“Mafia lemnului”: Seful IPJ Harghita, Moldovan Radu-Sandu, suspectat de protejarea afacerilor ilegale…

Asociatia Sighisoara Durabila
str. Caraiman nr. 1
545400 Sighisoara
0747-356810
sighisoara_info@yahoo.com

COMUNICAT  DE PRESA
pentru distribuire imediata

Titlu:
“Mafia lemnului”: Seful IPJ Harghita, Moldovan Radu-Sandu, suspectat de protejarea afacerilor ilegale cu lemn, in judetul Harghita

Un numar de lucratori ai Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, la nivel de post, sectie si judet, printre care si seful IPJ Harghita, chestor Moldovan Radu-Sandu, sunt suspectati de protejarea “mafiei lemnului” din judetul Harghita – in schimbul unor foloase personale materiale si/sau nemateriale necuvenite, cum ar fi construirea unor vile resp. case de vacanta in zona Miercurea Ciuc, cart. Secen/Szecheny si la Tg. Mures, zona “Intre Movile”.

Aceasta este una dintre concluziile principale ale investigarii pe teren a unor cazuri de furt organizat si continuat de masa lemnoasa de pe raza comunelor Plaiesii de Jos/Kaszonaltiz si Racu/Csikrakos, jud. HR, realizata in perioada august 2012 – mai 2013, in cadrul proiectului EcoReporter2, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si CEE Trust.

In cazurile investigate in perioada mentionata sunt implicatI si primari, lucratori silvici, procurori, presedinti/casieri/cenzori ale unor composesorate, producatori de cherestea, persoane din mediul interlop s.a.

Concluziile, indiciile si probele privind implicarea lui Moldovan Radu-Sandu vor fi prezentate in urmatoarea perioada opiniei publice, urmand sa fie sesizate si organele de urmarire penala resp. DNA. Printre indiciile implicarii lui Moldovan Radu-Sandu in afacerile ilicite cu lemn mentionam doar spionarea coordonatorului de proiect, Hans Hedrich, dupa ce acesta se intalnise cu posibili martori a gravelor ilegalitati si abuzuri, comise de Moldovan Radu-Sandu in ultimii ani. Spionarea s-a efectuat de catre lucratori ai Politiei Fagaras, jud. Brasov (localitatea in care coordonatorul de proiect inchiriase autoturismul cu care s-a deplasat ulterior pe teren in jud. Harghita), sub pretextul implicarii acestuia, ca si martor, intr-un accident rutier, in cursul zilelor trecute. 

Declar pe propria raspundere ca nu am fost martor la niciun fel de eveniment rutier pe intreaga durata a deplasarilor mele in si dinspre judetul Harghita. Mai mult, consider ca actiunea de spionare  ce a avut loc joi, 23. 05. 2013 inainte de masa, cu utilizarea resurselor si a infrastructurii institutiei Politiei Romane (lucratori, sisteme interceptare comunicatii, sisteme supraveghere video, automobile) a fost abuziva si ilegala, avand ca posibil scop intimidarea coordonatorului de proiect, existand suspiciunea ca initiatorii sa fie persoane din cadrul IPJ Harghita, apropiate de Moldovan Radu-Sandu. Vom solicita organelor abilitate clarificarea acestui caz cat si sanctionarea vinovatilor.

Hans Hedrich
Asociatia Sighisoara Durabila
coordonator de proiect EcoReporter2
24. 05. 2012

mrs1
Chestor Moldovan Radu-Sandu, sef IPJ Harghita 2004-prezent
Sursa:

 

Posted by at 24/05/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

2 Responses to “Mafia lemnului”: Seful IPJ Harghita, Moldovan Radu-Sandu, suspectat de protejarea afacerilor ilegale…

 1. baciu says:

  As avea o speta fff puternica cu mafia lemnului cu care m-am confruntat si ma confrunt din cauza carora am ramas fara casa fara fabrica si multe de spus cu documente si poate dupa cercetarea d=tra si ajungerea pe internet si in TELEVIZIUNE se va sesiza cei in cauza care au pasat cauzele la alte structuri pt a nu fi deranjati. Merita chiar si o emisiune la REALITATEA s-au ANTENA 3 Va multumesc si as dori sa fiu contactat de catre D-tra

  • hans hedrich says:

   buna seara,
   am luat la cunostinta. rog sa ma sunati incepand cu luni! 0752-616128!
   toate cele bune!
   hh

Counter created by lite 1.4