Gaze de sist: Motivarea Tribunalului Brasov privind refuzul de a sista prospectiunile in Ardeal

Postez mai jos comunicarea deciziei Tribunalului Brasov prin care se respinge cererea de ordonanta presedintiala, depusa de Asociatia Neuer Weg (Fagaras) si Fundatia Eco-Civica (Bucuresti). Motivarea mi se pare de un absurd caragialesco-kafkaesk greu de descris, invocandu-se faptul ca ar fi trebuit sa cerem pe cale de ordonanta presedintiala nu “SISTAREA” lucrarilor de explorare ci “SUSPENDAREA” excutarii actuljui administrativ in baza caruia se realizeaza acele explorari.

tribbv
Tribunalul Brasov: Franz Kafka was here!

LINK: Comunicare-Trib-BV-OP-prospectiuni

Iata dece este absurda aceasta decizie: Reclamantele au depus, la Tribunalul Brasov, in total, 3 cereri, cerandu-se, SEPARAT, sistare, suspendare si anulare. Mai concret, am depus:
1. Cerere de ordonanta presedintiala pt. SISTAREA lucrarilor (respinsa);
2. Cerere de contentios administrativ pt. SUSPENDAREA(!) executarii Deciziei nr. 56/2013 a APM Sibiu – actul administrativ in baza caruia s.c. PROSPCETIUNI S.A. isi desfasoara lucrarile de explorare (termen de judecata: 11. 12. 2013);
3. Cerere de contentios administrativ pt. ANULAREA a Deciziei nr. 56/2013 a APM Sibiu – actul administrativ in baza caruia s.c. PROSPECTIUNI S.A. isi desfasoara lucrarile de explorare (asteptam comunicarea termenului de judecata).

Totusi, instanta – resp. judecatoarea Aurica Voinescu, despre care am auzit ca ar fi “pro-fracturare”, a considerat ca  e just sa continue incalcarile flagrante si repetate ale legilor de catre o firma de explorare, doar pentru ca reclamantele au cerut sistarea lucrarilor si suspendarea actului administrativ aferent in doua cereri separate – si nu in una si aceeasi cerere.

PS: Acuma ca stim ca trebuie sa cerem prin ordonanta “suspendarea” actului aferent lucrarilor de explorare, ma gandesc ca ar trebui sa depunem o noua cerere de ordonanta presedintiala. Daca logica judecatoarei este intr-adevar …logica, atunci orice viitor comlet de judecata va trebui sa admita, in sfarsit, cererea noastra.
Astept cu interes comentariile voastre – mai cu seama a unor juristi/avocati…

 

Posted by at 24/11/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , ,

7 Responses to Gaze de sist: Motivarea Tribunalului Brasov privind refuzul de a sista prospectiunile in Ardeal

 1. Adrian Popescu says:

  Vad ca ati luat-o complet razna.
  In Ardeal nu se lucreaza pentru gaze de sist.
  In Ardeal, Romgazul a contractat prospectiuni pentru gaze, asa cum o face de 60 de ani.
  Vreti sa aveti ce arde in sobe la iarna?
  Sau vreti doar gaze de la rusi?
  Hotarati-va si cereti public: Nu vrem gaze si petrol romanesc, vrem sa le cumparam.
  Bancul cu gazele de sist poate fi valabil in alte zone, dar nu in Ardeal. E clar, gugustiucilor?
  Pe langa gura mare mai trebuie si putina carte si cunostinte in domeniul geologiei. Altfel, devii infractor de drept comun (hotie)si tulburarea linistii publice.

  Adrian

 2. Marina Stefan says:

  Adrian, nu ai inteles nimic ! Afla ca nimeni nu ar trebui sa fie mai presus de lege. Indiferent ce prospecteaza compania asta, trebuie sa respecte legile Romaniei. Asta se contesta !

 3. Cezar says:

  ONG-urile traiesc din proiecte, la care au deschidere in functie de cat de cunoscute sunt. Scandalurile de la Mosna sunt propagande urate de castig de capital de imagine pentru diversele parti “non-profit”, interesate clar de renume, de fani si de acces la proiecte. Dezinformarea fara scrupule intarita prin vorbe mari cu iz patriotic este o arma ideala de a manipula oamenii simpli de la tara, care din pacate nu realizeaza cat de mult aceste ONG-uri lupta impotriva lor, insistand pe false probleme (fata de care le era indiferent si nu ii afecta in vreun fel) si neglijand total imaginea de ansamblu (dezvoltarea zonei prin angajari si crearea unor noi surse substantiale de venituri pentru comunitatile locale).

  • Cezarzavat au unii in judecata lor. Salata e buna cand e generata de oameni care pricep si se pricep. Spuneti-mi si mie care a fot profitul Eco-Civica care e parte procesuala in acest litigiu ? Daca taceati filozof ramaneati “imperatore” !

  • Taranca de la oras says:

   :))) ce frumos si corect le spune el Cezarica, fix dupa litera manualului de propaganda. mai cu imaginatie, dragi postaci, ca va recunoaste omul de la o posta.
   a, si by the way, cel mai bine ti-ai lua un job de om cinstit, ca n-ai nicio sansa sa convingi pe nimeni ca gazele de sist fac bine la ten, ingrasa vitele si cresc castele peste noapte. spune mersi, mai amaratule, ca si tu esti din tara asta, ca s-au gasit unii care sa lupte si ca, daca reusim sa interzicem exploatarile neconventionale, o sa aveti si tu si copiii tai de castigat.

 4. Vlad Tepes says:

  Timisorenii stiu ce MAFIOT este ovidiu tender =prospectiuni s.a. si altii. Nu tine figura cu rusii. Primul ministru a declarat la tv ca Romania NU are cui sa vanda excedentul de 5% energie electrica si gaze naturale, dar preturile cresc la acestea. Pai daca avem productie mai mare decat ce folosim, de ce e nevoie ca sa dam pe de gratis bogatia subsolului, ca apoi sa cumparam ce este al nostru, dar mai scump? Si de ce nu se IEFTINESTE pretul la energie si gaz????? Raspunsul este simplu: dupa ce o grupare mafiota a furat 8 ani, dupa ea a venit o alta grupare mafiota, mai hapsana.

 5. Vlad Tepes says:

  Eu sunt de acord sa le amenajam parlamentarilor o baie cu cianuri in palatul parlamentului si sa se faca fracturare in curtea parlamentului si la cotroceni .

Counter created by lite 1.4