Domnule Gerald SCHWEIGHOFER, vreți BANII cetățenilor sau DIALOGUL cu cetățenii?

 

 

SCRISOARE FOARTE DESCHISA
Stimate domnule Gerald Schweighofer,

Dupa ce firma dvs. a binevoit sa ma execute silit cu peste 4000 de euro, in urma unui proces “cu cantec” la Viena, numerosi cetateni mi-au donat o suma impresionanta de bani pentru a acoperi aceste costuri – astfel incat sa nu imi risc casa de locuit. In paralel, firma dvs. a pornit patru procese in civil la Fagaras, inclusiv impotriva mea, pe motiv ca am “indraznit”, prin asociatia la care activez, sa cerem verificarea (i)legalitatii construirii fabricii Holzindustrie Schweighofer de debitare a lemnului si a centralei de cogenerare de la Reci/Covasna. Mai multe expertize au identificat NUMEROASE incalcari ale legii la planificare si construire, si totusi, instantele (inca) nu ne-au dat castig de cauza. Stiu ca stiti asta.

Drept urmare, firma dvs. considera ca actiunile asociatiei noastre in contencios administrativ ar fi fost facute din simpla rea vointa – pentru a va cauza dvs. cheltuieli cu avocatii. Nu intru in detaliile acestor afirmatii pretins naive – va aduc aminte insa ca miza proceselor noastre nu sunt cei 10-20 de mii de euro onorarii de avocat, ci cei 130 de milioane de euro, cat a costat fabrica. Pentru ca, daca am castiga ultimul proces pe rol, teoretic (si practic), acea fabrica ar trebui oprita. Si totusi, toate acele procese NU le-am initiat din rea vointa, ci ne-am adresat, cu buna credinta, instantelor din Romania pentru ca ele sa decida intr-o chestiune importanta. Adica am facut uz de un DREPT fundamental al omului – un drept pe care NIMENI PE PLANETA ASTA, distrusa sistematic de rapacitatea unora din specia umana, nu ni-l poate nega. Nu ne puteti nega si nu ne veti calca in picioare acest drept NICI DUMNEAVOASTRA, indiferent cu cati bani, avocati si protectie politica la cel mai inalt nivel defilati in public si in cercurile dvs. de influenta! Stiu ca stiti asta.

In paralel cu hartuirea in instanta de catre Holzindustrie Schweighofer, de care am/avem parte in ultimele luni, emisarii firmei dvs. ne contacteaza in mod repetat, propunandu-ne intalniri, dialog si negocieri. La prima vedere pare un gest de deschidere si generozitate din partea dvs. Va multumesc pentru asta! Si totusi, daca eu, Hans Hedrich, v-as hartui in instanta pe dvs., Gerald Schweighofer, v-as executa silit cu o suma enorma pentru dvs., in urma unui proces castigat doar pe considerente formale si nicidecum pe fond – dupa care v-as trimite emailuri  de PR, cu pretinse “invitatii la dialog”, dvs. cum ati reactiona? Ce ati crede despre mine? M-ati considera un om al dialogului sau un santajist care incearca sa va forteze mana pentru a va reduce la tacere, pentru a va injosi si a va supune?

Intreb toate acestea ca sa lamurim o contradictie majora pe care o poate observa orice om lucid in comunicarea firmei Holzindustrie Schweighofer – pentru ca, logic, dialogul si hartuirea se exclud reciproc. Pentru ca dialogul si ingenunchierea celuilalt, indiferent ca ti-e antipatic sa nu, sunt incompatibile. Pentru ca mana intinsa aparent in prietenie, transformata subit intr-un pumn in gura este – pardon – o perversitate! Stiu ca stiti asta.

Asadar, mizand pe luciditatea reprezentantilor firmei dvs. si pe un minim de buna credinta in ceea ce priveste dialogul, va declar ca sunt deschis dialogului – tocmai pentru ca SUNT un om al dialogului. Daca am cu cine si despre ce dialoga. Motiv pentru care va invit la randul meu sa cream o baza pentru un dialog real – adica DE LA EGAL LA EGAL. Asta implica, logic, sa renuntati la executarea silita a sumelor inca deschise (mai precis 3692,44 EUR, conform incheierii nr. 3, din 8 august 2019, a executorului judecatoresc) si sa renuntati la orice forma de executare silita a deciziei 15Cg51/15m a Tribunalului Comercial Viena. In aceeasi idee, as aprecia foarte mult daca ati renunta si la cele patru procese de hartuire in instanta impotriva mea, la Judecatoria Fagaras.

Sunt increzator ca astfel vom crea bazele unui real dialog intre noi! Nu va fi usor, vazand antecedentele dvs., dar poate merita incercat! Pentru ca avem lucruri multe si importante de discutat – de ex. despre viitorul padurilor NOASTRE, in contextul dezastrului de mediu si climatic! Renuntand la executarea celor 3692 de euro, BANII CETATENILOR romani si din alte tari – generosii mei donatori -, si dvs. veti avea de castigat! De exemplu o imagine pozitiva, de omenie si de fair play. O imagine de firma care nu se (mai) comporta in Romania precum un stapan intr-o colonie – pentru ca, din pacate, asa va percep multi cetateni. Pe buna dreptate, zic eu. O imagine de firma care nu (mai) calca in picioare OAMENII acelei tari din ale carei resurse a obtinut profituri de sute de milioane de euro. O imagine de firma care nu (mai) produce propaganda, ci pune in practica ceea ce promite public: o “comunicare deschisă şi transparentă” si un “dialog deschis cu organizaţiile non-guvernamentale” (am citat din comunicatul de presa al Holzindustrie Schweighofer, din 16. 08. 2019).

Iar in ceea ce ma priveste pe mine, va promit ca cei 3692 de euro obtinuti de la cetateni ii voi folosi pentru un tel comun firmei dvs. si mie: “LUPTA IMPOTRIVA FENOMENULUI TAIERILOR ILEGALE”  (citat din comunicatul de presa al Holzindustrie Schweighofer, din 16. 08. 2019).

Domnule Gerald SCHWEIGHOFER, rog sa va hotarati: Vreti BANII cetățenilor sau DIALOGUL cu cetățenii?
In asteptarea unui raspuns credibil, raman cu urari de bine!
Hans Hedrich
11. 09. 2019

Posted by at 29/08/2019
Filed in category: Uncategorized,

Comments are closed.

Counter created by lite 1.4