FSC reinnoieste certificatul pentru Schweighofer care taie si transporta, in continuare, lemn ilegal

Institutiile de certificare PEFC si FSC, impreuna cu Holzindustrie Schwieghofer, par a trai intr-un univers paralel, cuasi-paradisiac… Asta dau de inteles raspunsurile pe care le-am primit astazi de la acestea, in urma sesizarilor depuse de Asociatia Neuer Weg.  Astfel, PEFC sustine ca acreditarea firmelor de certificare NU s-ar ocupa ei ci, in speta de fata “Akkreditierung Austria” – oricine ar fi acestia.. Iar FSC a reinnoit recent certificatul pentru HS si produsele sale – asta in contextul bine cunoscut a multiplelor dezvaluiri si sesizari/plangeri penale impotriva firmei HS, facute inclusiv de catre Ministerul Mediului.

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, portalul Romania Curata publica astazi un articol conform caruia un camion neinmatriculat, “prins” in timpul unui transport ilegal, ar apartine unei persoane care ar presta servicii pentru firma Schweighofer. Concluzia, pe moment, este aceea, ca certificatele de “sustenabilitate” ale PEFC si FSC sunt niste inventii abracadabristice ale industriei forestiere pentru a induce in eroare cumparatorii pe plan international si a castiga un ban in plus de pe urma lor.

Vom face sesizari atat la PEFC cat si la FSC pentru a afla, pana la urma, cat de corect au incorect au fost atribuite aceste certificate. Pana atunci raman la prezumtia ca certificatorii si HS si-au construit o lume a lor, cu reguli roprii, inteleasa doar de ei.

SONY DSC
Sursa: RC

ANEXA:
1. Certificat FSC: FSC-002662 SC Holzindustrie Scheighofer Radauti RA Cert and PS
2. Raspuns PEFC: PEFC-2015 09 04 – Letter to Mr Hedrich

 

Posted by at 04/09/2015
Filed in category: Gerichtsbeschluss, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: , ,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4