Firma Schweighofer a dat in judecata Asociatia Neuer Weg, la Viena

Cel mai mare succes al Asociatei NW, deocamadata, in lupta cu mafia lemnului: Din proprie initiativa si nesilita de nimeni, firma SCHWEIGHOFER duce luptele noastre in instanta dincolo de hotarele Romaniei, si anume la un tribunal din VIENA! In sfarsit ajungem in fata unor institutii judecatoresti in care putem avea cat de cat incredere: cele din AUSTRIA! In 15 iunie 2015, s.c. Holzindustrie Schweighofer srl, cu sediul la Sebes si Gerald Schweighofer, patronul firmei, au depus cerere de chemare in judecata la Tribunalul Comercial Viena (Handelsgericht Wien) impotriva Aosciatiei Neuer Weg, cu sediul la Fagaras si Hans Hedrich, vicepresedintele asociatiei.

just

Schweighofer ne acuza ca afirmatiile facute de noi pe blogul www.neuerweg.ro cat si in emailuri(!) trimise unor jurnalisti din Austria si Germania (nepublicate de acestia) ar fi neadevarate si calomnioase la adresa firmei si a patronului acesteia:
1. HS cumpara in mod constient lemn taiat ilegal (cazul ‘EIA’). Vezi si aici>>>
2. HS a platit mita unor functionari publici (cazul ‘Ocolul Silvic Somesul Rece / DS Cluj / Traian Maris)
3. HS a furat lemn in Romania (NW nu a afirmat asta pana la data depunerii cererii de chemare in judecata. Vezi insa aici>>>)
4. HS a facut uz de fals (de ex. cu privire la capacitatea fabricii de la Reci + ‘ascunderea’ instalatiei de cogenerare de 60MW in procesul de aprobare al fabricii Reci)
5. HS foloseste certificate ‘ilegale’ (PEFC)
6. HS are o politica de afaceri cu tenta criminala. Vezi aici>>>
7. HS este raspunzatoare de inselaciune la scara mare (de ex. masuratoarea cu clupa rotativa, cu daune de 90-130 milioane EUR pentru furnizori si statul roman).

Valoarea prejudiciului cauzat de aceste afirmatii se ridica, conform cererii de chemare in judecata, la 35.000 EUR.

In intampinarea trimisa in data de 20. 07. 2015 Tribunalului Comercial Viena, NW invoca urmatoarele:
1. Declaratiile facute de NW pe blogul sau sunt adevarate si s-au facut pe baza unor documente probatoare si a unor discutii cu martori credibili – veridicitatea afirmatiilor putand fi demonstrata cu usurinta in instanta.
2. Consideram ca acuzatia de calomnie in urma trimiterii unui email(!) este nefondata, din moment ce informatiile transmise nu au fost publicate in mass-media. (Asadar, HS ne acuza de …libertate de exprimare!)
3. Consideram ca competenta solutionarii cauzei nu-i revine Tribunalului Comercial Viena, deoarece paratii nu se afla in relatii comerciale cu reclamantii, avand totodata sediul resp. resedinta in alta tara decat Austria.
4. Paratii solicita sprijin financiar din partea statului austriac pentru angajarea unui avocat resp. a unor experti cat si pentru deplasarile necesare la Tribunal, deoarece nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru aceasta.

Asociaţia Neuer Weg, cu sediul în Făgăraş/BV, este o organizaţie “la firul ierbii”, de protecţia mediului şi patrimoniului, care lupta din 2013 împotriva construirii şi punerii în funcţiune a fabricii de debitare şi prelucrare a lemnului a firmei Holzindustrie Schweighofer, la Reci, judeţul Covasna. Detalii despre procesele în instanţă şi investigaţiile Neuer Weg găsiţi pe www.neuerweg.ro.
Contact: Hans Hedrich | tel. 0752-616128 | email: hanshedrich@gmx.de

Documentele depuse de HS la Tribunalul Comercial Viena pot fi consultate/descarcate mai jos (in germana, cu unele comentarii scrise de mana, in lb. romana).

Powered by PdfSR.com

Download Document
OS somesu rece
Taieri ilegale in zona Maguri Racatau, Ocolul Silvic Somesul Rece (Gilau/CJ), in urma unor doboraturi,
folosite ca pretext pentru taierea unor cantitati semnificativ mai mari.
Conform declaratiilor unor fosti
angajati ai OS, lemnul taiat ilegal s-ar fi vandut,
in proportie covarsitoare, catre HS, partial cu acte false, spagile platite ajungand in buna parte la
angajati ai DS Cluj cat si partidele politice PSD si PNL (filiale judetene Cluj).
Foto:
Voicu Tomos, Maguri Racatau

2 Responses to Firma Schweighofer a dat in judecata Asociatia Neuer Weg, la Viena

  1. Bacosca Antoanela Iustina says:

    Doamne, ajuta!

  2. Anonymous says:

    Bravo Neuer Weg, va sustzin moral din Germania

Counter created by lite 1.4