Klaus Johannis este exponentul “securismului luminat”. O pledoarie machiavelica pentru un presedinte cracanat

Incepusem sa scriu despre comentariul pro-antenist al lui KJ si reactiile vehemente impotriva sa – dar fiind atat de multe de spus, simteam cum ma pierd tot mai mult in detalii. Asa ca am renuntat la prima varianta a textului si incerc aici o versiune mai scurta dar cu o argumentatie incompleta – chiar si cu riscul sa polarizez si sa provoc neintelegeri… Iata deci ce cred eu despre cine este el:

KJ este fatza “serioasa” a sistemului corupt, exponentul eurocompatibil a securismului convertit la neoliberalism. De ce? Simplu: Pentru ca fara acordul tacit sau explicit al “structurilor” un “minoritar etnic” din afara politichiei de partid nu ar fi ajuns/ramas in 2000, 2004, 2008 si 2012 primar de Sibiu, in 2009 candidat la functia de premier (in campania prezidentiala a lui Mircea Geoana, cu un anume Victor Viorel Ponta, purtator de cuvant al campaniei…), in 2014 nu ar fi ajuns sef PNL (mereu capusat/infestat de baietii din servicii) si nu ar fi ajuns nici presedinte si nici prieten bun cu directorul SRI, Eduard Hellvig, fost membru de conducere al partidului infiintat de tov. Dan Voiculescu, PUR/PC.
Ca fapt divers: Priviti doar la Tg. Mures/Marosvasarhely, unde, dupa 1990, practic s-a instituit interdictie ca resedinta -pardon! – a Tinutului Secuiesc sa aiba primar maghiar, fiind mentinut acolo unul implantat din alta parte.

De aceea, in opinia mea, existenta fenomenului KJ se explica doar prin faptul ca a fost “construit” ca politician tocmai de catre strategii din “statul profund” (deep state), de catre persoane cheie din fosta-actuala Securitate/SRI, Armata, poate si BOR, instalate la Sibiu in perioada comunista. Sibieni fiind – chiar si sibieni noi -, le putem acorda un anumit credit in sensul de relativa deschidere/”toleranta” fata de tot ce inseamna rationalitate, europeism, societatea multietnica si pluralista – pana la un anumit grad punct, anume pana la limita evitarii oricarui pericol pentru propriile pozitii, afaceri, proiecte de viitor. As numi asta “securismul luminat”, varianta postmodernist-republicana a “despotismului luminat” al monarhiilor absolute de altadata.

Sibieni fiind, putem presupune insa ca printre acesti “baieti”, deja mai in varsta, s-or gasi si unii implicati in trecut in vanzarea de sasi en gros in Germania (la 5000-8.000 marci buc., cu sau fara chitanta) – bani care au fost girati si prin conturile unor firme de comert exterior precum Dunarea, Carpati etc. Iata deci si legatura cu oamenii lui Dan Voiculescu resp. cu Dan Voiculescu El Insusi… Dupa Revolutie, aceste cercuri de fosti securisti s-au reprofilat, regrupat, resapat – cu scopul conservarii si perpetuarii vechilor privilegii a acestei clase/caste de dominare si telecomandare a realitatii sociale din Romania postdecembrista, integrata euroatlantic.
Fostii vanzatori de sasi si sasii ramasi nevanduti s-au trezit in ipostaza de a face afaceri impreuna…

Nimic nou pana aici: Kapitalism, reteta noastra secreta” – cum spune chiar titlul filmului emblematic al lui Alexandru Solomon… Si exact aici ‘localizez’, strategic vorbind,proiectul Johannis“. Pentru ca cine poate oferi o suprafata de proiectie mai potrivita pentru aceste obiective strategice ale “fostilor-actualilor” decat un sas ca la carte: inalt, blond, germanic, solid, hotarat, sobru, cu aura de om de afaceri, terminator si gospodar all in one – un fel de führer-conducator-manager de oras providential? Iar printre sustinatorii lui KJ s-au numarat si la Sibiu, deloc intamplator, diversi kapitalisti cu retete care mai de care mai secrete, nu-i asa? (de ex. Carabulea, Michael Schmidt & prietenii)

Domnul Johannis este, din aceasta perspectiva, omul care are suficient kapital de imagine de a promite conectarea Romaniei moderne, urbane, la Occident, fara sa “tradeze” totusi interesele celor care doresc sa perpetueze, in subteran, si in secolul XXI, o Romanie premoderna, adica una pe care as numi-o cleptoautoritara si criptofanariota, cu aspiratii/pretentii de spiritualitate si religiozitate profunda, exceptionalist-autohtonist-rurala. (Ca fapt divers: In esenta, nici Viktor Orban nu incearca altceva, in Ungaria: un fel de sinteza dintre Ungaria “ungureasca”, rurala si cea cosmopolita (evreiasca-germana), urbana – si in acest scop a “atins” si el, in trecut, presa si separarea puterilor in stat in mod indecent in locurile intime. …Domnul Klaus face asta chiar acum.)

Si ca sa ajung si la pledoaria mea avocatesc-diabolica, pretins-machiavelica: Chiar daca imi doresc sa nu am dreptate, dar consider ca (si) societatea din Romania, la fel ca multe societati a acestui spatiu esteuropean, se regaseste inca intr-un fel de  dihotomie – hai sa-i spunem “cracanare civilizationala” – generatoare a marilor dileme, diviziuni si divergente colective ce se manifesta si in optiunile politice (PSD/PC/UNPR versus altceva) respectiv in gusturile privind consumul mediatic (A3/RTV versus restul lumii).

De unde rezulta ca Romania NU e nici pe departe reprezentata integral de cititorii HOTNEWS, ROMANIA CURATA, REVISTA 22 etc. – asa cum nu e nici pe departe reprezentata de fanii GADEA, BADEA & CO. Romania de azi sunt si unii si altii + aceia multi care ‘consuma’ cu totul altceva sau chiar nimic. Klaus Johannis vrea sa fie presedintele tuturor romanilor, nu? Atunci nu-i ramane decat sa spuna si lucruri sau sa faca gesturi inacceptabile pentru cetateanul citav, constient, contemporan dar asteptate, indragite si premiate de catre non-cetateanul ce se simte eventual marginalizat, dezorientat, neinteles, frustrat in urma pierderii unui anumit status social dobandit inainte de 1989, aflat astazi intr-o cuasi-continua lupta pentru subzistenta.

…Si viceversa: Cand KJ a spus, la congresul UDMR din aprilie 2015, ca in Romania de azi mai sunt probleme cu protectia minoritatilor nationale, au sarit in sus multi din categoria celor carora le-a servit recent zaharelul pro-antenist – dupa care si-a retractat si reformulat declaratia, la fel cum a facut-o si acuma legat de evacuarea postului Antena 3 din vechiul sediu – evident, fara ca prin aceasta sa fi facut ‘disparuta’ afirmatia initiala…

Apropo: Cati dintre cei 50.000 de proaspeti fosti fani FB, cetateni constienti si eurofili, i-au retras lui Johannis LIKE-ul de pe FB si atunci cand acesta si-a retractat afirmatia (adevarata) privind implementarea defectuoasa a legislatiei privind minoritatile nationale? …NU ca ar fi fost ‘obligatoriu’ sa faca asta ca dovada a corectitudinii lor politice si a avantului democratic si xenofil ce i-a cuprins – dar merita sa reflectam putin in situatia de fata la perceptiile si nonperceptile noastre individuale si colective ale unor subiecte de actualitate…

Imi inchei pseudo-pledoaria, constatand ca presedinte al tuturor romanilor care este, KJ s-a cracanat civilizational si el, cat poate si cat ii cere fisa postului. Si totusi: Nu i-a iesit spagat ca lui Mircea Badea si nici nu-i va iesi vreodata. Si asta-i diferenta. Subtila. Iar incepand de luni va trece la activitatile sale de zi cu zi: tacerea pe subiecte mai importante decat evacuarea A3 din actualul sediu…

Hans Hedrich
un convins non-votant si non-fan al presedintelui KJ

badea
Preocupati ambii tot timpul ca traiesc in Romania, Mircea Badea arata totusi ce nu stie sa faca Klaus Johannis. Sursa: Jurnaldecancer.ro

Posted by at 21/02/2016
Filed in category: Lachen & Nodinken, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , ,

11 Responses to Klaus Johannis este exponentul “securismului luminat”. O pledoarie machiavelica pentru un presedinte cracanat

 1. ich says:

  Cam exagerezi in articol 🙂
  ——
  De fapt intrasem sa vad ce-ai de zis despre cazul Rotbav.

 2. Anonymous says:

  UBD WARUM ERST JETZT ???

  JEDER – vor allem ein Herrn Hedrich wie auch ein Herr Maurer – wusste doch ab ovo welchem Stall dieser Herr Iohannis zuzurechnen ist und wer ihn zu dem machte was er heute darstellt.

  Wes Brot er isst, des Lied er singt, der große Blonde aus Hermannstadt!

  Er isst seit Jahrzehnten bereits das Brot der sich in die Dienste der neuen Dominanz, die Rumänien ungleich unverschämter ausplündert als es das abgedankte Sowjetregime jemals machte, gestellt habenden Teile des alten Securepressionsapparates, der heute im Solde der neuen Herrschaft ebenso der geplagten rumänischen Bevölkerung (sinnbildlich und gelegentlich auch wohl real) die Eier zerquetscht um sie gefügig zu machen/halten wie es das einst im Interesse der Satrapen des Sowjetregimes machte …

  Es WIRD so etwas wie “Rechtssicherheit” in Rumänien geben, nur keine Angst!

  All die Verbrecher und Quislinge wollen doch das Erbeutete in Ruhe genießen und unangefochten an ihre Brut weitergeben. Die “Investoren” wollen ihre Pfründte ungestört aus Rumänien extrahieren. DAFÜR brauchen sie “Rechtssicherheit”. Für rumäniendeutsche Interessen “alter Art” wird innert dieser “Rechtssicherheit” kein Platz sein können.

  JEDER, vor allem die namentlich Genannten wusste das bereits lange Zeit bevor dieser reichlich absonderliche Herr aus Hermmanstadt von den Dienern der neuen Dominanz ins politische Rennen geschickt worden ist.

  ALLE haben sie brav mitgewirkt den Leuten Sand in die Augen zu streuen und so auch das Kasperletheater bei den rumänischen Auslandsvertretungen mitinszenieren geholfen wo den Leuten die Illusion vermittelt wurde “etwas bewegt” zu haben …

  Im Grunde bloß eine Wiederauflage der “Revolution” von Dezember 1989.
  Rumänisches Schmierentheater vom Allerblödesten!

  Weder ein Herr Hedrich noch gar ein Herr Maurer wird sich deswegen allerdings schämen sondern beide werden unverändert wie bisher fleißig die mediale Giftspritze betätigen

  • hans says:

   der herr hedrich hat schon 2014 mehrmals über KJ und die geheimdienstklüngel geschrieben, nicht erst jetzt.

   einfach mal guhgeln!!

   mg
   h2

 3. gata cu minciunile says:

  Despre Orbán si Ungaria. Nu o sa il apar pe Orbán pentru ca sunt maghiar, si as fi subiectiv, ci din cauza ca asta cred ca este adevarul. Intr-adevar Orbán si Fidesz sunt acuzati de nationalism, dictatura, suprimarea libertatii presei, anti imigratie, etc. din partea birocratilor europeni din Bruxelles, opozitiei din Ungaria, impreuna cu mass media liberala si de stanga dominanta atat in Europa cat si in Ungaria, povestile despre dictatura si dominatia presei aservite puterii fiind false (este destul sa deschidem siteul hirkereso . hu, care toarna ora cu ora “produsele” mass mediei maghiare, si sa citim articolele pe tema politica, vom vedea ca cam 90 % dintre acestea sunt impotriva guvernului, scriind de multe ori intr-un ton atat de grosolan, si dur impotriva membrilor guvernului si mai ales a lui Orbán, ca in Romania mass media nu ar avea curajul sa o faca, de exemplu identificarea sa cu Hitler, desenandu-i mustata de Hitler din sarma ghimpata, facuta de catre Magyar Narancs). Dintre canalele tv, Echo Tv si canalele guvernamentale, M1 si Duna Tv pot fi numite pro guvernamentale, dar in ce tara canalele nationale nu exprima parerea guvernantilor? Insa si in Ungaria ca si in celelalte tari democratice, in emisiunea de stiri, canalele guvernamentale prezinta mot a mot si declaratiile opozitiei (deci aici nu se poate spune ca tin partea cuiva), doar ca in programele de sinteza politica sunt invitati mai multi analisti pro guvernamentali. In presa scrisa un singur ziar zilnic, Magyar Hírlap este pro guvernamental, restul, ori de stanga (Népszabadság, Népszava) ori liberala (Magyar Narancs), ori de dreapta anti-Orbán (Magyar Nemzet). In legatura cu acuzatia de dictatura. Iar ziarele online sunt din nou dominate de socialisti si liberali (hvg, origo, index, 444), sau de extrema dreapta (kurucinfó), pe cand de partea guvernului sunt mandiner si heti válasz, care insa sunt mai mult bloguri decat ziare. Daca vrem sa aflam despre adevarata idependenta a mass mediei vestice si germane, intre a carei indeletniciri favorite este atacarea si criticarea dura a Ungariei din cauza, cum spun ei, lipsei de liberttate a presei, atunci va sfatuiesc sa cititi Gekaufte Journalisten de Udo Ulfkotte. Din cartea asta putem sa invatam cum este comandata presa din vest, de catre serviciile secrete americane si marile consernuri internationale.
  In legatura cu dictatura din Ungaria. In care dictatura ar avea curajul protestatarii sa fabrice o statuie a presedintelui sau prim ministrului, si la protest, sa il sparga in bucati in centrul capitalei, sa joace fotbal cu capul sau, asa cum au facut cu statuia din polistiren al lui Orbán acum cateva luni, si acestia sa nu fie pedepsiti? Nici in tarile din vest nu am auzit ca protestatarii antiguvernamentali sa fi avut curajul sa faca un astfel de act de blasfemie.
  Ca incearca sa se agate de putere? Care partid la guvern nu o face? De ce are Fidesz mai mare succes? Fiindca si-a dat seama ca trebuie sa se elibereze de sub “political correctness”, sa nu dea din cap ori de cate ori vine vreo porunca sau critica din Bruxelles, si ca nu totdeauna cei de acolo au dreptate. “Vina” lui Orbán este ca are curajul de a pune interesele nationale in fata celor europene, atunci cand acestea le lezeaza pe primele, pe cand guvernantii din Romania, care nu au curajul sa se opuna UE, pentru a arata ca totusi lupta si ei pentru interesele nationale, dau cu piciorul in nationalitatile fara aparare. Impozitarea marilor consernuri si banci straine, precum si recumpararea din mainile acestora a ramurilor strategice de productie (compania de gaze, electrica, apa, caile ferate, etc.) a dus la scaderea poverilor populatiei, care inainte trebuia sa mai plateasca si profitul proprietarilor straini, si de aceea facturile sale erau foarte mari, sau lupta pentru impiedicarea confiscarii caselor sutelor de mii de oameni care au luat dobanda in franci elvetieni de la banci, si ridicarea dobanzii i-a dus la pragul de a-si pierde casele, a adus guvernului Orbán popularitate si voturi in Ungaria. Daca ne uitam la cea ce se intampla in Romania, se intampla chiar inversul. Totdeauna consernurile straine castiga pe seama populatiei, pentru ca guvernantii, de orice culoare politica ar fi ei, le fac pe plac din frica. Se comporta precum vechii domnitori ai tarilor romanesti, care strangeau tot mai multe biruri de la populatie, si le trimiteau la Istanbul, pentru a-si pastra tronul. Si daca un pretendent la tron aparea, el se ducea la Istanbul si promitea si mai multi bani, si cand turcii il puneau pe tron, si-l alungau pe cel vechi, el ridica si mai mult birurile populatiei. Acestei politici a spus nu Orbán. Daca asta e autocratie, dictatura, atunci Orbán e un dictator. Doar in ultimul timp toti mai multi oameni isi da seama ca daca nu au un guvern care cu mana forte si cu curaj poate sa tina ordine in tara, si sa opreasca tendintele de infiltrare si influenta a actorilor economici internationali, ajutati de lobbiuri politice puternice din Vest (ale caror scop este, normal, augmentarea castigului propriu, asa cum se intampla si cu Schweighoffer in Romania, si in Austria, unde, normal, cu ajutor politic din partea guvernarii, vi s-a interzis pe plan legal, intr-un mod foarte nedemocratic, sa mai scrieti articole la adresa lor) statul lor va deveni prada masinatiuilor economice internationale, care, pana la urma au acelasi scop cu exploatarea coloniala de acum 100 de ani, si va putea ajunge in faliment, precum grecia. De aceea tot mai multi oameni se gandesc ca decat sa fim sclavii unor companii americane, germane, engleze, etc., zacamintele noastre sa fie exploatate de acestea, si duse in strainatate, pe cand noi sa ne alegem cu economia si natura distrusa, cu cetateni impovarati de setea de castig a companiilor straine, atunci e mai bine sa avem o “dictatura cu fata umana”, pe care noi chiar o ajutam, impotriva influentelor nocive a masinatiunilor economice din strainatate. In legatura cu migratia. Nu o sa mai lungesc, ca nu mai termin niciodata, insa spun doar ca este clar ca buna ziua, ca aceasta nu este un fenomen spontan, din cauza unor razboaie, revolutii, etc., ci este dirijata din vest de aceeasi actori economici si bancari, care ii controleaza si pe cei de la Bruxelles, si care au dus de rapa atatea tari, si creeaza “revolutii” si razboaie din Orientul Apropiat pana in Ucraina. Este de ajuns sa ne uitam cum a inceput totul: deodata, din toate partile Asiei de sud, Africi, din zone conflictuale sau fara razboi, au pornit ca un puhoi “refugiatii”. Parca s-ar fi apasat pe butonul “lansati refugiatii”… Numarul lor a crescut de la 100 000 pe an, la 1 000 000 pe hartie, dar in adevar la cel putin 2 000 000. Cu toate ca numarul sau intensitatea conflictelor in aceasta perioada nu a crescut de lor (mai mult gruparea terorista, care controla nordul Nigeriei, si ataca si tarile din jur, Boko Haram chiar in aceasta perioada a fost desfiintata aproape in totalitate). Daca asta nu este o actiune organizata, si coordonata de o putere financiala si politica internationala, transfrontaliera, cu un urias potential banesc, strategic si organizatoric, atunci pamantul este plat. Este suspect si faptul ca, cu toate ca unele state din jur, ca tarile arabe, sunt bogate, si sunt si musulmane, toti vin spre Europa, si 90 % din migranti, sunt musulmani, si nu crestini, yazidi sau alte minoritati religioase, amenintate de teroarea islamistilor, sau ca in majoritate suunt barbati in toate puterile, si nu femei si copii neajutorati. O alta intrebare este, de ce nu intra pe trecerile legale de frontiera, si de ce trec granita ilegal cu acte false, care impiedica aflarea identitatii lor? Cati dintre ei sunt teroristi, sau militatnti islamisti? Si as putea continua cu intrebarile la nesfarsit. Deci toate acestea ne duc cu gandul ca nu este o migratie spontana, ci ceva este putred in toate astea. Guvernul ungar si tot mai multe guverne din aceasta zona, dar si o parte tot mai mare a populatiei Europei de Vest, crede, ca in spatele acestei migratii, se afla un plan bine pus la punct, pe care noi nu il stim, si nu vom sti, pana nu vor iesi in fata acei actori ascunsi, si vor spune: pentru asta am deslantuit asupra voastra valul de migranti. Deci este normal ca guverne cu mintea la cap, care tin cat de putin la locuitorii care i-au ales, sa fie suspicioase si reticente fata de aceste masinatiuni secrete, care ar putea aduce daune si distrugeri uriase tarilor lor. De aceea este guvernul Orbán impotriva cvotelor, si de aceea a ridicat gardul, pentru a fi in afara acestor jocuri mondiale. Cand vedem astfel de jocuri globale, care distrug, duc in ruina, alunga, nimicesc, manipuleaza pentru un castig cat mai mare, fara a tine cont de nimic in afara de banii castigatim, atunci este normal ca oamenii dintr-o tara incep sa caute intre partidele sau politicienii proprii pe aceia care nu doresc sa intre in jocul acestei caracatite globale distrugatoare, si vor ca tara lor sa ramana in afara pericolelor create de aceasta. Si pentru asta ar fi pregatiti sa accepte introducerea si a unei dictaturi, pentru a fi la adapost. Normal ca dictaturile pot reprezenta un pericol pentru nationalitatile “minoritare” din tara respectiva, insa daca ne uitam bine, nici “democratia” europeana din Bruxelles, nu a combatut, ci mai mult a sprijinit politica nationalista anti-minoritati a Romaniei sau Slovaciei. Daca vrem sa aflam ceea ce crede Orbán, Fidesz, si cei care gandesc ca ei despre lume, si de ce nu accepta de multe ori dictatura de la Bruxelles, este bine sa ne uitam la programele de pe Echo Tv, mai ales Háttér-kép. Pentru ca toate acestea nu le vom afla din ziarele opozitiei sau a mass mediei europene.

  • hans says:

   mersi! recunosc ca nu am timpul sa citesc in detaliu – dar pareti bine informat si intentionat. daca doriti va public comentariul sub forma de postare si sub numele dvs. 8sau pseudonim).

   in leg cu afirmatiile mele: ele se refera la perioada de imedit dupa 2012, cand guvernul a inceput sa aplice tot felul de parghii autoritare impotriva mediei si a curtii constitutionale – si cu asa ceva nu te joci fara sa-ti urci in cap …media si societatea civila critica. si e doar firesc ca se intampla astfel…

   deci, dc doriti sa va public postarea, spuneti-mi!
   numai bine!

 4. gata cu minciunile says:

  Multumesc. Da, puteti publica comentariul meu. Prefer sa public sub pseudonim. Fie acesta Erdélyi.

 5. duff beer says:

  incredibil cum poate sa se schimbe un activist eco intr-un aparator a lui orban putininistul ultranationalist, aca si cum ca unul de la criticatac (sau antene) ar trece la inliniedreapta (sau hotnews) dupa ce-l studiaza pe nostradamus
  PS: Udo Ulfkotte = pegida

  • gata cu minciunile says:

   Cartea lui Udo Ulfkotte: Gekaufte Journalisten, nu are nicio legatura cu Pegida. A fost scrisa chiar inainte de infiintarea Pegodei si a inceputului valului migrationist. Si nu are nicio treaba cu islamul, Orbán sau cu migratia. Se vede ca nu ati citiot cartea.

Counter created by lite 1.4