Dece isi vinde Romania trupul

p11
Sursa foto >>>

………………………………………………

Ne tot miram dece a ajuns Romania sa-si vanda trupul pe doi dolari si trei eurocenti…
Daca nu am uita niste lucruri extrem de simple, cred ca am gasi rapid explicatia dece suntem asaltati pt a ne ceda resursele. Sa rememoram, asadar:

1. In 1989 ROMANIA ERA LA PAMANT
Dupa caderea comunismului RO, ca si alte state din zona erau, din pdv economic si politic, la pamant. Deci depindeau de bunavointa si marinimia invingatorilor Razboiului Rece, care ar fi fost “proaste” sa nu se foloseasca de aceasta postura privilegiata pentru a impune termenii relatiilor cu invinsii, pe viitor.

2. DUPA 1989 AM FOST ALIMENTATI/HRANITI DE OCCIDENT
Dupa 1989, sprijinul financiar (FMI, BM, UE/ PHARE) pt. RO  a venit predominant din sfera anglosaxona/vestica. Fara acele infuzii de credit si de capital, Romania nitra in incapacitate de plata, cu toate conflictele sociale (si interetnice/regionale) aferente. Un fel de Grecia precoce…

3. FACTURI NEPLATITE PENTRU ELIBERAREA DE SUB JUGUL COMUNIST
Pentru castigarea razboului rece, adica demolarea regimurilor comuniste si reconstructia democratica, statele vestice (anglosaxone) au avut si ele niste cheltuieli – sau cel putin le pot invoca – ce trebuiesc recuperate sub forma de contracte de afaceri cu statele eliberate. Politicienii romani (de ex. Geoana, Basescu, Isarescu, …) – daca vor sa fie agreeati de aceste state, trebuie OBLIGATORIU sa le fi promis acestor noi aliati = parteneri = stapani contracte si diverse beneficii materiale cu statul roman resp. pe teritoriul Romaniei.

4. CEDAREA RESURSELOR = COTIZATIA DE MEMBRU CLASA A 3-A IN CLUBURILE NATO SI UE
RO a vrut neaparat sa intre in NATO si UE, cu toate ca NU a fost si NU este pregatitat nici in prezent – din pdv. organizatoric/economic – sa participe ca si membru cu drepturi depline la activitatile acestor doua “cluburi” selecte si cu membri deosebit de competitivi – motiv pt. care locul desemnat, resp. ramas liber Romaniei in partajarea muncii in cadrul acestui club este furnizarea de materii prime. Adica: ovine, lemn, minereu auro-argintifer, surse energie, creiere instruite in domeniul IT, brate si coloane vertebrale felxibile pt. cules capsuni, castraveti, sparanghel si sters la fund italience, austriece, nemtoaice octogenare, trupuri feminine proaspete pt. satisfacut placeri masculine). Toate acestea coroborate cu promisiunile elitelor conducatoare ale Romaniei de a participa cu ce are Romania mai “bun” la activitatile cluburilor NATO si UE, rezulta fenomenele “BECHTEL”, “RMGC” si “CHEVRON”.

PERSPECTIVE
Pt. a iesi din acest cerc vicios al autoprostitutiei la nivel de stat si economie, RO ar trebui sa ofere partenerilor din cluburile NATO si UE alte produse, preferabil cu valoare adaugata cat mai mare – de ex. know-how tehnic si organizatoric/militar, produse (semi)finite samd. Pentru asta insa iti trebuie – printre altele – un sistem de invatamant performant si o societate dornica sa investeasca in educatie – si in PROPRIA TARA. Noi insa avem fabrici de diplome gen “Spiru Haret” si stahanovisti al Copy-Paste-ului de renume mondial… Un sistem de educatie presupune la randul lui existenta unei increderi principiale in noi insine, in semenii nostri, vecinii nostri (de orice etnie/religie/orientari), in toti cei cu care convietuim.

Or, daca privim in jur, Romania este o societate eminamente DISENSUALA si nu CONSENSUALA, in care egotismul, ambitiile, orgoliile personale, tzeapa smechereasca eclipseaza de regula solidaritatea, pragmatismul, cooperarea, argumentul logic, acordul/contractul respectat de ambele parti, bunul simt si consensul umanist. Asa ca, pana nu se rezolva chestiunile astea – si stiu din proprie experienta ca si sfera societatii civile reflecta in buna parte slabiciunile societatii romanesti in ansamblul ei – vom fi fortati de imprejurimi ca o masa critica a cetatenilor sa accepte (tacit) ca Romania sa-si vanda trupul, iar cei care sa se opuna autoprostitutiei colective sa fim, proportional vorbind, o minoritate. Si sa nu uitam ca in Romania minoritatile de orice fel sunt defapt doar tolerate – ele fiind excluse din ‘canonul’ valorilor larg acceptate, ceea ce echivaleaza cu excluderea de la pozitiile de decizie.

Hans Hedrich,
Schaessburg, Sighisoara, Segesvar

Posted by at 27/10/2013
Filed in category: Politik & Wirtschaft,

2 Responses to Dece isi vinde Romania trupul

 1. berechet mariana says:

  Domnule Hans
  E bine sa facem analiza economica, politica, geopolitica,de culise.si chiar psihanaliza …etc. Intr-adevar asa ajungemm la cauzele reale si asa am putea sa indreptam lucrurile.
  Eu as contrazice in parte afirmatia dvs de la punctul 2.
  Ceausescu a inteles sa ne rationalizeze harana ( aici as observa ca nimeni nu a murit de foame in acea vreme, cum se intimpla acum) precum si allte restrictii ( nu dezvolt acum , mai ales ca nu detin acum un inventar complet al tuturor acestora si al efectelor lor) , dar a returnat datoria – nu foarte mare- catre FMI, si asta mai ales dupa ce America a refuzat la o intilnire a statelor ca datoria Romaniei sa fie reesalonata . Franta ne-a sprijinit. Iar Stefan Andrei , ministru de externe pe atunci a facut minuni.
  Deci, de pe atunci America ne dorea moartea economica tocmai in speranta ca neajunsurile si zbuciumul social sa se intoarca impotriva lui Ceausescu.
  Dar datoria a fost platita si politica financiara si externa a Romaniei adusese Romania in situatia ca ea sa imprumute cu dobinzi avantajoase alte state in dezvoltare. Noi nu mai aveam datorii externe , dar aveam credite date si aveam datornici.
  Sprijinul din zona anglo-saxona, de care vorbiti dvs, nu a fost sprijin , ci a fost o plasa intinsa cu ajutorul vinzatorilor de tara si neam care au inlesnit patrunderea acestui „ajutor”.
  In vremea comunista tarile din landul acesta dezvoltasera o economie interdependenta si evident si o piata : CAER-ul
  Vinzatorii de tara – oare cit au fost spagile ? Ca daca nu au fost atunci am avut de aface cu imbecili si nu cu vinzatori de tara ! – au desfiintat CAER-ul. Si de aici a inceput crima.
  Noi tarile foste comuniste NU trebuia sa desfiintam CAER-ul.
  Eu cred, – desi poate nu ar trebui sa-mi permit sa emit asemenea judecati pentru ca nu sunt economista de formatie – ca fostele tari comuniste ar trebui sa se intrajutoreze, sa se imprumute intre ele pentru a se salva si a contabalnsa influineta celor care inteleg miscarea economica a lumii prin prisma propriilor interese dezvoltate pe o schema mafiota, criminala. A se vedea aparitia „Rezervei Federale”.
  In fine, penru dezastrul economiei roamnesti exista vinovati cu nume si prenume. Catre ei trebuie sa aratam cu degetul si ei sa fie econdamnati la returnarea datoriilor publice, citeva generatii de acum ininte.

  Felul in care vedeti dvs iesirea din statutul de prosttutata de centura a Romaniei e un punct de vedere personal, subiectiv.
  Sunt si altele.
  Eu as zice ca daca ne-am uni cu alte state in aceiasi situatie ca a noastra si nu am mai returna FMI-ului „datoria” nu s-ar intimpla nimic. FMI-ul care e un organism cladit pe nisip – nisip intretinut de politica externa a USA, dar si de anumite serviicii speciale ale CIA ( ca orice organizatie mafiota care se respedta..)- Si acum ar fi si un moment propice, ptr ca USA nu isi mai permite sa intretina razboaie. (Vezi cazul SIria)Ea nu mai are bani, e imprumutata la chinezi, iar Rusia si Iranul ii sufla in ceafa
  Conform cu acele „intelegeri” de culise avute cu state din fostul land comunist , cum e Romania, ea vrea sa se bage acum pe resursele minerale ale acestor tari, pentru ca pe ale ei le-a epuizat. Deci iata inca o solutie pe care eu o identific : ignorarea „intelegerilor”.
  USA e slaba acum iar cu ajutorul nostru precum si al unei politici externe abil crosetate – si nu cu al politicienilor de tip Ponta sau basescu, – ar putea sa fie pusa pe alte coordonate. Ceva f greu de construit dar nu imposibil
  In inchiere as face observatia, poate idealista sau optimista, ca nu suntem chiar disensuali ptr ca am inceput sa fim din ce in ce mai bine informati. Adica am inceput sa realizam cum stam in fond si de ce – mai ales- suntem disensuali
  Sa auzim de bine
  Mariana Berechet

  • volker says:

   cred ca doamna Mariana are foarte multa dreptate!clubul asta select in frunte cu sua si fmi ne-a intepat indelung.singura miscare logica ar fi sa le tragem clapa si noi in conformitate cu spiritul romanesc.din pacate asta nu se poate realiza cu labagii politici de tapa lu ponta si basescu!

Counter created by lite 1.4