Gaze de sist in Ardeal: Plangere penala impotriva Inspectorului sef IPJ Sibiu si a Prefectului jud. Sibiu

Plangerea a fost trimisa astazi, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, catre IPJ Sibiu si Parchetul dpl Judecatoria Agnita, jud. Sibiu. Doc. pdf aici >>>

………………………………………

Catre IPJ – Inspectoratul de Politie Judetean Sibiu
Str. Revoluţiei nr. 4-6,
Sibiu, cod 550170,
Telefon cabinet 0269/216262

Catre Parchetul de pe langa Judecatoria Agnita
Agnita, cod 555100,
str. Aurel Vlaicu nr. 8; jud. Sibiu,

spre stiinta
Comisia de disciplina a IPJ Sibiu
Comisia de disciplina a Institutiei Prefectului jud. Sibiu
IGPR Inspectoratul General al Politiei – Bucuresti

Subsemnata Asociatia Neuer Weg, avand sediul in mun. Fagaras, jud. Brasov, cod 505200, CUI 31493804, in temeiul art. 222 C.P.P., formulez prezenta

PLANGERE PENALA

prin care va solicit tragerea la raspundere penala a dlui. Tiberiu Ivancea, inspector sef al IPJ Sibiu si a dlui. Ovidiu Sitterli, Prefectul judetului Sibiu, pentru urmatoarele

MOTIVE
In fapt, dl. Inspector sef si dl. Prefect au comis in repetate randuri infractiunea de neglijenta/abuz in serviciu impotriva intereselor unor persoane si impotriva interesului public, prin aceea ca au gestionat in mod deosebit de defectuos si discriminatoriu conflictele aparute in jurul lucrarilor de prospectiune a s.c. PROSPECTIUNI S.A. in judetul Sibiu, incepute in prima jumatate a anului 2013.

Astfel, un numar de plangeri penale ale cetatenilor afectati de lucrarile ilegale si destructive au ramas, pana in prezent, nesolutionate, in timp ce s-a dat curs, in cel mai scurt timp, unor plangeri cu motivatii puerile ale s.c. PROSPECTIUNI S.A. impotriva unor localnici incomozi si/sau opozanti ai lucrarilor de prospectiune.

Prin refuzul implicarii dlui. Inspector sef si a dlui. Prefect in sensul prevenirii si rezolvarii conflictelor, s.c. PROSPECTIUNI S.A. a fost incurajata sa-si continue actiunile de natura penala, astfel incat s-a ajuns la o escaladare inevitabila a conflictelor din zona cat si la o stare generala de nemultumire a sute si mii de persoane din jud. Sibiu cat si din intreaga tara si din strainatate.

In fapt,
conflictele existente deja in satul Malancrav / com. Laslea; satul Valchid / com. Hoghilag si in comuna Mosna, inca din lunile august (in Mosna inca din iunie 2012), au escaladat din nou, in 23. 11. 2013, in satul Metis, com. Mihaileni, cu ocazia strangerii, din partea unui grup de cetateni a unor cabluri gasite in gradina dnei. CHESCU ELENA, str. Principala nr. 162 – cu acordul explicit al dansei pentru care exista si dovezi filmate. Acele cabluri au fost instalate fara acordul dnei. CHESCU, cu incalcarea Codului Penal. Cablurile urmau sa fie predate apoi de catre participanti Politiei Mihaileni.

Participantii au fost obstructionati sa le puna in masina si sa le predea la Politie de catre reprezentanti si lucratori ai s.c. PROSPECTIUNI S.A. care ne-au acuzat apoi de tentativa de furt. Din asta deducem ca, fiind ei proprietarii acelor cabluri, ei sunt aceia care au comis si faptele penale (tulburare de posesie) cand le-au instalat in gradina dnei. CHESCU. In timpul disputei dintre reprezentantii s.c. PROSPECTIUNI S.A. si participantii la actiune, subsemnatul am fost amenintat cu gatuirea de catre o persoana necunoscuta, angajata a s.c. PROSPECTIUNI S.A. Acea persoana a incercat sa-mi sustraga si cheia masinii, ingradindu-mi de asemenea dreptul la libera miscare. Politia Mihaileni a identitificat intre timp respectiva persoana – fiind vorba despre numitul Lazarescu Marian, angajat al s.c. PROSPECTIUNI S.A.

Din motivele descrise mai sus consider ca, in privinta dlui. Tiberiu Ivancea, inspector sef al IPJ Sibiu si a dlui. Ovidiu Sitterli, Prefectul judetului Sibiu, sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de neglijenta/abuz in serviciu impotriva intereselor unor persoane/impotriva interesului public.

Rog sa primesc un raspuns la prezenta plangere in termenul legal de 30 de zile. In caz contrar urmeaza sa depun reclamatie administrativa si disciplinara impotriva politistului de caz cat si cerere de recuzare.

Fagaras, la 16. 12. 2013
Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg

sefipjsb1 siiterli1
Inspectorul sef al IPJ Sibiu Tiberiu Ivancea si Prefectul jud. Sibiu, Ovidiu Sitterli

Posted by at 17/12/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Kultur & Gut, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , , , , , ,

2 Responses to Gaze de sist in Ardeal: Plangere penala impotriva Inspectorului sef IPJ Sibiu si a Prefectului jud. Sibiu

  1. Edeltraud Zimmer says:

    A sosit timpul judecatii de apoi…jos cu voi oameni fara rusine si carater!!!

  2. arnautul says:

    daca nu se intampla nimic, sa mergeti pana la Haga cu nemernicii astia. ne-am saturat de jigodiile astea. sa vada si europenii ce respecta astia legile si democratia.

Counter created by lite 1.4