Justitie neocoloniala in Austria: SCHWEIGHOFER invinge Asociatia Neuer Weg, obstructionata in instanta

 

COMUNICAT DE PRESA

Justitie de tip comunist si neocolonial in Austria: Holzindustrie Schweighofer castiga din oficiu procesul intentat Asociatiei Neuer Weg, cu obstructionarea asociatiei de a se apara singura in instanta

In data de 19 ianuarie, Tribunalul comercial Viena (Handelsgericht Wien) a dispus, prin ordonanta presedintiala, ca Asociatia NW sa inceteze a mai disemina in Austria informatii considerate neadevarate si calomnioase despre firma Holzindustrie Schweighofer. Hotararea instantei vine dupa ce, in iunie 2015 firma austriaca de prelucrare a lemnului a intentat un proces Asociatiei Neuer Weg (dosar 18 Cg51/15m) cu sediul la Fagaras, jud. Brasov, pentru calomnie.
Pana atunci (cat si dupa aceea) NW acuzase firma HS in mod repetat de furt de lemne in Romania, mituirea unor factori de decizie, conduita de afaceri cu tenta criminala, procurarea in conditii suspecte a unor certificate de sustenabilitate (PEFC), construirea ilegala a unei fabrici de debitare a lemnului in comuna Reci, jud. Covasna s.a.

In cadrul procesului, Asociatiei Neuer Weg i s-a cerut de catre tribunal sa fie reprezentata de un avocat recunoscut in Austria, Ministerul de Justitie refuzandu-i totodata cererea de a beneficia de un avocat din oficiu.

Asociatia a depus totusi doua intampinari in nume propriu (neluate in considerare de tribunal), invocand, printre altele, urmatoarele exceptii:

1. Deoarece frma HS si Asociatia NW nu se afla in niciun fel de relatii comerciale, competenta materiala nu-i poate apartine unui tribunal comercial ci unui alt tip de instanta.
2. Deoarece patronul firmei HS, dl. Gerald Schweighofer, este un om de afaceri bine cunoscut si influent in Austria, exista riscul unei lipse de impartialitate din partea unui tribunal comercial din Viena, locul unde isi are sediul grupul de firme si fundatii HS. De aceea, NW a solicitat stramutarea procesului la un tribunal din alta localitate.
3. Pentru formularea unei intampinari asociatia NW nu are nevoie de un avocat din Austria (existand suficiente dovezi care probeaza veridicitatea afirmatiilor noastre), motiv pentru care solicita sa depuna intampinarea in nume propriu.
4. Tribunalul comercial din Viena nu a comunicat reclamantei data pana la care trebuie depusa intampinarea – se comunicase doar data pana la care se putea cere avocat din oficiu (refuzat insa de ministerul Justitiei)

Tribunalul comercial din Viena a respins punctele de vedere de mai sus, dispunand prin ordonanta presedintiala o interdictie pentru NW de a difuza in viitor in Austria afirmatiile facute despre firma HS. Cel mai bizar aspect al deciziei este acela ca asociatiei NW i s-a inputat pana si faptul ca a trimis unele dintre afirmatiile aparent calomnioase prin email unor organe de presa din Austria – cu toate ca acestea nu le-au facut publice.

In urma procesului si a hotararii din 19. 01. 2016 putem concluziona urmatoarele:
In opinia noastra, tribunalul din Viena/Austria,
1. neavand competenta materiala,
2. fiind suspectat de lipsa de impartialitate,
3. ii interzice unei asociatii ecologiste din Romania
4. sa faca afirmatii adevarate – nici macar prin corespondenta privata(!) – despre o firma cu activitate dovedit ilegala in Romania,
5. fara ca parata sa fi avut posibilitatea de a se apara singura in fata instantei,
6. fara sa i se fi comunicat termenele de depunere a unor intampinari si
7. fara sa i se fi comunicat temeiul legal in baza caruia i s-a refuzat avocat din oficiu.

Din motivele de mai sus consideram ca demersul si decizia Tribunalului comercial din Viena incalca principiile statului de drept si normele europene in materie de jurisdictie. Asociatia Neuer Weg va informa opinia publica cu privire la demersurile pe care le va intreprinde in viitor pentru a combate aceasta decizie pe care o consideram de tip comunist si neocolonialist.
Pentru a constientiza mai bine cat de scandaloasa este aceasta decizie, sa ne imaginam speta de fata cu roluri inversate: Un ONG romanesc actioneaza in instanta in Romania firma austriaca HS, dupa ce aceasta a facut afirmatii publice si private(!) adevarate dar compromitatoare despre activitatea ilegala a ONG-ului, ONG-ul romanesc castigand insa procesul din oficiu, din simplul motiv ca tribunalul din Romania nu i-a permis firmei austriece sa se apere singura in instanta, ci doar prin intermediul unui avocat din Romania…

NOTA: Despre Tribunalul comercial din Viena trebuie spus ca aici s-a efectuat vanzarea firmei Schweighofer Austria catre concernul Stora Enso din Finlanda (cu o suma estimata de 200 milioane de Euro) – tranzactie in urma careia Gerald Schweighofer a obtinut fondurile necesare investitiilor din Romania, incepand cu 2003.

Acelasi Tribunal comercial din Viena este implicat in prezent intr-un proces in fata Curtii Europene de Justitie intr-o disputa cu o miza de pana la 3 miliarde de Euro, privind obligativitatea platii unor garantii de stat austriece, in urma vanzarii unei banci devenita falimentara.

 

Din cele de mai sus intelegem ca acest tribunal este un important pilon al marii industrii si a politicii industriale din Austria, industrie bazata in tari precum Romania pe exploatarea intensiva sau chiar agresiv-ilegala a resurselor naturale. De aceea, nu ne mira faptul ca „meciul“ dintre o mare companie din Austria si un minuscul ONG din Romania, disputat pe terenul cuasi-privat al companiei si arbitrat de persoane implicit apropiate acesteia, se incheie cu o victorie a firmei, la masa verde, dupa ce ONG-ului i s-a refuzat practic dreptul sa apara pe teren.

Daunele morale solicitate de HS de la Asociatia NW in cazul neexecutarii hotararilor judecatoresti (dupa ordonanta presedintiala urmeaza hotararea pe fond) este de 35.000 Euro.

……………………………………………..

Pentru cei care doresc eventual sa ne ajute… Apelam cu aceasta ocazie la dumneavoastra pentru a ne sustine cu o donatie pentru cele patru procese impotriva HS la tribunalele din Romania! Am avut multe cheltuieli cu expertize extrajudiciare, transport samd. Banii ne sunt pe terminate si dorim sa oprim – intr-un prim pas – fabrica HS de la Reci, construita ilegal. In caz de reusita ne propunem oprirea fabricilor HS de la Sebes si Radauti cat si desfiintarea pe cale judecatoreasca a firmei SCHWEIGHOFER in Romania. Faceti un virament bancar in acest cont – si/sau donati-ne 2% din impozitul dvs. pe venit!

VA MULTUMIM!   VIELEN DANK!   KÖSZÖNJÜK!   THANK YOU!

Asociatia Neuer Weg
IBAN: RO60RNCB0055137249280001
Banca Comerciala Romana, Sucursala Fagaras
BIC/SWIFT: RNCB ROBU

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg

Pta. Republicii nr. 16
505200 Fagaras

……………………………………….

 

ANEXA
Comunicatul de presa si fotocopii dupa Hotararea Tribunalului comercial Viena, din 19. 01. 2016, dosar 18 Cg51/15m

LINK: Comunicat/documente-HS-versus-NW-Viena

magrac1
Taieri la ras, ilegale, in zona Maguri-Racatau, jud. Cluj. Lemnul a fost livrat in mare parte firmei Schweighofer, punct de lucru Sebes.

Posted by at 07/02/2016
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with:

4 Responses to Justitie neocoloniala in Austria: SCHWEIGHOFER invinge Asociatia Neuer Weg, obstructionata in instanta

 1. Radu says:

  Cont de paypal aveti ?

  • hans says:

   va multumesc pentru intrebare! avem – dar se pare ca exista o problema cu conectarea acestuia la cardul bancar… deci nu functioneaza, din pacate. am auzit si de la alte persoane din RO ca ar avea probleme din astea…

   cu stima
   hans hedrich

 2. Anonymous says:

  Wollen wir es so formulieren:

  Zum Prozessieren gehört schon ein Minimum an Intelligenz und Format. Die bloße Tatsache eine willfährige Kreatur der aktuellen Dominanz zu sein reicht zum Glück noch immer nicht aus um schon vorweg zu erreichen, dass die Speichelecker und Bücklinge der österreichischen Justiz einem lächerlichen Würstchen aus Siebenbürgen den roten Teppich aufrollen …

  Politische Speichelleckerjustiz ist sicher gang und gäbe im Lande Österreich! Paradebeispiele sind die seit einigen Jahren am Fließband produzierten total absurden “Terroristenurteile” im Auftrage der Dominanz. Freissler schau owa!

  Nur, bei Schweighofer werden auch österreichische Interessen tangiert (na die traun sich da was, die Justizwappler …) und da spielt das dann in einer anderen Liga!

  Wenn ein intelligenter Mensch den Ausdruck “Aktivist” oder gar “Aktivismus” vernimmt, dann bekommt er eben unverzüglich das unangenehme Bröckerlhusten.

  … und das dürfte sogar bei den österreichischen Justizseicherln, die zu allen Zeiten willfährigst den Mächtigen dienten (dazu ist letztlich JEDE Justiz da, die gegebenen Zuordnungsverhältnisse sollen “gerecht” – ha ha ha, was hat den Recht mit Gerechtigkeit zu schaffen? – “juristisch abgesichert” werden; sprich: was der Mächtigee gestohlen und geraubt hat vom Ohnmächtigen soll er auch mit Hilfe der Staatsmacht behalten dürfen, aber so hingedreht, dass das nach außen hin wie irgendeine Art von “Gerechtigkeit” aussieht, die österreichische Justiz zeichnet sich außerdem im Laufe eines sehr langen Beobachtungszeitraumes durch besondere mastdarmakrobatische “Situationselastik” aus … ), denn die Alternative dazu wäre die permanente Unruhe.

  Liest sich gewiss trostlos und ist mit Sicherheit auch trostlos!

 3. tarzan says:

  Adevaratii terortisti sunt austriecii da le vine si lor randu ii …in fund sirienii

Counter created by lite 1.4