAFIA SCHWEIGHOFER
Schweighofer-site-685x320
Mafia Schweighofer, la un loc, cu ocazia prezentarii proiectului de la Reci, in 2013.
De la stanga la dreapta:
1. Olosz Gergely, fost senator UDRM, condamnat, intermediarul si beneficiarul vanzarii terenurilor catre HS, in valoare de 5 milioane de Euro(!),
2. Gerald Schweighofer, proprietarul firmei omonime,
3. Tamas Sandor, presedintele CJ Covansa, cel care a emis, in ajun de Craciun 2013, autorizatia de construire ilegala si care apoi refuza sa puna la dispozitie documentele, fugind totodata de jurnalistii Antena 3.
4. Mircea Dusa, patronul mafiei lemnului din mun. Toplita resp. jud. Harghita, actualmente Ministrul Apararii, prezent la eveniment in calitate de traficant de influenta.

Sursa foto: Covasnamedia

Posted by at 01/05/2015
Filed in category: Buerger & Rechte, Gerichtsbeschluss, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

2 Responses to MAFIA SCHWEIGHOFER: Abatorul de paduri de la Reci, pus in functiune ILEGAL

  1. Zahariuc Dumitru says:

    Mafiotii si nazisti ce sunteti corupti la nivel inalt furati viata si aerul care respiram taind padurile noastre fara nici un drept in aceasta tara adica tara mea.Imi iubesc tara dar fara coruptii afaceri mafiote voi austrieci va dati drept natie cinstita dar sunteti mai prejos decit noi .afara din Romania furati bani si padurile noastre mai spuneti de romani ca sunt hoti .Adevaratii HOTI voi sunteti prin afaceri mirsave la nivel inalt furati viata omului de rind luindu-ne monopolul nostru paminturile noastre ,Ce cu singe sa luptat stramosi nostri lasidu-ne aceasta tara frumoasa pe care voi acum o distrugeti fc bani din comorile noastre.Afara din Romania lasati lemnul care la-ti taiat si bani pe care ia-ti fc ilegal si inapoi in tara voastra.Treb inca o revolutie nau murit tineri in tara asta ca tara sa fie vinduta pe nimic la asa zise multe companii sau firme de hrahat care vin sa sacatuiasca tara asta de resurse.Nu avem nevoie de asa ceva ca voi viermi de occident parazitii de ocident inapoi de unde ati venit ca astfel va mai fi cit de cu inca o revolutie.Dar inainte de asta afara cu voi si microbi din parlament ,Nu-mi vind tara pt nimic nici pt bani vostri nici pt ca sunteti austrieci suntei niste gunoaie care treb.maturate afaea din Romania .plecati lasi tot ce ati furat .Doamne ISUSE ajuta tara mea.

  2. nicolae says:

    Oameni buni! Nimeni nu remarca faptul ca Romania prin ROMSILVA si o puzderie de indivizi,toti ROMANI,taie padurea,cu lege,cu faradelege,si apoi se dau de ceasul mortii ca ne dispar,ALARMANT,padurile? ROMANIA,mai are autoritati?SRI,ce face,daca exista pericol national? CSAT,avem?Guvern?,premier,ministrul mediului,DNA,PARCHETE? Sa fi ramas IESIREA IN STRADA,ultima solutie?Sau o noua revolutie?

Counter created by lite 1.4