Ipocrizia si ilegalitatile firmelor Hornbach si Holzindustrie Schweighofer, expuse in reportaj TV german

 

 

Intr-o emisiune din 22. 11. 2018, postul TV WDR al televiziunii publice germane a expus pe larg problemele din padurile Romaniei, cauzate de practicile destructive ale unor mari firme de prelucrare a lemnului, tolerate de autoritatile de stat. In reportaj se prezinta situatia taierilor ilegale sin Parcul National Domogled, problemele din jurul functionarii (partial ilegale) a fabriciilor Holzindustrie Schweighofer (cazul fabricilor Sebes si Reci) – toate acestea in contextul mai larg al cresterii cererii pentru lemn de foc in Europa, a cresterii pretului lemnului in Romania, a crizei lemnului de foc, a incalcarii normelor europene in materie de lemn samd. In reportaj apar si activistii Gabriel Paun, Hans Hedrich ssi Raluca Vestemeanu de la Declic.

Reportajul prezinta mai pe larg si situatia/problemel din padurile Suediei, exploatate prin taieri la ras, in ciuda protestului ecologistilor. O activista Greenpeace din aceasta tara a punctat foarte bine si problema privind asazisele “reimapduriri”, prezentate ca solutie pentru taierile la scara industriala: “Putem planta copaci – dar nu putem planta paduri!” padurea e mult mai mult decat un numar de copaci, ce cresc in acelasi loc…

LINK reportaj WDR >>>

Abgeholzt_Wie_Europas_Letzte_Urwaelder_948

Posted by at 22/11/2018
Filed in category: Uncategorized,

11 Responses to Ipocrizia si ilegalitatile firmelor Hornbach si Holzindustrie Schweighofer, expuse in reportaj TV german

 1. Savonarola says:

  La Reci e catastrofa, zi si noapte poluare sonora, noaptea poluarea luminoasa.
  E bine ca vin investitii straine, fara de care am muri de foame, dar unele investitii s-au facut cu incalcarea legii, colonialism economic in sec. XXI.
  Asa patesti cand esti incapabil s ate dezvolti prin propriile puteri si cunostinte: o fac altii, dar fara mila.

  • hans says:

   de acord. iar mari patrioti secui de la CL reci si CJ covasna au aprobat pe repede inainte investitia, fara ca APM sa ceara studiu de impact asupra mediului.
   neoimperialism austriac. din pacate au gasit destui fraieri si corupti de toate etniile care sa le deschida larg usile!

 2. Terente says:

  Perfect de acord cu Dvs.
  Cu o mica precizare, totusi: la saracia din Secuime cred ca orice investitie e binevenita, pe de alta parte, cei care au aprobat-o, poate, ca n-au avut de unde sa stie dinainte cum va evolua activitatea acestei firme.

  • Si ce vreti sa spuneti mai exact? says:

   Le cautati mereu scuze unora. La Reci s-a gresit, punct. Marii patrioti secui au vrut sa mai fure ceva. UDMR-ul este PSD-ul maghiar cu tente nationaliste exact ca si PSD-ul, tocmai de asta se inteleg asa de bine, sunt frati la furat si ii invrajbesc pe unii impotriva altora.

   • hans says:

    cam asa… chiar daca ma implic pentru drepturile legitime ale maghiarilor, procesele in instanta ale asociatiei noastre sunt (si) impotriva CJ covasna, cel care a autorizat, nepermis, construirea fabricii intre 3 situri N2000!

  • hans says:

   “saracia” din secuime este
   1. exagerata (cu exceptii)
   2. artificiala (ape minerale expoatate rudimentar, partial de firme securist-dacopate din bucuresti (BORSEC), transportul apei borsec se face cu camioane/firma din jud. GORJ, impozitele de la EON GAZ, BORSEC, SCHWEIGHOFE RECI, alti contribuabili mai mari merg direct la bucuresti, functionarii administratiei centrale deconcentrate sunt in majoritate etnici romani implantati in secuime – deci secuii sunt privati de MII de locuri de munca, in schimb, dc esti moldovean/moldoveanca, esti imbracat urgent in uniforma de politist si trimis in secuime sa pazesti si sa amendezi unguri, ca sa drenezi puterea de cumparare regionala in afara regiunii si sa ii disperi pe secui, facandu-i sa emigreze ca sa faca loc moldovenilor impinsi din spate de statul roman sa se mute la tg mures, sf gheorghe etc.

   dupa care se porneste propaganda ca fara banii bucurestiului (a “romanilor”, ca si cum ungurii ardeleni sau alte etnii nu ar plati impozite), secuii ar muri de foame.

   • Si ce vreti sa spuneti mai exact? says:

    Asa ceva nu se intampla. Harghita si Covasna au cea mai scazuta rata de emigrare. Daca pleaca cineva de acolo sun Romanii. Uitati-va la date si la ce se intampla pe teren.

    • hans says:

     pleaca romanii colonizati acolo de ceausescu sau ajunsi acolo dupa, din diverse motive. in schimb sunt trimisi alti romani (de ex. politisti si, mai nou, politiste, ca sa intemeiasca familii romanesti si sa se stabilizeze in secuime, cu joburi privilegiate la stat, ca doar de aceea e etnocratie!

 3. Dobromir says:

  D-le Hans,
  stiti cumva, dl. Neagu, seful de la Mediu Covasna a acordat in final autorizatie pt functionarea celei de a 2-a centrale de biomasa?

  • hans says:

   buna seara, da a acordat autorizatia de mediu, pe care asociatia noastra a atacat-o in instanta. procesul este in derulare, cam anevoios, cu tot felul de decizii stranii spre amatoricesti (suspecte?) ale judecatorilor.

   • Anonymous says:

    Multumesc pt raspuns.
    In opinia Dvs, care ar fi solutia?
    Inchiderea fabricii? Verificarea la poarta fabricii a actelor care insotesc transporturile de lemne? …
    Eu consider ca atata timp cat aceasta fabrica va functiona, clienti fideli vor exista, fara sa tina cont de raderea padurilor.

Counter created by lite 1.4