Gaze de sist in Neamt: Razboienii incep cu decablarile, autoritatile cu aburelile, iar Culita Tarata cu afacerile

Dupa o prima retragere strategica, in pripa, s.c. PROSPECTIUNI S.A., firma securistului afaceristului Ovidiu Tender s-a intors la Razboieni ca un veritabil Terminator – asa cum le si promisese dealtfel localnicilor. Atata ca dl. Terminator a inceput recucerirea Razboieniului cu o gafa, anuntand AZI organizarea unei prime aburiri “dezbateri” publice, pentru data de …MAINE. Asta-i manipulare la nivel de gradinitza…
Cititi mai jos trei relatari din Razboieni, jud. Neamt, despre continuarea ilegalitatlior firmei s.c. PROSPECTIUNI S.A., opozitia localnicilor si spiritul intreprinzator al presedintelui CJ Neamt, Culita Tarata.

……………………………………………………..

DSC01416

30/01/2014 (persoana A)
Azi, satenii au recoltat o multime de fire infipte in pamant ce banuiesc Razboieni3ei de a fi fost destinate detonarii unor explozibili bagati in puturile forate. Cand au mers al politie sa duca ce au gasit si sa faca reclamatie, au fost intampinati de reprezentantul firmei de prospectiuni, cel mai neinspirat personaj pe care puteau sa il trimita acea firma in teren. Un localnic spunea ca daca ar avea oi, nu l-ar pune “nici macar cioban”.

Lipsa de tact si o brambureala in comunicare au incins din nou spiritele in Razboieni unde nu mult mai este sa vedem un nou Pungesti. Ca opinie, consideram ca firma de prospectiuni ar trebui sa isi concedieze de urgenta responsabilul de relatia cu acesti sateni, deoarece sa trimiti o femeie sa negocieze despagubiri intr-un mediu rural din zona Moldovei este cea mai neinspirata miscare pe care poti sa o faci. Din pacate mediul nostru rural este inca unul plafonat de mentalitati misogine in care femeile au un rol destul de strict definit prin gospodarie si in special la cratita.

De asemenea, sa stai pe un butoi de pulbere cum este exagerat de mediatizatul subiect al gazelor de sist si sa trimiti pe teren oameni care sa faca varza din orice contact cu localnicii, iarasi este o dovada de management Razboieni2al situatiilor din birouri.
|
In final, scandalul continua si am temeri ca este pe punctul de a fi scapat de sub control, caci deja localnicii nu mai vor sa cedeze, iar firma, daca da cea ma mica dovada de slabiciune, va crea un precedent ce o va duce la plata de despagubiri fabuloase, sau in cazul in care nu vor putea face prospectiunile pe zona Razboieni, cu siguranta celelalte comune vor afla de “victoria” localnicilor de aici si vor proceda la fel. Deja la Razboieni s-a depasit momentul in care firma de prospectiuni putea sa explice localnicilor despre ce e vorba, deja s-a depasit si momentul in care se putea negocia, aflandu-ne acum la stadiul in care este nevoie de o mediere din partea unei a treia parti, dar sa vezi si aici probleme, caci sateni nu mai au incredere in primaria locala care nu s-a implicat activ in conflict, asa ca situatia este momentan intr-un impas.”

…………………………………..

29/01/2014 (persoana B)
“Curat murdar! Intrebat despre echipajele celor de la “S.C. Prospectiuni S.A.” ce bantuie judetul in cautare de izvoare subterane si panze freatice de nimicit, Culita Tarata, presedintele Consiliului Judetean Neamt, zice: “Nu stiu nimic!”

Faza e ca baietii lui Tender locuiesc chiar in sediul firmei S.C. TCE 3 Brazi, societate patronata chiar de el.
Daca vreun pietrean va fi curios sa-i intalneasca pe sclavii lui Tender, ii va gasi cazati imediat dupa podul “Caprioara”, spre stanga, chiar in curtea lui Culita Tarata. Is acolo vreo 25-30 de sudisti (fete de taranoi cocliti, made in Calarasi) si 6 autoturisme de teren Duster, din alea de leasing, inmatriculate cu placute de Bucuresti. (…) Cum naiba? N-are bani sa-si cumpere masini? Le ia in leasing? Asa parlit e?”

ct1
Sursa foto: Finantistii

……………………………………….

29/01/2014 (persoana C)
“Buna ziua. Am informatii de la oamenii din localitatea Radeni – jud. Neamt ca firma PROSPECTIUNI face teste prin padurea din apropiere, unde se aud si explozii.”

2 Responses to Gaze de sist in Neamt: Razboienii incep cu decablarile, autoritatile cu aburelile, iar Culita Tarata cu afacerile

  1. Anonymous says:

    Tu esti un cocalar! Bine ca recunosti

  2. Geo says:

    Nu inteleg despre ce victorii vorbiti. Faptul ca, Prospectiuni, renunta la o zona de prospectare, asta nu e victorie. As fi curios sa vad ce o sa bagati in rezervoare, si mai ales la ce pret, daca la noi in tara nu o sa mai caute nimeni petrol si gaze. Sunt de acord ca, poate, au incalcat unele proprietati private fara nici un acord, dar pentru resursele subsolului nu exista termenul de “proprietate privata”. In cadrul companiei s-au facut disponibilizari din randul muncitorilor. Din cauza acestor dezinformari pe care le faceti in randul populatiei, cateva zeci de persoane au ramas fara loc de munca. Care este problema dumneavoastra cu oamnii care locuiesc in sud (sudisti si taranoi cocliti made in Calarasi), si eu locuiesc in sud, si nu cred ca e chiar asa. Si inca un lucru, nu mai spuneti ca Prospectiuni cauta gaze de sist, sau mai rau, le exploateaza.

Counter created by lite 1.4