KRONOSPAN si-o cauta cu lumanarea! Apel la avocatii DBO: Ajutati-ne sa spargem aceasta firma!

SCRISOARE DESCHISA

Mult stimate dle. Mihai Bajenaru avocat sc. Kronospan srl!
Mult simate dle. avocat Andrei Dumitrescu!
Mult stimate dle. avocat Robert Oancea!
Astazi, 29. 08. 2016, am primit din partea dvs. o ‘Notificare’ in numele firmei KRONOSPAN, cunoscuta pentru construirea si punerea in functiune ilegala de fabrici ce folosesc formaldehida cancerigena. ‘Notificarea’ se refera la articolul postat de noi despre cele 38 de vagoane de lemn fara acte de provenienta legala, gasite si aparent confiscate de Politia romana de la firma KRONOSPAN Brasov. Prin ‘notificare’ ni se cere totodata retractarea afirmatiilor facute, in caz contrar avand de suportat consecintele juridice…
In articolul nostru ce avea la baza o stire a postului tv DIGI24 cat si surse din interiorul Ministerului mediului, am facut patru afirmatii si le-am sustinut cu argumente si opinii. Postam mai jos linkul catre ‘notificare’ respectiv pozitia oficiala a firmei KRONOSPAN, pentru a o face accesibila publicului: LINK: Kronspan Romania_Notificare
Doua dintre afirmatiile noastre faceau referire la construirea si functionarea ilegala, in 2009, a fabricii Kronospan de la Stupini/Brasov cat si la fenomenul ‘mafia lemnului’. In legatura cu acestea precizam urmatoarele: Ilegalitatea construirii si functionarii fabricii de la Stupini fusese un subiect de discutie indelung dezbatut in anul 2009, existand si procese in instanta in acest sens. In ceea ce priveste fenomenul ‘mafiei lemnului’, am dedicat un aliniat intreg acestei chestiuni, din care reiese fara echivoc ca autorul postarii se referea la autoritatile publice care ar sustine acest fenomen prin neimplicare. NU am afirmat nicaieri ca Kronospan ar face parte din ‘mafia lemnului’.
Este insa un loc comun, dovedit prin suficiente probe – asa cum se mentioneaza si in postare – ca marile firme de procesare a lemnului sunt beneficiarele unor cantitati (insemnate) de lemn taiat ilegal/furat. KRONOSPAN fiind ombilical legata (prin materia prima procesata si prin infrastructura tehnica, resp. o banda transportoare la Sebes) de firma dovedit infractionala HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, rezulta ca implicit si inevitabil, in ciuda tuturor eforturilor depuse de firma si impotriva vointei acesteia, KRONOSPAN ajunge in posesia lemnului taiat ilegal sau chiar furat pe care apoi il proceseaza, generand profituri private, in dauna binelui comun.
Din cele de mai sus rezulta fara echivoc ca afirmatiile noastre sunt pe deplin sustinute de fapte – unele dintre ele eventual doar uitate de publciul general… In concluzie, ‘Notificarea’ firmei KRONOSPAN ramane fara obiect – singurul scop real pentru care firma a angajat avocati parand sa fie intimidarea opozantilor si criticilor – metoda intens uzitata deja impotriva locuitorilor muncipiului Sebes care au indraznit sa se apere pe cale legala impotriva abuzurilor firmei – in apararea sanatatii si vietii lor. Cu alte cuvinte, ‘notificarea’ KRONOSPAN nu ne surprinde si nu ne inspaimanta. Am incercat sa ne speriem la citirea documentului dar inca nu am reusit. (Ne straduim in continuare.)
Pe de alta parte ne surpinde aparenta lipsa a instinctului conservarii de care da dovada firma KRONOSPAN, ‘notificarea’ trimisa unor activisti de tip “watchdog” fiind de natura sa ne trezeasca din nou interesul si preocuparea fata de aceasta firma. Din motive necunoscute noua, s.c. KRONOSPAN tine neaparat sa  redeschida vechile rani si …dosare de la Sebes si Stupini – fiind arhicunoscut ca ambele fabrici au fost  construite/puse in functiune in mod flagrant ilegal si cu riscuri insemnate pentru sanatatea populatiei locale.

 

Mai jos prezentam cateva din foarte multe materiale pe aceste subiecte: KRONOSPAN in tara nimanui“. LINK VIDEO despre ilegalitatile comise de KRONOSPAN la Brasov (Interviu cu reprezentanta ONG-ului care a deschis procese in instanta impotriva KRONOSPAN – filmare realizata in 2009 de Hans Hedrich)

Informatii si videouri despre problemele creeate de firma si protestele aferente ale localnicilor din alte tari – Ucraina, Rusia , Polonia, Tara Galilor…- se gasesc in numar mare pe Youtube. Deci, trebuie s-o spunem din nou si cu voce tare: KRONOSPAN comite ilegalitati si pune in pericol sanatatea si poate chiar viata oamenilor si in alte tari. Din asta deducem logic ca aceste politici de tip neocolonialist, profund sfidatoare si toxice pentru noile democratii, inca neconsolidate, din Estul Europei, fac parte din modelul de afacere al firmei. KRONOSPAN tine sa ne convinga ca ei submineaza democratia si statul de drept in Europa de Est, doar pentru a-si impune interesele ilicite.
In ceea ce priveste firma de avocatura DBO, din Bucuresti, contractata de KRONOSPAN sa-i apare interesele impotriva celor care insista pe respectarea legii si protejarea naturii, a sanatatii populatiei si a statului de drept in Romania:
In primul rand, este evident ca NU isi are sediul la Brasov –  KRONOSPAN parand sa evite sa contracteze reprezentanti din zona care cunosc din proprie experienta si din viata de zi cu zi “problema KRONOSPAN”.Logic, nu e nimic ilegal in asta – dar explica multe: Firma mizeaza pe dezinteresul personal al avocatilor fata de brasoveni si fata de sutele de mii de locuitori din zona mai larga, carora nu vor trebui sa le dea ‘socoteala’… Citind, pe de alta parte, autoprezentarea biroului de avocatura, pe internet, ne surprind foarte placut cateva afirmatii despre valorile umane care le ghideaza activitatea – citam: “We like people / We care about people” – “Ne plac oamenii / Ne pasa de oameni”.
Stiut fiind ca clientul lor, KRONOSPAN nu se preocupa deloc de oamenii pe care ii expun formaldehidei si distrugerii padurilor cat si unor presiuni juridice atunci cand indraznesc sa-si apere sanatatea si viata, opunandu-se otravii emanate de firma – aceasta intra in contradictie flagranta cu valorile stipulate de DBO. Ne intrebam sincer cum pot fi compatibile o firma care s-a remarcat in Romania aproape exclusiv prin NON-valorile in baza carora actioneaza si un birou de avocatura caruia aparent ii pasa de oameni…

De aceea apelez la dvs., stimati avocati DBO! Plecand de la buna dvs. credinta, consider ca, odata ce va veti fi informat in detaliu despre actualul dvs. client, presupunand ca aveti copii, prieteni, rude carora le plac natura si sanatatea, in eventualitatea in care va place sa petreceti vacanta la munte, la Poiana Brasov, in Brasov, fara sa doriti sa va expuneti formaldehidei si riscului de cancer, considerand ca aveti o conduita etica veritabila si intelegeti rostul si spiritul legilor pe care le aparati, stiind ca stiti sa cantariti avantajele si dezavantajele reprezenarii unei firme mai mult decat suspecte si demult dezavuate in Romania, apelez la dvs. sa reziliati contractul de reprezentare juridica cu firma Kronospan si sa nu-i sprijiniti sa creeze si mai multe daune decat au facut-o pana acuma!

In ceea ce priveste firma KRONOSPAN in sine, consideram ca, strict legal, nu ar fi trebuit sa obtina vreodata autorizatii de construire si de functionare respectiv ar fi trebuit demult sa li se anuleze autorizatiile de mediu obtinute in mod fraudulos. Vazand ca credeti in oameni si va pasa de ei: Nu doriti sa reprezentati in instanta, pro bono, o asociatie ecologista si civica, impotriva KRONOSPAN, sa le stopam activitatea? Ba mai mult: Este nevoie de o coalitie paneuropeana de combatere a acestui …cancer al industriei lemnului! Astept cu interes si optimism un raspuns pozitiv din partea dvs.!

Cu deosebita stima,
Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg, Fagaras
Tel. 004-0752-616128
www.neuerweg.ro

PoluareKronospan6
Kronospan Sebes. Sursa foto: photobucket

Posted by at 29/08/2016
Filed in category: Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft,

2 Responses to KRONOSPAN si-o cauta cu lumanarea! Apel la avocatii DBO: Ajutati-ne sa spargem aceasta firma!

  1. Vasile says:

    Nu fiti naivi…nu cereti ajutorul papusilor…altii sunt papusarii…nu vor sa se arate din motivele prezentate de dvs in articol…sapati mai adanc

Counter created by lite 1.4