Mafia lemnului din Tinutul Secuiesc – Senatorul UDMR Olosz Gergely isi da demisia

Azi si-a prezentat demisia din Senatul Romaniei dl. Olosz Gergely. Iata si motivele pentru demisia dlui. O.G., conform paginii UDMR:

“‘În ultimele săptămâni și luni, a început o campanie la nivel național împotriva UDMR și a persoanei mele, în legătură cu o investiție din județul Covasna. Sunt atacat pentru că fac ceea ce m-au însărcinat să fac locuitorii din acea zonă, să creăm industrie și locuri de muncă. În realitate, cei care mă atacă nu vor să lovească în mine, ci urmăresc să facă rău UDMR. Din acest motiv, după o profundă cumpănire, am hotărât să demisionez astăzi, renunțând la mandatul de senator. Sunt convins că procedând astfel,  limpezesc situația. Uniunea nu va mai putea fi atacată pentru că unui senator al ei i se aduce acuzația că și-a dorit să creeze locuri de muncă”, le-a comunicat Olosz Gergely colegilor săi parlamentari.”

oloszg
Olosz Gergely

Ce nu scrie acolo, in mod explicit, este faptul ca proaspatul demisionar este unul dintre initiatorii investitiei deosebit de controversate de la Reci/Rety, jud. Covasna, privind contruirea unei fabrici gigantice de prelucrare a lemnului de a firmei austriace Schweighofer Holzindustrie – un proiect ce a iscat controverse ce au culminat, in 5 mai a.c. intr-o ampla actiune de protest in aprox. 15 localitati din Tinutul Secuiesc, initiata de MINTA, organizatia de tineret a Partidului Popular Maghiar, concurentul politic al UDMR.

szf2
“Dumnezeu a dat, strabunii au aparat, Schweighofer a luat!” Petitie protest impotriva investitiei de la Reci (150 milioane Euro, capacitate de prelucrare 800.000 mc/an = aprox. 40.000 camioane mari de cate 20 mc = peste 100 camioane mari/zi = 5 camioane/ora = 1 camion la fiecare 12 minute)

Indiferent care sunt motivele demisei, in contextul arestarii unor functionari publici din judetul invecinat, Harghita, din cauza unori afaceri ilegale cu lemn, retragerea unor ‘grei’ din politica nationala, apropiati mediului ultracorupt al industriei lemnului, nu poate fi decat un semn bun!
Oare cine va fi urmatorul (arestat, demisionat)?

Posted by at 13/05/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4