Dle. deputat al Forumului German, Ovidiu Ganţ: “Faptele vorbesc!” Votati impotriva legii speciale RMGC!

Stimate dle. deputat FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din Romania) Ovidiu Ganţ!

Guvernul condus de Victor Ponta a aprobat recent un proiect legislativ mai mult decat controversat si il va inainta Camerei Deputatilor spre dezbatere si votare in scopul deblocarii proiectului de exploatare aurifera de la Rosia Montana a companiei RMGC – proiect imposibil de realizat in conditii de legalitate, dupa cum au demonstrat-o numeroasele procese in instanta castigate de opozantii proiectului.

Dupa cum probabil ati vazut, votarea proiectului de lege a adus in strada, in semn de protest, mii daca nu zeci de mii de cetateni din Romania – si sunt semne ca acesta a fost doar inceputul unor proteste de amploare. In afara de preocuparile justificate privind aspectele de protectia mediului si a patrimoniului istoric, foarte multi dintre noi suntem revoltati, indignati si jigniti ca prin acest proiect legislativ unii politicieni, platiti din impozitele noastre, planuiesc un veritabil puci legislativ impotriva principiilor elementare ale statului de drept din Romania si ca in spatele unor sloganuri capitaliste se laboreaza la consolidarea si dezvoltarea unor structuri neofeudale si cleptocratice menite sa ne transforme pe noi, “simplii” cetateni, in niste iobagi ai unor corporatii-pirat.

Astfel, proiectul legislativ prevede, printre altele, urmatoarele:
1. Proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana (si doar acesta) este considerat de importanta nationala deosebita si de utilitate publica;
2. Firmei RMGC ii vor fi permise exproprieri in nume propriu;
3. acte administrative anulate in instanta impotriva RMGC pot fi emise din nou;
4. situri arheologice si monumente istorice pot fi demolate si mutate in scoopul “salvarii” lor.
5-20. Argumentele nr. 5-20 le puteti citi la linkul de mai jos, astfel incat sa va puteti convinge ca revolta cetatenilor este cat se poate de justificata! LINK >>>

Din motivele enumerate apelam la Dvs., solicitandu-va ca Dvs. – si preferabil cat mai multi dintre deputatii minoritatilor nationale – sa votati IMPOTRIVA “Legii RMGC”! Astfel veti contribui la salvarea Rosiei Montane si a microcosmosului transilvan si european pe care-l reprezinta aceasta localitate unica din tara noastra!
Nu in ultimul rand, sa ne amintim ca ‘Goldbach’ (Rosia Montana) fusese una dintre primele asezari ale colonistilor germani/sasi, stabiliti in Transilvania, inca din sec. XI-XII. Istoria germanilor din Romania isi are asadar inceputul chiar la …Rosia Montana!
Rosia Montana = Transilvania = Europa! Salvati Rosia Montana!

in speranta ca sloganul dvs. electoral “Faptele vorbesc” si-a pastrat valabilitatea…
Asociatia Neuer Weg
Fagaras

gant1

Posted by at 03/09/2013
Filed in category: Buerger & Rechte, Natur & Schutz, Politik & Wirtschaft, and tagged with: ,

3 Responses to Dle. deputat al Forumului German, Ovidiu Ganţ: “Faptele vorbesc!” Votati impotriva legii speciale RMGC!

  1. armin denndorfer says:

    No comment!!!!!

  2. Mihaela says:

    Bravo!

    Va deranjeaza daca trimit textul si altor deputati?

Counter created by lite 1.4