Gaze de sist in Ardeal: O prima victorie in instanta. Decizia APM Sibiu suspendata de Tribunalul Brasov

Tribunalul Brasov a admis cererea Asociatiei Neuer Weg (Fagaras) si a Fundatiei Eco-Civica (Bucuresti) privind suspendarea executarii efectelor Deciziei nr. 56/05. 04. 2013 a APM Sibiu, decizie in baza careia s.c. PROSPECTIUNI S.A. isi desfasoara lucrarile de prospectiuni de hidrocarburi (incluzand gaze neconventionale/de sist) pe raza judetului Sibiu. APM Sibiu incadrase prin respectiva decizie lucrarile de prospectiune ca avand impact NESEMNIFICATIV asupra mediului.

Petentele au contestat aceasta decizie invocand faptul ca se incalca Anexa 3 a HG 445/2009 privind evaluarea impactului asupra mediului (arie de acoperire mare, impact asupra asezarilor urbane, zone istorice, arii naturale protejate) cat si art. 15 si 16 HG 445/2009 prin aceea ca APM Sibiu nu a creat conditiile necesare pentru o participare publica reala la luarea deciziei.

Decizia Tribunalului poate fi atacata in recurs – in acest moment conteaza insa faptul ca am dovedit, in prima instanta ilegalitatea lucrarilor de prospectiuni dosebit de destructive din zona Mosna/Medias – motivul principal al protestelor si actiunilor de “decablari” din luna noiembrie a.c.

Le multumesc avocatului Radu Crisan (casa de avocatura Schiau, Prescure si Asociatii din Brasov), colegului meu ecologist Dan Trifu (vicepresedinte Fundatia Eco-Civica) si, nu in ultimul rand, av. Catalina Radulescu. Cea din urma ne-a ‘livrat’ posibilele argumente decisive care au facut sa incline balanta in favoarea noastra …si a mediului inconjurator.

Dedic aceast victorie de moment tuturor oamenilor adevarati din Romania care se implica pe toate caile pentru o Romanie in care merita sa traiesti… In special lui Hetti Benedek (foto jos), care-si sarbatoreste azi ziua de nastere – si care, in urma protestelor anti-fracking din Braosv, Mosna si Pungesti s-a ‘trezit’ cu plangeri penale si amenzi emise de autoritatile care aparent executa doar ordinele marilor firme de reusrse minerale. Iata ca Tribunalul Brasov a dovedit ca exista si autoritati care cauta sa aplice legea…
La multi ani, Hetti!

hetti1

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg

…………………………………………………………………

LINK Tribunalul Brasov >>>

19.12.2013
Ora estimata: 10:30
Complet: CAF3 (sala T2)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea.
Document: Hotarâre  6480/2013  19.12.2013

wsch11
Protest anti-fracking al taranului bio Willy Schuster din com. Mosna, jud. Medias

Posted by at 20/12/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, and tagged with: , , ,

16 Responses to Gaze de sist in Ardeal: O prima victorie in instanta. Decizia APM Sibiu suspendata de Tribunalul Brasov

 1. La multi ani , fata curajoasa !

 2. Andrei says:

  Va implor: faceti un pustiu de bine si ajuati-i pe bietii oameni din Pungesti si Puiesti-Vaslui, pentru ca asa (in instanta) se poate lupta mai bine impotriva Chevron si a altor operatori de gaze de sist. Acolo oamenii sunt si foarte, foarte saraci, si se infierbanta usor, si au impresia ca obtin ceva cand huiduie, dar de multe ori obtin tocmai contrariul… Chevron va invoca lipsa de interes a comunitatii si va da inainte cu procedurile…

  • hans says:

   s-au facut deja demersurile prealabile si pt. zona pungesti/vaslui. pasul urmator va fi procesul in instanta.

 3. ileana says:

  FELICITARI grupului ce s-au ocupat de acest caz,de asfel de OAMENI are mare nevoie ACUM ROMANIA nostra data de pomana hotilor .

  LA MULTI ANI HETTI esti si vei fi in fruntea celor mai minunati
  tinerii ai ROMANIEI.

 4. Sami says:

  Felicitari !

 5. carbunaru says:

  VOM FI CONDAMNATI PE VECI LA SCLAVIE! RESURSELE NU LE PUTEM EXPLOATA DIN CAUZA UNORA PENTRU CARE CANAPA E EXTREM DE IMPORTANTA! FELICITARI!

 6. carbunaru says:

  DA, TARANII IMPOTRIVA….
  ACEEASI “TARANI” SI MUNCITORI CARE CU TOPORUL IN MANA GATUIAU OAMENI!
  TRAIASCA SECERA SI CIOCANUL, TRAIASCA PROLETARIATUL!

  P.S. OARE MA VETI CAUTA ASA CUM L-ATI CAUTAT PE BUNICUL MEU PENTRU CA AVEA GATER SI ERA BOGATAN? SUCCES

  • Petru Pop says:

   Măi da deștept ești! Ce are gaterul bunicului tău cu a lăsa să distrugă pământul nostru orice companie șmecheră căreia i s-a interzis activitatea în propria-i țară să ia pământul oamenilor și să se comporte la noi ca pe pământul lui taică-său? Dacă bunicul tău ar fi avut un gater pe terenul unde se bagă JAVRON Co. și l-ar fi trimis la plimbare cu gater cu tot ai gândi poate altfel. Deși, pe cât de deștept pare se că ești, sigur că le ai fi dat o mână de ajutor ălora de Chevron…

   Mai bine taci și mai citește!

  • corneliu says:

   stimate carbunare
   gaterul bunicului tau?
   deja produce destul prapad
   de ce bunicul tau nu a facut o ferma de legume?
   pentru ca nuu il ducea capul?
   sau si tu baiet dastept, ai spus, munca e pentru prosti
   eu fac un gater, prostii aduc lemnul la mine pentru ca sunt saraci
   si uite asa eu carbunaru, nu trebuie sa merg la padure
   daca ar fi dupa mine
   toti ce ce a-ti distrus, tim de 24 de ani, ce altii au muncit in 60 prin plantari si exploatare rationala a vegetatiei, toti cei ce a-ti luat din padure copacul sanatos si a-ti lasat copacul bolav, toti baietii dastepti, ar trebui sa aveti cazare gratuita pe vecie la mititica
   toti mari investitori, de fapt distrugatori ai naturii, indivizi ce nu vedeti altceva decat, bani, si va postati prostia si ignoranta pe net, sa vada lumea cat de inculti si incapabili sunteti, toti ar trebui sa fiti reeducati, insa nu la bulau, ci la scoala din nou
   si poate asa, ve-ti asimila cunostintele necesare, pentru a face o afacere ecologica
   ecologie inseamna respect pentru natura si pentru fiintele umane
   insa dumneata, nu vezi decat, “profitul”, creat prin distrugere
   dupa 24 de ani, marii investitori, nu sunt decat, niste smecheri inculti, in mare majoritate, lingai parveniti
   daca spuneai de fabrica ta de legume, sau fabrica ta pentru produse lactate, ridicam palaria in fata dumitale
   asa i-mi vorbesti de gater, de prostie si incultura familiei din care provii

 7. Elena says:

  Eu una sper sa gaseasca la gaterul bunicului tau toate resursele de exploatat din Romania si sa le ecploateze prin procedeul asta. Succes la cheltuit bogatiile agonisite!!! Pe medicamente, dupa ce vei sta in preajma sondelor.

 8. Gigel says:

  Mey carbunaru îți doresc ca toate cele peste 500de Substanțe toxice pe care le introduce Javron.co prin exploatarea gazelor de șist să ți le găsească ție macar 5 ,un medic in creierul ăla imbecil!!!!

 9. Gica says:

  Decizia este tardiva, echipa SC Prospectiuni SA care a lucrat in zona Medias si-a incheiat deja lucrarea contractata si s-a mutat intr-o alta zona…

 10. camian says:

  Cu Dumnezeu inainte.
  Companiile americane sunt obisnuite sa actioneze dictatrial, pentru ca in usa si in vestul europei ele determina politica economica. Ele marshaluiesc peste tot unde sunt primite calcand in picioare drepturile cele mai elementare ale omului. Isi trimit inainte caii troieni ale asa inteleselor de ei drepturi ale omulu, organizatii ca soros care au ca scop spalarea pe creier a celor care, again se uita in gura lor. In Sua statul politienesc permite companiilor sa trateze potentialii angajati ca pe niste crimi ali, in care prin chestionare interminabile trebuie sa si dea socoteala de ultimii ani de la nastere incoace.
  Categori intregi de oameni sunt aruncate la marginea societatii si impinse spre infractionalitate, pe motive diverse, evidente in mintea lui sam, lege pentr restul socitatii civile tot mai executAnte a ordinelor naziste. FOARTE MULTI SOMERI NU AU DRDPTUL ELEMENTr la paine, ajutor material numit food stamps , pe motiv ca in dosarul lor apare ca s au drogat. Deasemenea foarte multe companii refuza sa angajeze oameni care dintr un motiv sau altul nu dau bine la background ceck. Aceasta perspectiva de a incrimina indivizii permite companiilor abuzuri teribile. De aceea vine Cevronul cu acest tupeu, pentru ca este invatat sa intimideze.

 11. Otilia says:

  Felicitari tuturor “eco-teroristilor”! BRAVO!

Counter created by lite 1.4